Mario777 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam, W silniku 2.0 TFS 211km mam wybebeszony katalizator. Daje dziwne odglosy. Lepiej go zostawic czy zastapic rura? Jakie plus i munusy?
4marttin4 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam, W silniku 2.0 TFS 211km mam wybebeszony katalizator. Daje dziwne odglosy. Lepiej go zostawic czy zastapic rura? Jakie plus i munusy? z tego co czytałem to rozcinają katalizatory i wkładają w środek rurę i zamykają obudowę katalizatora , tak żeby na przeglądzie się nie rzucali. U znajomego po włożeniu rury było komfortowo
Mario777 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Opublikowano 27 Września 2014 ten znajomy odczol roznice mocy?
Dev Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 po wybiciu musisz usunąc drugą sonde z ECU i rób program pare koni i niuta bedzie wiecej z racji braku kata
Mario777 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Opublikowano 27 Września 2014 myslalem o tym, zeby do drugiej sondy zamontowac emulator....
gregor10 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 myslalem o tym, zeby do drugiej sondy zamontowac emulator.... Nie polecam żadnych emulatorów- check się pojawi Polecam wyłączyć 2 sonde za katem w programie. Do kata prosta rura, bo bedzie rezonował własnie i dawał nieprzyjemne dzwięki. Montaż donwpipe i wycinka katalizatora doda nawet 10km i 10nm.
Mario777 Opublikowano 28 Września 2014 Autor Opublikowano 28 Września 2014 dzieki za opinie,tak zrobie
PawelDSW Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 dzieki za opinie,tak zrobie Wycinaj,wylacz sonde i rob softa
marcin4x4 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 ja bym wsadził perforowaną najlepiej przewężoną w środku + mat wygłuszający.
selius Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Koledzy jak wstawic rurke w srodku kata? Wiem ze sie go rozcina, wyjmuje wnetrze, ale jak wstawic rurke? Rozumiem ze w tedy sondy nie beda mialy kontaktu ze spalinami tylko beda zamkniete w samej puszce?
koloboro Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) trzeba przespawac króćce. sondy musza miec kontakt ze spalinami. Edytowane 5 Października 2016 przez koloboro
Robero321 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Rozcinany jest kat w środek wstawiana jest nawiercana na całej powierzchni rurka potem obspawana w środku dookoła wkładane jest specjalne wygłuszenie. (żeby nie brzęczało z czasem) Jeśli sonda jest w samym kacie a nie przed nim to trzeba by ją przenieść przed kata bo nawet jak wyprogramują Ci funkcje diagnozy kata to od czasu do czasu pojawi Ci się np błąd grzałki (Sonda nadal działa) lub podobny bo nie będzie dogrzana tak jak w ori kacie u mnie się to dzieje rzadko raz dwa razy na rok, a pozbyłem się wszystkich 4 katów i zstąpiłem je właśnie przelotowymi robionymi na zamówienie. Od spodu jak spojrzeć to nie ma żadnych strumienic rurek czy innych dupereli widać że jest ori więc na przeglądzie nawet nie jest podnoszony temat że nie ma katów. Co do mocy to po wywaleniu raczej nie odczułem natomiast moment się obniża to znaczy zaczyna ciągnąc już przy niższej prędkości obrotowej silnika niż z katami i To już jest zauważalne..
marcin4x4 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 tia, tylko nikt o zdrowych zmysłach w wolnnym ssaku nie wycina katalizatorów, osłabiłeś silnik.. gratulacje.
selius Opublikowano 9 Października 2016 Opublikowano 9 Października 2016 A nie można wstawić emulatora zamiast wyłączenia sondy? Check nie zniknie?
ffi Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Dnia 27.09.2014 o 21:45, gregor10 napisał: Nie polecam żadnych emulatorów- check się pojawi Polecam wyłączyć 2 sonde za katem w programie. Do kata prosta rura, bo bedzie rezonował własnie i dawał nieprzyjemne dzwięki. Montaż donwpipe i wycinka katalizatora doda nawet 10km i 10nm. Jak pojade do zakładu gdzie wycinają katalizatory to oni mi wespawaja jakąś rure zamiast tego czy zostawia puste miejsce? Gdzie ewentualnie moge kupic rure zamiast kata do mojej a4 b8 2.0tfsi? pozdro i dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi