Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Włączająca się ktontrolka hamulców? nie ABS !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam dzisiaj zapaliła mi się czerw kontrolka od hamulców .pytam się bo jeżdżę na walniętym prawym przednim czujniku ABS tylko czy ma ta kontrolka coś wspólnego z ABS ponieważ gdy się zapala nie pali się ABS ,,TYLKO SAMA CZERW KONTROLKA'' . zapala i po paru sec gaśnie nie tak jak włączy sie ABS

Przy małych prędkościach bez ręcznego ..

Co może byś przyczyną ?

Edytowane przez wrclaguna
Opublikowano

Pokaż dokładnie która kontrolka :)

Opublikowano

Mam ten sam problem i jeszcze z tym walcze ... U mnie kilka razy mrugnie i jest dalej w porządku

Opublikowano

Miałem to samo u siebie, zapalała się i po chwili gasła. U mnie okazało się, że z lewego tylnego zacisku leci płyn hamulcowy. Sprawdź :) Przewody hamulcowe też. Pozdro :D

Opublikowano

oczywiście sprawdze a szybko ubywalo ci płynu? bo od 3 tyg tak mam i nie widzę żeby ubywał

sprawdzam przynajmiej raz w tygodniu płyny

Opublikowano

Czy szybko ubywał - ciężko powiedzieć :) Zależało od tego ile jeździłem itp :)

Opublikowano

No ja teorytycznie robie ok 80-100km tygodniowo może dla tego nic nie widać, niby stan płynu wygląda na taki jaki był ale zobaczymy jeszcze

Opublikowano

Wejdź do kanału i zobacz czy cylinderki i przewody hamulcowe są suche.

Opublikowano

Hm, przy rzadkiej jeździe zapewne malo ubywa, gdybyś jeździł częściej, więcej naciskał podał hamulca szybciej byś zauważył - to normalne. Jak mówi Jacek, wjedź na kanał i posprawdzaj cylinderki i przewody :)

Opublikowano

Jak rozruszam szkolny najazd bo przyrdzewiała regulacja szerokości to na dniach sprawdzę ;)

Opublikowano

dolej plynu,

mi nawet przy polowie poziomu potrafila migac

Opublikowano

poruszaj albo wypnij i wepnij kostkę od czujnika płyny abs wszystko na zgaszonym aucie u mnie tez tak było okazało się że styki rzyśniedziały