Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] Avant 1.8TQ nogaro blue! Quattro/DP/Wydech/FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego, cały temat czekam na zabawy z k03s i gdzie ona jest, się pytam ? :D

Opublikowano

Widziałem właśnie, że tarcze coś za małe do zacisków :)

pod ten zderzak to fajnie wchodzi cooler :decayed: gdzie kratki?

Srodkowa kratka wroci na miejsce ale te boczne kratki wywalam i zastapie je plastrem miodu albo jakas siatka. Te kratki co mam sa pod halogeny a halogenow u mnie nie ma

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przy tym fmic'u nie zmieszczą się boczne kratki z halogenami?

Opublikowano

Pod eskowy zderzak mozna bylo to zrobic razem ze spryskami i halogenami tylko trzeba sie troche postarac.

Opublikowano

Pod zwykły też wchodzi fmic 180 ze spryskami i halogenami i kratkami. Na fotach chyba mniejszy wygląda na 140.

Opublikowano
  • Autor

Takie bylo moje widzimisie, zeby wywalic kratki z halogenami(halo i tak nie mam).

Co do upgrade'u silnika to mialo byc pieknie i kolorowo a wyszlo po drodze pare rzeczy.

Wpadl nowy set hamulcow 312 na przod, nowe poduszki skrzyni i silnika, pompka centralnego. Do tego wszystkiego polamalem prog w warszawie i musze cos wykombinowac

Opublikowano

Takie bylo moje widzimisie, zeby wywalic kratki z halogenami(halo i tak nie mam).

Co do upgrade'u silnika to mialo byc pieknie i kolorowo a wyszlo po drodze pare rzeczy.

Wpadl nowy set hamulcow 312 na przod, nowe poduszki skrzyni i silnika, pompka centralnego. Do tego wszystkiego polamalem prog w warszawie i musze cos wykombinowac

Gdzie kupiłeś ten zestaw FMIC? Namiary mogą być na Priv ;)

Opublikowano
  • Autor

poszło pw ;)

Opublikowano

pokaż jak siadły zaciski na 312.

Opublikowano

Również co do fmica, proszę na pw :D

Opublikowano
  • Autor

O fmicu napiszę tutaj, to nie żadna tajemnica, zebym pw wysyłał :decayed:

U mnie siedzi rdzeń 460x160x65, średnica wejścia/wyjścia 2,5". Całe orurowanie inox 2,5", do tego potrzebne były 3 kolanka 45stopni 63mm i 1 kolanko redukcyjne 45stopni 63-51mm. Całośc jest zamocowana na poprzeczce między odbojami zderzaka, trochę może to wzmocniło kontrukcję (można walić zderzakiem po ziemi ;) ).

Moja OSOBISTA opinia jest taka, że nie warto przepłacać za silikony z nadrukiem fmi*.** , na allegro możemy znależć identyczne kolanka i łaczniki bez nadruków połowe taniej, to samo jest z intercoolerem. Ale wiadomo, jak ktoś lubi zapłacić więcej i mieć komfort psychiczny to nikt nie broni.

Zaraz wrzucę foto jak siadły 312 pod felgę, niby 16" ma się zmieścić ale mam małe obawy i chyba w przyszłym tygodniu to sprawdzę.

Opublikowano

Nie sądzę, że te zaciski są gabarytowo takie same jak seryjne pod 288 ale nie wiem nie sprawdzałem :decayed:

Opublikowano

312 pasuje pod 16" :)

Zaciski mam takie jakie miałem przy 288.

Opublikowano

312 pasuje pod 16" :)

Zaciski mam takie jakie miałem przy 288.

:good:

Bo tylko jarzma są inne ;)

Opublikowano

Też mam zaciski z 288 na tarczach 312 ale Mateusz ma inne zaciski Panowie, zerknijcie na stronę 9...

Opublikowano

Siema, coś tam napisze. Występują kratki ori bez miejsc na halogeny. Możesz iść z kimś śmiało na wymianę bo Twoje bardziej pożądane. Rym nie zamierzony

Edytowane przez ganjaq

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj znowu mieliśmy okazje się mijać na Skarbowcow... Ale w ostatniej chwili zauwazylem ze to Ty... zagapilem się na przeswitujacego fmica pod zderzakiem? auto jak zawsze błysk :hi:

Opublikowano

Moja OSOBISTA opinia jest taka, że nie warto przepłacać za silikony z nadrukiem fmi*.** , na allegro możemy znależć identyczne kolanka i łaczniki bez nadruków połowe taniej, to samo jest z intercoolerem. Ale wiadomo, jak ktoś lubi zapłacić więcej i mieć komfort psychiczny to nikt nie broni.

Ja tam nie narzekam na silikony i cooler z Fmic.pl

Przy 4 krotnym oplocie wiem że z tym nic się nie może stać, może i te słabsze i tańsze dają radę ale wiadomo jak długo przy większym doładowaniu?

Lepiej kupić raz a porządne :)

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj znowu mieliśmy okazje się mijać na Skarbowcow... Ale w ostatniej chwili zauwazylem ze to Ty... zagapilem się na przeswitujacego fmica pod zderzakiem auto jak zawsze błysk :hi:

No do błysku to szczerze powiedziawszy daleko, dawno nie myłem samochodu ręcznie, tylko na bezdotykach :P ja sie zagapiłem na ramki a4-klub, chyba sam muszę sobie takie sprawić

Opublikowano

Tak się wtrące, czyli tarcza z 312 podejdzie pod zacisk z 288? Mam 2000r 1.9 ajm i 288 i musze zmienic tarcze i az przeszlo mi przez mysl zeby w takim razie 312 ladowac :D

Opublikowano
  • Autor

Tak się wtrące, czyli tarcza z 312 podejdzie pod zacisk z 288? Mam 2000r 1.9 ajm i 288 i musze zmienic tarcze i az przeszlo mi przez mysl zeby w takim razie 312 ladowac :D

No pewnie ze wejdzie, tylko jarzma 451 musisz pakowac :)