norbert26 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Czy przy silniku 2,5 TDI [AKN 150kM] wycięcie katalizatora nie zaburzy pracy silnika? Czy ktoś może robił to u siebie? Czy można jakoś zdiagnozować zatkanie katalizatora?
tomaszu Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 VAGiem mozna zdiagnozowac. Jesli jest zapchany to nawet trzeba go wyciac, zeby nie przymulac turbo. W miejsce kata najlepiej wspawac tlumik przelotowy. EDIT: BTW zapraszam na spoty mazowieckie, bo widze, ze mieszkamy blisko siebie. :th: http://www.a4-klub.pl/smf/mazowieckie-b84.0/
biedruch Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 po wycięciu kata jest tylko lepiej, trochę głośniej świszczy turbo, poza tym żadnych komplikacji (2 lata jeżdż już bez niego)
tomaszu Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 po wycięciu kata jest tylko lepiej, trochę głośniej świszczy turbo, poza tym żadnych komplikacji (2 lata jeżdż już bez niego) Dlatego, żeby nie było głośno to trzeba wstawić tłumik.
Dev Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 po wycięciu kata jest tylko lepiej, trochę głośniej świszczy turbo, poza tym żadnych komplikacji (2 lata jeżdż już bez niego) Dlatego, żeby nie było głośno to trzeba wstawić tłumik. wcale nie trzeba
tomaszu Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 wcale nie trzeba Może jakiś argument dasz? Podpowiedz nam jak uciszyć auto, bez zakładania tłumika?
Gość jonny Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 wcale nie trzeba Może jakiś argument dasz? Podpowiedz nam jak uciszyć auto, bez zakładania tłumika? Inaczej się ma sprawa w silnikach benzynowych a inaczej w dieslu. W dieslu będzie słyszalny przyjemny gwizd turbiny
poziek Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 nie będzie głośniej a na pewno bez kata autko odżyje
Reggi Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 nie będzie głośniej a na pewno bez kata autko odżyje A czy odżyje jeszcze bardziej jak wywale tłumik środkowy ..albo końcowy ..albo i jeden i drugi ? Mam zamiar powycinać troszkę ten wydech ... ale nie wiem czy zostawić końcowy czy środkowy .. czy wywalić oba i kata
poziek Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 możesz zastosować tłumiku przelotowe zarówno środkowy jak i końcowy. Kat do wycięcia i wstaw prosta rurkę. Jeżeli zostawisz jeden tłumik na końcu seryjny to tez nie będzie tragedii.
Reggi Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 możesz zastosować tłumiku przelotowe zarówno środkowy jak i końcowy. Kat do wycięcia i wstaw prosta rurkę. Jeżeli zostawisz jeden tłumik na końcu seryjny to tez nie będzie tragedii. Tak tez zrobie ..wywale i zostawie tylko końcowy Mam nadzieje , że nie bedzie buczał jak Żuk
tomaszu Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 Jeśli się chce zachować dobry stan tłumików to w miejsce kata też trzeba wstawić tłumik przelotowy.
poziek Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 Jeśli się chce zachować dobry stan tłumików to w miejsce kata też trzeba wstawić tłumik przelotowy. e tam
tomaszu Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 e tam Oo, następny. Poziu, samochodu nie projektuje Pan Henio* w garażu, tylko pracuje nad tym grupa ludzi i schodzi im z tym dużo czasu. Oni nie bez powodu dają tyle tłumików ile jest w samochodach. Jeśli któregoś zabraknie to gorące spaliny z większą siłą napierają na pozostałe tłumiki. Katalizator też pełni funkcję tłumika i jeśli go zabraknie to trzeba to uzupełnić tłumikiem ogniowym. Oczywiście to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z tym zgadzać. *) Wyobraź sobie, że w tej sytuacji jesteś takim Panem Heniem...
Reggi Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 Jeśli się chce zachować dobry stan tłumików to w miejsce kata też trzeba wstawić tłumik przelotowy. Ja chce ograniczyć ilość tłumików , a nie sie o nie martwić ..Tom
Norbi Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 Swoją drogą ciekawy jestem dzwięku 1.9 tejdej bez żadnych tłumików praktycznie. W 2.5 AKN nic się nie zmienia po wycieciu kata, mowie o sprawnym bo takiego wycinałem.
tomaszu Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 Ja chce ograniczyć ilość tłumików , a nie sie o nie martwić ..Tom Ale ja nie mówię o Tobie, tylko o tym, że żeby zachować sprawność wszystkich tłumików to musi być komplet, czyli w miejsce kata też trzeba wstawiać tłumik. A właściwie to po co chcesz wywalić te tłumiki??
Reggi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Swoją drogą ciekawy jestem dzwięku 1.9 tejdej bez żadnych tłumików praktycznie. Kolega A3 ..ma tylko końcowy Świszcze jak cholera A właściwie to po co chcesz wywalić te tłumiki?? Przyjedz na spota to Ci powiem Muliii ... wiec jak mam juz wycinać kata ..to przy okazji pozbęde sie jednej puszki
Rekomendowane odpowiedzi