gremlin112 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Siemanko, mam pytanie odnośnie odcinkowwgo pomiaru prędkości.Czy system już działa i wystawia mandaty? Dzisiaj leciałem na Warszawę no i nie ukrywam, że lecialem dość szybko. Tak wyjechałem sporo wcześniej a mimo to jak zwykle coś się przytrafi. Pozdrawiam PS. Chodzi mi o te odcinki 7 9,8km Rybitwy - Szymaki mazowieckie 50 3,5km Strachówka mazowieckie 60 1,95km Karniewo mazowieckie Edytowane 20 Października 2014 przez gremlin112
soolek Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Tak. Działa. Spodziewaj się sporo lżejszej kieszeni.
andynl Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 W Holandii ten system jest już od dawna i muszę przyznać że bardzo skuteczny już dwa razy dostałem pozdrowienia w tym raz za przekroczenie o 2km/h = 25€ :facepalm:
mojeA4 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Jest jakaś mapa, żeby widzieć gdzie to już jest aktywne?
soolek Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Panowie, wujek google wszystko Wam powie. Wystarczy wpisać dwa słowa. System jeszcze nie działa. Nie pamiętam, kiedy zacznie. Są jakieś mapy z proponowanymi miejscami ale czy to będą ostateczne miejsca, trudno powiedzieć. A poza tym, to trzeba patrzeć trochę dalej niż czubek własnego, wtedy bez problemu dostrzeże się znaki, które muszą być umieszczone przed takim pomiarem. A jak ktoś nie widzi, to niech płaci.
gremlin112 Opublikowano 22 Października 2014 Autor Opublikowano 22 Października 2014 Kolego dzięki za rzetelną odpowiedź. Zapytałem tylko, czy są aktywne bo mimo, że radary są nieaktywne to znaki nadal stoją. Dostanę to zapłacę i wszystko.Pozdrawiam
Awra Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Na testach jak narazie było i przy bramce dostawało się czerwoną kartkę - zbierałem regularnie
mojeA4 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Ktoś pisał na jakimś forum, ze wystarczy przy pierwszej i drugiej kamerze jechać zgodnie z ograniczeniem a pomiędzy pierwsza a druga mozna jechać znacznie szybciej- tak to działa podobno w Anglii Tak poza tym, to cieszmy sie, ze oznakują, bo w Niemczech tego nie robią, po prostu fotoradar stoi i już
Dev Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Z tym ze w DE fotoradar wygląda jak kiosk ruchu
mojeA4 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Zwykle cienki kij a na nim mały karmnik, w mieście grubszy kij i większy karmnik Pare kiosków jest, ale na a2 tylko jeden stoi na zakręcie z ograniczeniem widocznym dużo szybciej Nie da sie go zauważyć,
Kamyk Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 W Holandii ten system jest już od dawna i muszę przyznać że bardzo skuteczny już dwa razy dostałem pozdrowienia w tym raz za przekroczenie o 2km/h = 25€ :facepalm: nie cierpie u nich jezdzic po prostu nie cierpie unikam jak moge
FPek Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 w nl są takie co chwila tam faktycznie sie jezdzi do bani chociaz te autostrady mają ładnie utrzymane a właśnie dziś odesłałem prawo jazdy na miesiąc do Bielefeldu za dwukrotne przekroczenie prędkości 20+ dokładnie o 23 i 21 ze zdjęć ciekawe jakby u nas to wprowadzili co by się działo
Dev Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Jezdzili by bez prawka. Taki mały ban na pare miesiecy dla niektorych to zabójstwo.
andynl Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Ktoś pisał na jakimś forum, ze wystarczy przy pierwszej i drugiej kamerze jechać zgodnie z ograniczeniem a pomiędzy pierwsza a druga mozna jechać znacznie szybciej Naczytałeś się bzdur "Odcinkowy pomiar prędkości – system służący do rejestrowania przekroczenia dopuszczalnej prędkości pojazdów na kontrolowanym odcinku drogi. W przeciwieństwie do fotoradaru, nie mierzy prędkości w kontrolowanym punkcie ale sprawdza średnią prędkość na wyznaczonym odcinku. Na początku i końcu kontrolowanego odcinka ustawione są aparaty fotograficzne lub kamery rejestrujące wszystkie pojazdy. System automatycznie odczytuje numery rejestracyjne i oblicza czas przejazdu pomiędzy sprawdzanymi punktami. Na jego podstawie obliczana jest średnia prędkość, jeśli jest wyższa od dozwolonej, kierowca otrzymuje mandat na takiej samej zasadzie jak w przypadku zdjęcia z fotoradaru[1]." W Holandii tak to mniej więcej wygląda Od obliczonej średniej przysługuje korekcja (zwykle 3 do 5 km/h) na tak zwana pomyłke sprzętu, czyli jeśli przekroczysz o 7 km/h już leci mandat, jesli o 5km/h to nie zawracają tyłka
YOGI3000 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 http://moto.wp.pl/kat,106078,title,Odcinkowy-pomiar-predkosci-po-testach-Ruszy-w-29-miejscach,wid,16991542,wiadomosc.html
sentinell Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Panowie, jak kolega napisal, mierzy srednia predkosc, trzeba jechac dokladnie z ograniczeniem na pomiarowym odcinku, przyspieszenie pomiedzy kamerami = mandat. Tak wlasnie dziala w Anglii, niepiszcie bzdur
GreGoriO Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Dokładnie. Zwróćcie uwagę na nazwę tego radaru/odcinka ODCINKOWY pomiar prędkości. Tu nie chodzi o prędkość przy kamerze tylko o cały odcinek. Nawet tomtom wprowadził w swoich fotoradarach specjalne zaznaczenie/oznaczenie tego odcinka. Przy wjeździe na mierzony odcinek oznaczenie naszej prędkości zamienia się w średnią (liczba umieszczona w mianowniku/pod kreską) i nie zmienia się tak szybko jakby wynikało z naszej jazdy. Poźniej wrzucę zdjęcie jak to wygląda bo nie mam kompa Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi