Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewane lusterka . Jak się włączają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem się was zapytać w jaki sposób włącza się ogrzewanie lusterek bocznych . Czy lusterka się grzeją jak włączę ogrzewanie tylnej szyby (razem podgrzewaniem tylnej szyby) ? Bo obiło mi się kiedyś o uszy że po lifcie było już tak że był w macie jakiś czujnik który sam automatycznie załącza grzanie lusterek bocznych kiedy temperatura spada poniżej +5C.

Moje Audi A4 B5 TDI AFN 99r. AVANT ( jest to już praktycznie pełny lifting tylko że zegary podświetlane jeszcze na czerwono)

Edytowane przez szymek20

Opublikowano

Znajomy ma B5 i podgrzewanie lusterek załącza mu się razem z podgrzewaniem tylnej szyby:)

Opublikowano

Nikt ci tego nie powie. Jedni mają tak a drudzy inaczej. A czujniki w matach nie włączają mat tylko je wyłączają.

Opublikowano

W wiazkach po 98 lustra byly po zaplonie. Przed 98 razem z tylna szyba.

Opublikowano
  • Autor

W wiazkach po 98 lustra byly po zaplonie.

Czyli grzeją cały czas, czy dopiero załączają się poniżej jakiejś temperatury ? Jakiej temperatury?

Opublikowano

witam ja mam po lifta z 1999r i u mnie jest podrzewanie automatyczne gdy temperatura na zewnątrz spadnie po niżej +5 stopni i grzeje wtedy cały czas

lusterka grzeją się z chwilą gdy na fisie pojawi się obok temperatury płatek śniegu to i wtedy lusterka zaczynają grzać jak i podgrzewane bębenki zamków oraz dysze spryskiwaczy

Opublikowano

Czy pokrętło od regulacji lusterek ma w tym momencie znaczenie (przedlift)? Czy musi być na środek ustawione ? Czy może być na lewe/prawe lusterko ? ;)

Opublikowano

Czy pokrętło od regulacji lusterek ma w tym momencie znaczenie (przedlift)? Czy musi być na środek ustawione ? Czy może być na lewe/prawe lusterko ? ;)

Nie ma znaczenia, wiazka jest podciagnieta albo od szyby albo od zapłonu i z regulacją nie ma nic wspólnego oprócz kostki w drzwiach ;)

I tak jak mowi kolega Piotrek, w po 98 zalacza sie gdy temp spada ponizej 5C *na czujniku temp. zew. a w pre.98 dziala czasowo, jak tylnia szyba. ^_^

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chyba nie do końca , ja mam auto z 97r i grzeją bez tylnej szyby , niezależnie od tem zewnętrznej . Wiązka jest oryginalna , nic nie jest rezane , Jutro z ciekawości zobaczę czy grzeje po włączeniu zapłonu czy dopiero po odpaleniu auta

Opublikowano

U mnie w 98' lusterka grzeja sie od razu po wlaczeniu zaplonu :)

Opublikowano

U mnie w 98' lusterka grzeja sie od razu po wlaczeniu zaplonu :)

U mnie w 97 też grzeją po włączeniu zapłonu

Opublikowano

Mówiłem, że nie ma zasady :wink:

Opublikowano

Kurcze a u mnie nie grzeją wcale :D a prąd dochodzi...

Opublikowano

Kurcze a u mnie nie grzeją wcale :D a prąd dochodzi...

Maty grzewcze pojechane, rwij nowe wklady.

Zima jest, przydaje sie :decayed:

Opublikowano

Te maty sie wymienia w tych wkładach czy nowe trzeba całe?

Opublikowano

Cale nowe.

Tylko wez z aso, ja kupilem jakies podrobki i sa lipne, dziwnie odbijaja. Do tego w zamiennikach sa wtyczki do grzania mniejsze i trzeba ciachac stare kable.

Opublikowano

a jak to możliwe że u mnie grzeją jak fis pokazuje 7,5+? niby mają grzać od 5. możiwe że to przez deszcz?

Opublikowano

W lusterkach poliftowych są włączniki termiczne ktore czasami działają jak chcą. U mnie rok temu lewe lusterko przestało grzać i okazało się że to właśńie termostat w lusterku padł. Po wymianie wkładu jak na chwile obecna jest ok i zaczynaja grzać tak od ok +7 stopni.

Opublikowano

powyzej 5st.tez grzeja...u mnie sa po zaplonie i jak np sa mokre od deszczu to dziala podgrzewanie