Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek z króćca wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Mam lekki wyciek z króćca wody z tylu silnika tam gdzie sa te 3 swiece dogrzewajace plyn. Czy ktos zna dobry sposob zeby zlac plyn ponizej wysokosci tego krocca? Musze wymienic tam uszczelke a plyn niedawno wymienialem na ori g12++, szkoda plynu;/

Opublikowano

Popuść opaskę na wężu chłodnicy, i łap do miednicy. :grin:

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

:grin:

ten dolny waz?

Opublikowano

jak popuścisz wąż od chłodnicy to płyn zleci z chłodnicy a w bloku silnika zostanie i jak tam z tyłu odkręcisz to będzie się lało.

Nie wiem jaki jest dostęp w AFN ale lepiej odkręcić wąż przy chłodnicy oleju i łapać do butelki.

Edytowane przez wojtek79

Opublikowano
  • Autor

Ktory to jest waz?

Opublikowano

Ten zaznaczony czerwoną strzałką

nft7cgqv.jpg

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dałeś sobie radę?Bo mam ten sam problem

Opublikowano

I ja sie podlanczam . Dałes rade ? Kupilem juz nowy kruciec ale nie wiem czy sam wymienie . Ze mnie mechanik uczacy sie na swoich bledach . Najgorzej bedzie chyba z odpowietrzeniem ukladu ;/ NIgdy tego nie robilem .

Opublikowano

Również będę walczył z tym problemem, mam nowy króciec i tu pytanie, czy jest sens dawać jeszcze "uszczelnienie" np.pastą dirko ? czy wystarczy sam oring z kompletu ?

Opublikowano

Oprócz gumowego oringu dałem czerwony silikon na wys.temperatury i minęło 5 lat od wymiany i sucho.

Opublikowano

Powiedźcie jak dobrze widzę nr.32, chodzi o ten dolny wąż do króćca na "szybko złączkę" u mnie miałem plastikową zapinkę/zawleczkę,ale ona nie bardzo trzyma (tak jakby się rozeszła) :( Czy u was też taka była/jest ?

Edytowane przez opti

Opublikowano

Hej wlasnie dzisiaj zlokalizowałem wyciek u siebie w afn. Leje się z bocznego króćca, po prawej stronie silnika stojąc przed nim, czy ktos mi powie jaką część musze kupić? Bo króćcoów jest dość trochę...

Opublikowano

Dzięki koledzy na pomoc/naprowadzenie, króciec wymieniony, uszczelki również, polecam zdemontować rurkę metalową i ją dokładnie oczyścić z rdzy (zwłaszcza ta część, która wchodzi z uszczelką do króćca)

Edytowane przez opti

Opublikowano

było na tonę silikonu i plastikową zapinkę

Coś tam ktoś kiedyś kombinował, po co tam silikon w ogóle, tam ma być oring 32 x 4 i zapinka z drutu i ma trzymać.

Opublikowano

Panowie jakie to są świece ? znacie symbole ?

i szukam numeru kolanka węża gumowego którym płyn jest doprowadzany zaraz przed świecami do dogrzewania ktoś zna ?

http://wrzucaj.net/i...41111160323.jpg

http://wrzucaj.net/i...41111160312.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie zabieralem sie za to, mam uszczelke kupiona, ale czasu brak, u mnie poci sie deliktanie. Mechanik mowil ze ciezko sie wklada ta uszczelke :mellow:

Edytowane przez Chadury89

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego, tutaj trochę doświadczeń z mojej wymiany: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/280346-ubywa-plyn-co-to-za-element/?p=4604671. Może komuś się przyda :) Ja przykleiłem uszczelkę niewielką ilością sylikonu do trójnika, tylko dlatego żeby mi nie wypadła i siedziała na swoim miejscu przy montażu, bo g... tam widać :decayed: U mnie było dość sporo syfu na około, bo wykwity się zbierały pewnie długo. Wyczyściłem porządnie jakimś do czyszczenia silników i tak zamontowałem. Póki co sucho :)

Edytowane przez awisnia

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu ‎03‎.‎11‎.‎2014 o 21:51, opti napisał:

Dzięki koledzy na pomoc/naprowadzenie, króciec wymieniony, uszczelki również, polecam zdemontować rurkę metalową i ją dokładnie oczyścić z rdzy (zwłaszcza ta część, która wchodzi z uszczelką do króćca)

Przyjacielu, obserwuje co tu piszecie i widzę że wymieniałeś króciec, jak zdemontowałeś tą metalową rurę, u mnie siedzi jak przyspawana!!!! Można ją jakoś wyciągnąć z króćca? błagam o pomoc!!!