Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Szara myszka powoli rezana - RNS-E, RS6, 1BA -> 1BE, ambiente a'la a6 c6, bix B8, pakiet s4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze dołożysz resztę żarówek led i będzie git. Zapytam przy okazji, bo poruszyliście temat, a ostatnio się zastanawiałem. Do jakiej pojemności karty obsługuje RNSe? Tylko sd czy mogą być microsdhc w adapterze na sd? Pozdrawiam

Edytowane przez Fugi

Opublikowano

Karty sd najlepiej 2 giga bo 4 mogą już nie chodzić ;)

memory five wladi i wszystko jasne :-)

Opublikowano

Dzięki;)

Opublikowano

Kolejny mod który musi zawitać to kierownica multi (prawdopodobnie z B7) + moduł Bluetooth + obszycie hamulca ręcznego na czarno i nowa gałka zmiany biegów razem z czarnym meszkiem :)

nie ładuj z b7 tylko z b8 odrazu :hi:

Opublikowano
  • Autor

I nie wszystkie piosenki odtwarza - muszą mieć koniecznie bitrate powyżej 128kbps. Przynajmniej tak jest u mnie, widzi wszystkie, a te które mają 128kbps to nie odczytuję.

Fugi ledy do środka wpadną, ale jeszcze nie wiem kiedy. Na razie chcę skompletować moduł bluetooth - kupiony już z końcówką H, leży u Karola, odbiorę w grudniu. Jeszcze muszę kupić mikrofon i piny do rns.

No i kierownica też jedzie - pikowana, 3-ramienna z B7. Także Krzychu nici z kiery od B8 :P Jeszcze tylko znaleźć poduszkę i... no właśnie, muszę zgłębić temat podmiany kierownicy :)

Opublikowano

Świetny efekt tych ledów :) gratulacje pomysłu i samodzielności :)

Opublikowano

Dzieje się, przejrzałem cały temat i jest fajnie. Też szukam lusterka fotochrom z przyciskiem ale w jakichś uczciwych pieniądzach bo jak na razie to niektóre ceny są chore. Powodzenia w dalszych modach.

Opublikowano
  • Autor

Mateusz napisz do Karola (biggman), on często posiada te lusterka w różnych cenach. Ogólnie takie lusterko nie jest tanie, ale polecam zakup ;)

Dzięki Krzysiek :hi:

Opublikowano

ładnie ruszyłeś z tematem, nie spodziewałem się że tak szybko pomodzisz :banan:

Opublikowano

Świetnie wyszło to podświetlenie klamki i drzwi. Mam tylko pytanko gdzie podłączyłes zasilanie z tej taśmy Led. Miałeś seryjnie podświetlana klamkę i tylko wpioles taśmę czy jak? Chciałbym też coś takiego zrobić i patrzyłem jak by to było u mnie i nie mam pojęcia gdzie by to podłączyć. Z tyłu w drzwiach nic się nie świeci jedynie z przodu do oświetlenia guzików podnoszenia szyb. Dzięki za info i pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

ładnie ruszyłeś z tematem, nie spodziewałem się że tak szybko pomodzisz :banan:

U Karola leży już moduł Bluetooth - odbiorę go jakoś na dniach. Jeszcze tylko piny do RNS, mikrofon i można zakładać :banan:

Kierownicę multi z B7 mam już w domu, aktualnie szukam do niej poduchy i reszty potrzebnych rzeczy. Wkręciłem się w to modzenie, ale chyba muszę trochę przystopować :P

Świetnie wyszło to podświetlenie klamki i drzwi. Mam tylko pytanko gdzie podłączyłes zasilanie z tej taśmy Led. Miałeś seryjnie podświetlana klamkę i tylko wpioles taśmę czy jak? Chciałbym też coś takiego zrobić i patrzyłem jak by to było u mnie i nie mam pojęcia gdzie by to podłączyć. Z tyłu w drzwiach nic się nie świeci jedynie z przodu do oświetlenia guzików podnoszenia szyb. Dzięki za info i pozdrawiam.

Miałem już podświetlenie klamek więc tylko rozebrałem wtyczkę, zlutowałem przewody i działa ;) Także musiałbyś wpiąć się pod zasilanie 12V, najlepiej podświetlenie guzików od podnoszenia szyb żeby ledy zapalały Ci się wtedy gdy włączysz światło. No ale to pytaj dokładnie w temacie o dekorach - click - bo nie mam pojęcia jak wygląda sprawa zasilania w drzwiach gdzie nie masz 4x elektrycznych szyb, itd.

Opublikowano

Dokładnie. Będę musiał to rozebrać i się temu przyjrzeć. Dzięki za odpowiedź i info.

Opublikowano

:kox: jak bedziesz w okolicy wpadaj do mnie musze to oblukac. Co tam Ci w podswietleniu klamki sie zrabalo? Wtyczke, czy diode gdzies znajde :)

OK, będę dzwonić. Możliwe, że pod koniec bieżącego miesiąca pojawię się w Siedlcach ;)

Jeśli chodzi o brakujący pin:

IMGP5254.jpg

O taki jeden skubaniec mi się złamał podczas wyciągania z wtyczki. Reszta pinów (7 sztuk) i 4 wtyczki są całe. Zostawię je na wszelki wypadek gdybym chciał wrócić do podświetlanych na czerwono klamek.

Siemka, ładna sztuka :) Fajnie to wyszło z tym podświetlaniem.

Dzięki! :)

Dzisiaj skończyłem zabawę z podświetleniem. Wyszło świetnie, jestem bardzo zadowolony z efektu :banan:

Wyłączone:

IMGP5244.jpg

Włączone:

IMGP5245.jpg

Podświetlenie przodu:

IMGP5247.jpg

Podświetlenie tyłu:

IMGP5253.jpg

:kox:

EDIT:

Teraz koniecznie muszę wymienić całe podświetlenie wnętrza na ledowe żeby wszystko do siebie pasowało. Tym bardziej mam powód bo chyba żarówka padła w bagażniku - zgasiłem i już się nie zapaliła :P

Na szybko dwa zdjęcia samego RNS-E jak i RNS-E + ambiente a'la A6 C6:

IMGP6782.jpg

IMGP6783.jpg

Kolejny mod który musi zawitać to kierownica multi (prawdopodobnie z B7) + moduł Bluetooth + obszycie hamulca ręcznego na czarno i nowa gałka zmiany biegów razem z czarnym meszkiem :)

No proszę a myślałem, że Kaju był pierwszy z oświetleniem dekorów :decayed:

Edytowane przez Armi

Opublikowano
  • Autor

Armi: przede mną takie podświetlenie założył sobie kamelus_ także nawet i ja nie byłem pierwszy :P

Kierownica leży i czeka na poduchę, taśmę, itd... Może ktoś ma na sprzedaż? :)

IMGP6885.jpg

IMGP6886.jpg

IMGP6887.jpg

IMGP6888.jpg

IMGP6892.jpg

Edytowane przez kokonekus

Opublikowano

Siemian pewnie ^_^

Opublikowano

Grzesiek ja mam wszystko oprócz poduchy ;) moduł, taśmę

Edytowane przez biggman

Opublikowano
  • Autor

Siemian pewnie ^_^

Trzeba do niego później napisać :kox:

Grzesiek ja mam wszystko oprócz poduchy ;) moduł, taśmę

Za tydzień w poniedziałek będę i wszystko od Ciebie wywiozę :grin: Daj znać na PW ile chcesz :)

btw.

Audi sline dzięki za kierownicę ;)

08.12.2014r

Małe rzeczy, a cieszą :)

- od Karola:

Moduł Q, taśma multi + grzanie - tak na wszelki wypadek, może wpadnie kiedyś kierownica z grzaniem :kox:

IMGP7064.jpg

IMGP7062.jpg

Moduł Bluetooth, wersja high 2007r z końcówką H, ponad metr wiązki, antenka i obudowa:

IMGP7068.jpg

- od Jarka:

Ori mikrofon Bluetooth montowany w lampce podsufitki:

IMGP7065.jpg

Wstępnie moduł BT miał wylądować pod schowkiem, ale że jest w obudowie to wyląduje tak jak fabryka dawała - pod fotelem pasażera.

Niebawem będę mieć poduchę, miała być w styczniu no ale wpadnie wcześniej :) Pozostanie załatwić od Dominika piny do RNS aby podłączyć BT i będzie można wszystko pakować do środka ;)

Opublikowano

Świetna robota. A ledy do środka bierz od Tomnika. Sprawdzone i mega "koks" w środku. Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Na pokład wpadła czarna, pikowana kierownica multi z B7 od użytkownika Audi sline, natomiast poducha przyjechała od użytkownika hiszpan123 - dzięki Panowie! :hi:

IMGP7707.jpg

IMGP7708.jpg

IMGP7715.jpg

Po założeniu kierownicy przez biggman-a stwierdziłem, że osłona kierownicy w kolorze swing kompletnie nie pasuje i będzie trzeba kupić czarną. Jak się okazało, Karol miał na stanie czarną osłonę z B7, szybka podmiana i jest zdecydowanie lepiej :kox: Pozostało założyć moduł BT (leży na półce), wymienić gałkę na pikowaną z czarnym mieszkiem i obszyć ręczny aby pasował do kierownicy i gałki, ale to kiedyś się zrobi (czyt. na dniach) :P

Aktualnie rozglądam się za nowymi felgami i sprężynami - zapewne -30 - żeby A4-ka jakoś się prezentowała :kox:

EDIT:

Gdyby ktoś chciał moduł z obsługą FIS i tempomatu - końcówka "L", osłonę swing pod tempomat (trzeba podmalować bo są odpryski w okolicy miejsca na kluczyk) bądź kierownicę czteroramienną z B6 z poduchą i okablowaniem niech pisze PW :hi:

Opublikowano

Prezentuje się pięknie! :) Kierownica ładnie odświeżyła wnętrze . Ładnie z modami lecisz... Chyba będę się musiał również za coś wziąć. Pozdrawiam Grzesiu!