Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki dobrać napinacz łańcucha rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A montował ktoś SKV  napinacz?

Opublikowano

zakładajcie tylko ori bo reszta to szajs ja przez zabawy na zamiennikum SWAGA  wsadziłem razem z ori z ASO 2900zł,posłuchajcie się tych którzy już to wymieniali

Opublikowano

Rok temu zakładałem zestaw FEBI zrobiłem około 20 tysięcy i powiem że jestem zadowolony. Silnik odpala w ciszy, na postoju chodzi cicho równo, nie ten samochód. Od nia założenia po dziś dzień, jego praca nie zmieniła się. Koszt w hurtowni około 500-600zł za zestaw. 100zł za wymianę kompletną u zaufanego mechanika, który składa to wszystkim na tych gratach i nikt nie wraca.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ile kosztuje oryginalny (ASO) napinacz z nastawnikiem ? Jakie są mniej więcej ceny, bo nigdy się nie orientowałem jak to wygląda cenowo. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli nie masz zniżek 2500 zł 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Takie info dla tych co nie mają kasy na ori napinacz z zaworem n205 do silnika ARG. Napinacz bez wtyczki można zakladać bez problemu jedyny minus to nieznaczna utrata elastyczności poniżej 2000 obrotów i błąd otwartego obwodu nastawnika, który powoduje ustawienie map paliwowych na sztywno bez korekt związanych z działaniem zaworu n205. Spalanie nie wzrosło, silnik pracuje równo.

Edytowane przez morphin88
błędy wynikający z pisania na telefonie

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam podobny problem 1.8 adr auto 1995r w silniku zamontowany hydrauliczny napinacz ale obok wisi wryczka do elektronicznego (elektrozaworu) napinacza POMOCY jaki napinacz kupić??? Jest taka możliwość zamontowania hydraulicznego w miejsce elektronicznego? Może ktoś tak wymodził tylko na sprzedaż? Czy być może to był swap wczesniejszego silnika z hydraulicznym napinaczem??? dodam że autko nie jest żwawe.

Opublikowano

W 1995r. raczej nie montowano napinacza z fazatorem. Wywala Ci w ogóle błąd od napinacza? Można przejść na zwykły napinacz i wszystko działa jak należy, tylko pasuje w ecu wyłączyć powiadomienie o błędzie (o ile faktycznie powinien być zamontowany napinacz z fazatorem). Napinacz masz do wymiany czy po prostu taką fantazję, bo wtyczka wisi?

Edytowane przez przem8

Opublikowano

Wymieniam napinacz i łańcuch bo przy dodaniu gazu powyżej 3tyś dzwoni jak by ocierał o obudowe  druga sprawa cieknie mi z pod uszczelki napinacza wtyczkę już dawno zauważyłem ale olałem temat aż do teraz kiedy przyszedł czas wymiany 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszym lekarstwem to stosowanie dobrego w pełni syntetycznego oleju i prawidłowy poziom oleju. I żaden napinacz łańcuszka nie będzie do wymiany, ani nic. Ponieważ pompa oleju będzie wszystkie elementy prawidłowo smarować. Ale jak ktoś stosuje o zgrozo pół syntetyki, minerał, no cóż...

Opublikowano
40 minut temu, Robert1984 napisał:

I żaden napinacz łańcuszka nie będzie do wymiany, ani nic

Jesteś pewny? Ślizgi jak i łańcuszek z przebiegiem oraz czasem się zużywają. Nic nie jest wieczne w samochodzie i żaden hiper olej na to nie poradzi.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Odświeżę troche temat. Czy ktoś przerabiał te napinacze z allegro, przejechał na jakimś konkretnym pewien dystans i może się wypowiedzieć? Wymieniałem u siebie 170 tys temu i padł. Wiem ASO najlepszy -  koszt 2030 zł po dobrym rabacie. 

Opublikowano

Nie z ASO, ale tej firmy co na pierwszy montaż szły. Te oferty i okazje z allegro mogą niezłego kiślu w silniku narobić.

Opublikowano
2 minuty temu, Langista napisał:

Nie z ASO, ale tej firmy co na pierwszy montaż szły. Te oferty i okazje z allegro mogą niezłego kiślu w silniku narobić.

A masz konkretnie jakąś firmę na myśli?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie :D

Zakupiłem A4B5 ADR z problemem, o którym wiedziałem z góry.

Problem mam jak na filmie:

Chcę sam zakupić jakiś napinacz i mam ogromne pytanie.

Co rozkręcić wiem, ale co mam konkretnie sobie pozaznaczać, abym mógł to bezpiecznie z powrotem złożyć?

Dodam, że z uwagi na moje zamiłowanie mechaniką za rozrząd również mam się zamiar brać, także powyższe pytanie wchodzi również w skład tego o rozrząd ;)

Dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez A4B5Fan

Opublikowano

Panowie, chciałbym wymienić na razie tylko łańcuch, aby sprawdzić jak zachowa się napinacz.

Jeśli jednak z tego co wiem będę chciał to zrobić, to będę musiał ruszać rozrząd.

Istnieje możliwość zmiany łańcuch bez ingerencji w rozrząd?

Być może mam tylko łańcuch do wymiany, ale nie chcę ruszać rozrządu.

Rozrząd bym wymienił, gdybym naprawił to uderzanie łańcucha w obudowę ;)

Edytowane przez A4B5Fan

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.08.2019 o 21:28, A4B5Fan napisał:

Panowie, chciałbym wymienić na razie tylko łańcuch, aby sprawdzić jak zachowa się napinacz.

Jeśli jednak z tego co wiem będę chciał to zrobić, to będę musiał ruszać rozrząd.

Istnieje możliwość zmiany łańcuch bez ingerencji w rozrząd?

Być może mam tylko łańcuch do wymiany, ale nie chcę ruszać rozrządu.

Rozrząd bym wymienił, gdybym naprawił to uderzanie łańcucha w obudowę ;)

Nie dasz rady zmienić łańcucha bez ingerencji w rozrząd. Musisz odkręcić obydwa wałki rozrządu żeby wyciągnąć łańcuch.