Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej do Audi A4 B6/B7 1.8T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ravenol 5l VST Turbo 5w40 kosztuje 188

przynajmniej za tyle kupuje w ICarsie

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 750,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Niedługo będę zmieniał olej w swoim a4 b6 1.8t bfb, który po modach ma 220 koni.

Po zakupie zmieniłem olej na motul 5w40 x-cess, podobno taki lał Niemiec.

Jaki olej byście polecali zalać, jeśli powiedzmy cena nie gra roli bo i tak zmieniam co 10 tys ( raz w roku ). Czy jest sens w ogóle lać coś droższego od motula?

Pozdrawiam.

Opublikowano
34 minuty temu, Hubcio099 napisał:

Jak chcesz bdb olej to j.w. Ravenol, Motula bym sobie odpuścił, już wolałbym Valvoline.

Eurol też jest mocno chwalony i nie kombinowany jak Motul.

Wszystko zależy od portfela, ważne, aby norma się zgadzała....

Opublikowano

Liqui Molly też chwalony jest, ja od siebie Millers Oil mogę polecić tylko z nim problem jest, bo produkują tylko w Anglii a teraz przez wyjście z unii długo się je sprowadza.

Opublikowano

To Valvoline czy ravenol vst? Odczuje różnice?

Opublikowano

Nie no... nie da się porównywać tych dwóch olei....Ravenol to inna półka jakościowa no i cena nieporównywalnie wyższa....

Choć Valvo w mojej ocenie bez problemu daje radę.

Czy odczujesz różnicę, wątpię, może jedynie efekt placebo.

Pamiętaj, że najważniejsza jest regularna i terminowa wymiana oleju i filtra i jak wspominałem zgodna specyfikacja oleju do silnika.

Bo chociaż byś zalał "złoty" olej to i tak musi być regularnie wymieniany, niby prosta rzecz, a nie każdy się do tego stosuje.

Opublikowano

A co do stosowania płukanki , ma to jakiś sens?

Opublikowano

Eurol super lite, reszte guano typu millers, valvo, motul olej ciepłym moczem. Następna kwestia, jest tyle stron a TY dalej śmiecisz temat.

Edytowane przez ELLIOTT

Opublikowano
17 godzin temu, ELLIOTT napisał:

Eurol super lite, reszte guano typu millers, valvo, motul olej ciepłym moczem. Następna kwestia, jest tyle stron a TY dalej śmiecisz temat.

Do zwykłego 1.8 też można wlać ten eurol?

Opublikowano

Sprawdź normę, ale pewnie tak.

Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejK. napisał:

Sprawdź normę, ale pewnie tak.

Pytałem tego wyżej, bo widzę, że na temat olei musi dużo wiedzieć ?

Opublikowano

Rozumiem, tyle,że tu żadnej filozofii nie ma....Ten Eurol "chodzi' w normie 502 00.

Zerknij tylko na aprobatę do swojego silnika i odpowiedz masz gotową.

Opublikowano
8 godzin temu, k232 napisał:

Do zwykłego 1.8 też można wlać ten eurol?

oczywiscie. Eurol superlite jest rowniez olejem HC jak motule/valvo/millersy czy wiekszosc LM, ale od wiekszosci ma znacznie lepszy pakiet dodatkow chroniacy silnik, a po drugie kosztuje ok 70zl za banke :P 

Opublikowano

O co jest bogatszy ten olej od reszty, że tak łatwo stawiasz go na piedestale?

Opublikowano

O niską cenę. :D

Opublikowano

Bojaźliwi ?

Opublikowano
9 godzin temu, DivaynEays napisał:

oczywiscie. Eurol superlite jest rowniez olejem HC jak motule/valvo/millersy czy wiekszosc LM, ale od wiekszosci ma znacznie lepszy pakiet dodatkow chroniacy silnik, a po drugie kosztuje ok 70zl za banke :P 

Gdzie masz taką cenę? 90+ kosztuje 4 litry na allegro a 5litrow w jednej bańce nie ma, na allegro widziałem tylko 4+1 i to już wychodziło około 120 zł

Opublikowano
7 godzin temu, k232 napisał:

Gdzie masz taką cenę? 90+ kosztuje 4 litry na allegro a 5litrow w jednej bańce nie ma, na allegro widziałem tylko 4+1 i to już wychodziło około 120 zł

ostatnio zamawialem na necie gdzies dla ziomka juz nie pamietam, teraz patrze ze najtaniej 77zl za 4L wychodzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DivaynEays napisał:

ostatnio zamawialem na necie gdzies dla ziomka juz nie pamietam, teraz patrze ze najtaniej 77zl za 4L wychodzi

Też widzę za 72 zł 4 litry ale + kurier 20 zł to wychodzi na to samo co na allegro no ale co by się nie działo następnym razem wleje ten oleje skoro mówicie, że taki ekstra ?

Opublikowano

Tu masz ofertę tego oleju za 70 zeta 4 litry jak przywiązujesz wagę do małych różnic cenowych (i zresztą dobrze)

OLEJEMOTORYZACYJNE.PL

<h4>Wysokiej jakości olej do silników benzynowych, LPG oraz Diesla</h4> <p>Eurol Super Lite 5W-40 to w pełni syntetyczny olej silnikowy do silników benzynowych i wysokoprężnych w samochodach osobowych i lekkich...

W dniu 22.04.2021 o 18:57, k232 napisał:

skoro mówicie, że taki ekstra

Ekstra  czy nie, dobrze wygląda na papierze, ale bez względu jaki olej nie wlejesz najważniejsza jest terminowa wymiana i to bez względu na to co wlewasz.