marcino89 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Gregor10 ładnie Ci wystroi i AEBa i do tego instalacje gazową.. ale fakt ze masz do niego z ... 350km No właśnie, a skorzystałbym bardzo chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ja też do Jasła mam ok 250Km ale mysle ze wolałbym jechac i miec pewność wykonania niż jechać mniej ale zastanawiać sie i ryzykowac czy wszystko bedzie ok, czy zdaze dojechać do domu z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poematik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Panowie sam intercooler a potem soft i da sie wystroic na 190 koni? nie chce turbo krecic do nie wiadomo ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omzig Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Może i da radę, ale wszystko zależy od stanu motorowni, chodziaż do 190KM trzeba by było wrzucić juz wtryski z BEXa... No i kata wyje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poematik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Może i da radę, ale wszystko zależy od stanu motorowni, chodziaż do 190KM trzeba by było wrzucić juz wtryski z BEXa... No i kata wyje... No kata to wiem ale nie chce zmieniac Turbinki ani grzebac w niej a drogie sa takie wtryski zeby na 200 koni wyskoczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ceny różne, od 200zl w górę za kpl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poematik Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 A jezeli by zmienic wtryski przy 180 kucykach? bedzie lepiej sie zachowywalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindlug Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Bez strojenia nie bedzie lepiej, bedzie przelewalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc!n Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 zdrową serią można 190ps osiągnąć, zamiast fmica lepiej zastąpić kata DP Mam na zbyciu mocne wtryski do 1.8t, do AEBa pewnie trzeba będzie nieco pogrzebać przy listwie paliwowej, a to praktycznie żadne koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 zdrową serią można 190ps osiągnąć, zamiast fmica lepiej zastąpić kata DP Mam na zbyciu mocne wtryski do 1.8t, do AEBa pewnie trzeba będzie nieco pogrzebać przy listwie paliwowej, a to praktycznie żadne koszty. Dev pisał w innym temacie ze on na serii w AEBie 210Km wyciągnał. ale oczywiscie zdrowa sztuka na 100% do tego turbo po regeneracji. a co do tego FMICA to chyba sie lekko myslsiz, bo z tego co czytałem ori IC jest tyle o ile do tych 150KM a juz wiekszej mocy nie ogarnia, nie chłodzi za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc!n Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) u mnie motorownia była zdrowa i wynik był ograniczony brakiem paliwa. FMIC w zależności od stylu jazdy. Mi go jakoś szczególnie nie brakowało ale po mocniejszych kilku przejazdach czuć spadek mocy, ja z mocy korzystam inaczej - efekt zbyt długiej jazdy dieslem dlatego zmieniłem auto na 3.0d Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Marc!n Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 ale po mocniejszych kilku przejazdach czuć spadek mocy no własnie ynik był ograniczony brakiem paliwa czyli wtryski za małe czy o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 odnośnie smica.. u mnie jakos 210ps dalo rade zrobić .. fakt że latem kilka mocnych butowań i auto łapie muła dlatego będzie fmic wiosną, natomiast w trasie i jeździe na codzień jako tako chłodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) nie no wiadomo ze coś tam musi dawać ale ja jesli bym zwiekszył kiedys moc to chciałbym FMIC wrzucić nawet jakas urzywke ale dobrze jakby było a jak narazie moge tylko pomarzyć o wyniku MrTea tym bardziej na seryjnych gratach Edytowane 20 Stycznia 2015 przez przemek11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poematik Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Czyli Kata out oraz montaz Fmic i wystroic da sie na 185-200 koni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek11 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 z tego co wyczytałem na niejednym temacie to tak. oczywiście zakłądając ze wszystko jest zdrowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo.a3 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli Kata out oraz montaz Fmic i wystroic da sie na 185-200 koni? da sie, powinno wyjść ok te 190km, a co do Gregor10 gregor10.pl to takze polecam, znajomy z wawy jechał do niego do Jasła i był bardzo zadowolony (choć 350km w jedna strone), profi podejście do klienta Edytowane 26 Stycznia 2015 przez kosmo.a3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poematik Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie no gregor10 znam kolesia na A3 club.net tez jest i kazdy go chwali tak ze wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marc!n Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ale po mocniejszych kilku przejazdach czuć spadek mocy no własnie ynik był ograniczony brakiem paliwa czyli wtryski za małe czy o co chodzi? Czasem wydolą na więcej czasem nie, zależy od stopnia zużycia, pompy paliwa, regulatora, filtra paliwa a tych rzeczy nie sprawdzałem/nie wymieniałem bo aż tak mi nie zależało na 2xx/3xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michałzxc Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Ja mam aeba na seryjnych gratach 100% seria strojone u Gregor10 i wynik 195 i 286Nm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi