Emil2006 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki koledzy napewno mi to dużo pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Dawno zdjeli B5 Battalion? Edytowane 14 Lutego 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 zaloze sie ze nawet pelna regeneracja skrzyni nie obejmie wymiany podkladek/slimakow w torseniez torsenem zglosilbym sie do firmy ktora ogarnai napedy do terenowek czy ruskich ciezarowek - sam mechanizm nie jest niczym nadzwyczajnym, ogarniety fachman bedzie wiedzial co z tym zrobic aby luzu nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Skoro jest tak bardzo schowany torsen czemu nie zrobić poprawy wraz ze skrzynią... Edytowane 14 Lutego 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 w koncu odgrzebalem zdjecia zajechanego nieco torsena, widac zuzycie na wewnatrznym trybie i zjechana prawie do zera podkladkehttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDsQXlfaWMwd29DWGc/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDsMFBSNGVmVUxnQ0E/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDsQ0NkLUNzTTVKenc/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDseHlDaGt0VEJ0NUU/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDsbWRNcmFrNFhZNDg/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B3MLZi9lYdDsVE93aWtIaDNjZFU/view?usp=sharing aby skasowac luz nalezy wymienic podkladki miedzy glownymi trybami i same tryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Torsen... z niemieckiego Mitteldifferenzial ew Verteilergetriebe Występuję jako część kosztująca ok 4tyś zł. Lepszą kwestią jest zmiana skrzyni na "młodszą" lub młodą w dodadtku po regeneracji, gdzie cały nasz mechanizm jest zawarty w tejże skrzyni. Polecam kupić skrzynie z dobrym TroSenem Edytowane 14 Lutego 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damip16 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 witam, mam podobny problem z tym opudznieniem i z takim szarbaniem jak podczas jazdy wcisne spreglo i szybko puszcze , usunoł ktos taka usterke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 witam, mam podobny problem z tym opudznieniem i z takim szarbaniem jak podczas jazdy wcisne spreglo i szybko puszcze , usunoł ktos taka usterke? mój reaguje tak na dodanie, ujęcie gazu. to mechanizm, można goo szczędzać na równomiernym, nie agresywnym stylu jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 i tyle, mozna z tym jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Od AWXa pasuje P&P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krah44 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam. Ja tez mam objaw walenia z tylu po odjeciu gazu lub przyspieszaniu. Ponoc do wymiany lapa guma numer 8a0599133b. Zakupilem i Jutro zamierzam sie tym zajac. Powiedzcie prosze czy to skomplikowana operacja bo jeszcze nie zagladalem pod spod. Moze ma ktos jakis schemat co i jak pokolei? Z gory dzieki. Pozdrow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 odkrecasz, wyjmujesz, przykrecasz w odwrotnej kolejnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krah44 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 No i za***iście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam. Ja tez mam objaw walenia z tylu po odjeciu gazu lub przyspieszaniu. Ponoc do wymiany lapa guma numer 8a0599133b. Zakupilem i Jutro zamierzam sie tym zajac. Powiedzcie prosze czy to skomplikowana operacja bo jeszcze nie zagladalem pod spod. Moze ma ktos jakis schemat co i jak pokolei? Z gory dzieki. Pozdrow nie polecam. Wymienić możesz zawsze zdrowe części obfitują w sprawne działanie, jednak ten stuk nauczył mnie tak bardzo słuchania i delikatnego wysprzęglenia, że jest to wewnntrzny mechanizm, lekko wyrobiony, i nie skończy się tu na elementach zawieszenia..... dyfer wymieniałem... kilka postów wyżej masz parę słów o Torsenie... zintegrowany ze skrzynią napędu Quattro, koszty... mogą być różnice na kołach zębatych, w tzw "lewo" i "prawo"... ostatnio 2 razy pocisnąłem po deszczu bokiem, wszystko się zazębia... szanuj umiejętnym doprowadzeniem wysprzęglenia na tylną oś. pozdróweczk odkrecasz, wyjmujesz, przykrecasz w odwrotnej kolejnosci stawiam skrzynie browaru, ze problem nie zniknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteros Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 ja tez ale jak chce to niech wymienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krah44 Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Wymienic ponoc warto bo nic gumy nie zostalo. Po zakupie jak mechanik ogladal to wyjeli jakies popodkladane gumki z byle czego. Takze jade sie pobarowac i oby ta skrzynie ja stawial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Ostatnio wymieniałem poduszkę pod skrzynią, bo guma też była naderwana.Trochę stukanie się zmniejszyło. Sprawdzałem na kanale, auto na hamulcu i próba ruszania przód tył.Skrzynia sporo się unosiła do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiftback Opublikowano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Ostatnio wymieniałem poduszkę pod skrzynią, bo guma też była naderwana.Trochę stukanie się zmniejszyło. Sprawdzałem na kanale, auto na hamulcu i próba ruszania przód tył.Skrzynia sporo się unosiła do góry dobry experyment do powtórzenia... ale unieść skrzynie obciażeniem silnika? uniesienie oscyluje dla niektórych w milimetrach ew. w centymetrach...Obciążenie motoru podnosi elamenty na łapach czy trzymakach? czy jak? Edytowane 23 Października 2016 przez Shiftback Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiquattro Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Czy ktoś z Was kasował luz na torsenie i w dyfrze poprzez wymiane podkładek i mógłby podać dokładne wymiary jakie powinny być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 9 godzin temu, kamiquattro napisał: Czy ktoś z Was kasował luz na torsenie i w dyfrze poprzez wymiane podkładek i mógłby podać dokładne wymiary jakie powinny być?? To nic nie da bo luz jest na zębach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi