Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

komplet wahaczy na przód, jaki wybrać, szybka pilna decyzna i opinia potrzebna!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Ci szczerze , że wielu pisze o nie pukaniu i stukaniu dając pozytywne opinie. Warto dokładnie sprawdzić gumy i sworzeń. U mnie całe zawieszenie jest pozrywane a nawet nie puknie. Dopiero na diagnostyce wyszło. Ten zawias jest tak napięty , że chyba sam z siebie niweluje stuki i luzy.

Opublikowano
  • Autor

Wiec brac kamoki czy ms sport?

Opublikowano

Ja bym brał MS'a sam wkładam msa jak któryś wahacz mi pada i nie mogę narzekać cały czas cisza w zawieszeniu, a jeżdżę po słabych drogach z mnóstwem nierówności i dołów ;)

Opublikowano

witam a ja kupilem deckerrmana za 620 zl i zobaczymy ile na nich pokrece jajk zrobie 20 tys to bede zadowolony bo koszty rozloze na 2 lata bo robie 10 000km rocznie to mnie to bedzie kosztowalo 310zl na rok to jeszcze mozna wytrzymac

Opublikowano

kamoka jest na rowni z ms . te i te sa podobnie spasowane .

Opublikowano

ja tam nie wiem czy to kamoka bo nie mialem zadnych pudełek od nich i na wahaczach tez raczej nic nie pisze. wazne ze tanie i cisza juz dlugi dlugi czas

Opublikowano

a ja kupiłem lemfordera, tanio nie było ale na jednym nie dokładnie zeszlifowali emblemat i zostało logo audi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to i tak nie to co kladli na 1 montaz .

Opublikowano

Niestety

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ruville robi swoje wahacze. Emblematy są zarówno na samych wahaczach jak i sworzniach i gumkach sworzni. Nie wiem czy nie na tulejach tez.

Wysłane z mojej nowej Nokii 3310

chyba tylko opakowania :grin:

Opublikowano

Pracuję w firmie z zupełnie innej branży ale mamy zlecenia na wyroby od dobrych firm, które tego nie produkują a chcą też mieć w sprzedaży, życzą sobie tylko aby folia, opakowanie produkt wszystko było z ich logo,dodam że w samym procesie absolutnie nic nie zmieniamy, efekt? Ten sam wyrób w innym opakowaniu znacznie droższy, chociaż nasz jest też jednym z droższych.Przeciętny klient jest nie świadomy

Opublikowano
  • Autor

to już po waszych wypowiedziach mam dylemat. które wkońcu brać ? ;P czas niedługo zmieniać i nie wiem które brać.

Opublikowano

Wszystko zależy co chcesz robić i ile wydac. Całość czy jeden ??

Edytowane przez lukaszooo

Opublikowano

Teraz kamoki sa w dobrej cenie .a jakosc ta sama co ms .2l wytrzymaja jesli kola i opony seryjne. Ja ze swojej strony teraz polecam tylko febi .2x mocniejsze sa od takich po 450-500zl a kosztuja 800zl po rabacie.

Opublikowano

Bierz MS ja zakładałem w pasku 2 lata śmiga i nic sie z nimi nie dzieje.

Opublikowano

Ruville robi swoje wahacze. Emblematy są zarówno na samych wahaczach jak i sworzniach i gumkach sworzni. Nie wiem czy nie na tulejach tez.

Wysłane z mojej nowej Nokii 3310

chyba tylko opakowania :grin:

co opakowania? przeczytaj jeszcze raz to co napisalem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No gumy to raczej jasne, że stukać nie będą i jedyna opcja na sprawdzenie to breszka. Można to zrobić samemu bez jazdy na diagnostykę.

Zapewniam cię, że wybite sworżnie stukają podczas jazdy. Problem może być z diagnozą który uszkodzony. Górne łatwo sprawdzić ruszając podniesionym kołem. Dolne to chyba tylko ich zdjęcie daje pewność, że są do wymiany.

Kamoki bym nie brał, bo marka sama w sobie to c**joza jakich mało. Zakladałem gumę przegubu to po 2 miesiącach w lecie pękla. Nie chcę mysleć jakie robią wahacze.

Sugeruję MS.

Edytowane przez Emejcz

Opublikowano

to teraz nasuwa się pytanie ?? czy lepiej wydać więcej i to raz wymienic czy wydac dwa razy mniej i dwukrotnie wymienic ;) hahah

żart :)

ja wymieniłem w marcu tego roku i juz napiżdża mi, ale nie pamiętam jakiej to firmy było... :)

ale jestem zdania że najlepiej oryginał brac

w audi b4 wymieniłem lewą poduchę silnika na oryginał to 7 lat temu było i ojciec do tej pory jeździ :)

pozdr

Opublikowano

to teraz nasuwa się pytanie ?? czy lepiej wydać więcej i to raz wymienic czy wydac dwa razy mniej i dwukrotnie wymienic ;) hahah

żart :)

ja wymieniłem w marcu tego roku i juz napiżdża mi, ale nie pamiętam jakiej to firmy było... :)

ale jestem zdania że najlepiej oryginał brac

w audi b4 wymieniłem lewą poduchę silnika na oryginał to 7 lat temu było i ojciec do tej pory jeździ :)

pozdr

Dla dobra wszystkich sprawdź jakiej firmy wahacze założyłeś.

Opublikowano

Zakładaj MS, przy poprawnym montażu i odrobinie szczęścia przejeździsz na nich kilka lat.

Ja obecnie mam nalatane 62tys i w zawieszeniu cisza, tzn. ostatnio coś pukało ale okazało się że lewa sprężyna pękła. Przy okazji wymiany sprężyny sprawdziłem stan górnych wahaczy i swożnie sztywne:).

80tys powinnny wytrzymać a drogi po jakich sie poruszam, o zgrozo!!!