chojnaś Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Bardzo ładna sztuka. Faktycznie można wywalić wlepy . Jakieś fifki dałyby uroku tłumikowi z tą nową dokładką. Powiedz mi tylko jakie masz założone gumy na te 18''? bo felga rozumiem 8J i ET35. Planuje u siebie na wiosnę 18'' i nie wiem czy nie ma problemu z ocieraniem itp. No i powodzenia w dalszych modach. Edytowane 6 Października 2017 przez chojnaś
apocalipto Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Bardzo ładna sztuka. Faktycznie można wywalić wlepy [emoji14]. Jakieś fifki dałyby uroku tłumikowi z tą nową dokładką. Powiedz mi tylko jakie masz założone gumy na te 18''? bo felga rozumiem 8J i ET35. Planuje u siebie na wiosnę 18'' i nie wiem czy nie ma problemu z ocieraniem itp. No i powodzenia w dalszych modach. Dzięki. Co do opon to nie pamiętam rozmiaru. Felgi niebawem polecą na pełną regenerację czyli prostowanie i pewnie w biały kolor proszkowo malowane. Naklejki poleciały out tak samo jak ściemy (znajomi pytali czy szykuje na sprzedaż hehe).Przez zimę w audi zmieniona osłona pod silnik na nowy zamiennik bo stara się przetarła (tak się przetarła nie połamała ) i nie miałem jak przyczepić. Zmienione tylne prawe łożysko bo padło oraz tuleja w lewym bananie (jeszcze Ori wahacz). Wczoraj również nowe Aku zawitało Bosch S5 74ah. Bagażnik otrzymał wygłuszenie w 80%, jeszcze tylko prawy tył pod tapicerką pozostał a później za drzwi i podłogę się biorę. Przy wymianie akumulatora pomyślałem również o wygłuszeniu podszybia od strony komory.Pora myśleć nad pakietem "lato" bo na razie biednie wygląda audi.Wysłane z mojego QUANTUM_2_500_RUGGED przy użyciu Tapatalka
enczu Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 14 godzin temu, apocalipto napisał: Dzięki. Co do opon to nie pamiętam rozmiaru. Felgi niebawem polecą na pełną regenerację czyli prostowanie i pewnie w biały kolor proszkowo malowane. Naklejki poleciały out tak samo jak ściemy (znajomi pytali czy szykuje na sprzedaż hehe). Przez zimę w audi zmieniona osłona pod silnik na nowy zamiennik bo stara się przetarła (tak się przetarła nie połamała ) i nie miałem jak przyczepić. Zmienione tylne prawe łożysko bo padło oraz tuleja w lewym bananie (jeszcze Ori wahacz). Wczoraj również nowe Aku zawitało Bosch S5 74ah. Bagażnik otrzymał wygłuszenie w 80%, jeszcze tylko prawy tył pod tapicerką pozostał a później za drzwi i podłogę się biorę. Przy wymianie akumulatora pomyślałem również o wygłuszeniu podszybia od strony komory. Pora myśleć nad pakietem "lato" bo na razie biednie wygląda audi. Wysłane z mojego QUANTUM_2_500_RUGGED przy użyciu Tapatalka Zostaw srebro, nie kombinuj z białym
apocalipto Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Narazie jest srebro. Lecz może będzie mała zmiana. 19/9" et 35. [emoji6] Sorry za brudne auto to była spontan przymiarka. Wysłane z mojego QUANTUM_2_500_RUGGED przy użyciu Tapatalka
Dawidzior92 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Twoje felgi sa mega za***iste ?????
apocalipto Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Dawno mnie tu nie było Niestety dużo innych obowiązków i zajęć to i tematu nie ma kiedy zaktualizować. Nawet nie miałem czasu na zmianę kół na letnie w tym roku. Prosiaki dopiero w sierpniu pomalowałem i zastanawiam się czy avusy się wyrobię przed zimą pomalować. Audi jeździ i ma się dobrze, zmieniane to co trzeba na bieżąco. Mody również przeprowadzane i kolejne planowane. Z "nowości" to: -radio Alpine CDA-9897r (podłączone sterowanie kierownicy omijając fabryczny moduł ) -przednie głośni Hertz hsk 165.3 (tweetery rodek bo hertz za bardzo po uszach bił) -dystanse/adaptery pod głośniki w przednie drzwi -wygluszone drzwi (na razie tylko przednie) -glosniki tył Rodek (modelu nie pamiętam) -wzmacniacz 5 kanałowy -zmienione poszycie drzwi kierowcy -wstawione halogeny w zderzak od mondeo st MK3 -wstawione wszystkie żarówki kierunkowskazów LED oraz halogenów również LED -zmienione fotele na takie w lepszym stanie (tylko kierowcy musze poskładać do założenia) -podlokietnik miał zniszczoną skórę więc wykorzystałem kawałek skóry z tylnego że starych foteli i jest oklejony przód na nowo -przez jakiś czas był założony filtr powietrza gąbkowy (dźwięk był na duży plus, lecz z braku czasu zrobienia zimnego dolotu poszedł w odstawkę) Z rzeczy do zrobienia to: -czekam na paczkę z zaciskami na tył od S6 C5 i pewnie wleci tarcza 269/22 (wacham się nad 330) -na przód jest plan na 345 (jeżeli dorwę adaptery bo nie pamiętam kto wystawiał na sprzedaż) -wymiana linki ręcznego (już leży jakiś czas) -wyciąć środkowy tłumik i zmienić plecionki bo zamienni wytrzymały 4 lata (przy okazji podnieść wydech bo już strumienica się przetarła jedna) -poskładać duże prawe lusterko (leży ze 2 lata hehe) -wreszcie ogarnąć instalację pod full aktywke aby móc wykorzystać pełne możliwości radia bo bawiąc się czasówkami już jest fajny efekt -zmienić wzmacniacz na titan edytion pa900 do obsługi przodu -Do pomalowania leży "nowa" maska oraz błotniki przód bo moje to już tragedia Niebawem postaram się wrzucić kilka świeżych zdjęć. Edytowane 27 Września 2019 przez apocalipto
Kowi87 Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 te 269 mozesz rozwinąć na 280 z jarzmem od D2, opisany swap jest na a6 klubie
apocalipto Opublikowano 27 Września 2019 Autor Opublikowano 27 Września 2019 26 minut temu, Kowi87 napisał: te 269 mozesz rozwinąć na 280 z jarzmem od D2, opisany swap jest na a6 klubie O widzisz, jakoś pominąłem tą opcję. Na batalionie przeglądałem ponownie tabelę z hamulcami i to naprawdę nie głupi pomysł. Tylko czy linki od ręcznego wystarczą?
Kowi87 Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 7 godzin temu, apocalipto napisał: O widzisz, jakoś pominąłem tą opcję. Na batalionie przeglądałem ponownie tabelę z hamulcami i to naprawdę nie głupi pomysł. Tylko czy linki od ręcznego wystarczą? Do tego zacisku potrzebujesz linke na tył z FWD
Randor Opublikowano 28 Września 2019 Opublikowano 28 Września 2019 Adaptery na przód pod 345 sprzedaje Przemolll z forum. Ogarnia też heble na tip top (tak samo jak Rs dziadek). Tył pakuj 330 (325). Warto:)
apocalipto Opublikowano 27 Października 2019 Autor Opublikowano 27 Października 2019 Mały up. Poszedłem za ciosem odnośnie hamulców i kupiłem adaptery od pod tarcze 345, które sprzedawał hasahd. W piątek dotarły również zaciski, pozostało zamówić tarcze i chyba będą firmy rotinger GT. Został zamówiony również gwint FK Ak-street, który zapewne będzie już w poniedziałek. Felgi na zimę już pomalowane ale bez wtopy się nie obyło, bo drugi raz w życiu pistolet lakierniczy miałem w ręku.. Wczoraj wreszcie naprawione podświetlenie tablicy rejestracyjnej, no i niestety trzeba zamówić nowe wkłady LED, stare wytrzymały jakieś 3 lata. Założone z moich zapasów nowe szkła z żarówkami z ASO podświetlenia rejestracji, może tylko zmienię wkłady na ledowe. Z tylnymi hamulcami nie wiem co robić sam, czy regeneracja tych zacisków od S6 czy składać na zaciekach od T5. Niestety urwał się odpowietrznik i i próby wykręcenia go skończyły się ukręceniem wykrętaka... Może niedługo się uda jakieś fotki wrzucić bo na razie jedynie z tel pisane...
apocalipto Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Opublikowano 10 Listopada 2019 Mały up. Wczoraj zebrałem się i gwit siedzi na aucie, jeszcze tylko przód podnieść i na zbieżność jechać. Udało się wrzucić trochę zdjęć więc udostępniam Przymiarka alu na lato. "Nowe" zaciski przód pod 345 tarcze Przymiarka opon 225/50/17 za duży balon więc będą 205/50/17 Przymiarka zimowych felg Oraz gwint przed montażem Już na aucie. Na starym zawieszeniu miałem od środka koła 30-30,5 cm do krawędzi błotnika a teraz przód 32cm tył 36cm. Na zimę przód jeszcze do góry pójdzie. Z ciekawostek to na szrocie jakiś czas temu wyrwałem takie mocowania do głośników przód W tygodniu wpadną już zimowe koła i pewnie w weekend montaż hamulców przód. Jedynie mam problem ze zdobyciem osłon tarcz przednich... Już niedostępne w serwisie.
Kowi87 Opublikowano 13 Listopada 2019 Opublikowano 13 Listopada 2019 weź zrezygnuj już z hostu na photobucket, wszystkie zdjecia są rozmazane ich filtrem z dużym wodnym logo.
Rekomendowane odpowiedzi