Czaki89 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Graty fury kolego. Ładnie się prezentuje. Kola masz 8 cali i na nie oponki 225/40?
mebleusz Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 Refleksów żadnych nie ma, jak na pierwszy raz to jestem zadowolony wykaz czynnosci: aktywna piana SG + apc SG szampon megs+gabki tuningkingz (krusza sie, nie polecam) meguiars quick detailer+glinka valetpro jeszcze raz szampon recznik+fibry ipa na calosc menzerna fg400 + zielony pad 3m meguiars ultimate compound + zolty karbowany pad zymol hd cleanse + czarny miekki pad finish kare 303 glaze + czarny miekki pad jako wosku uzylem dodo juice hard candy sg back2black na oponach, rainx na przedniej szybie szyby umyte sg perfect glass cleaner+fibra do szyb wnetrze odkurzone, apc shiny garage i czarny wunderbaum A teraz czas na zasłużone piwko
lukaszwidz3 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Robiłeś rotacją czy DA. Na focie widać Kraussa jak się tobie nim pracuje ? Jestem na etapie wyboru DA:) Raczej 3 etapową korektą bym nie nazwał, cleaner nie wchodzi w etap korekty bo idąc tym tropem nakładanie wosku można by podciągnąć pod etap krekty Wymywałeś zarówno pastę czy UC jeżeli nie to po wymyciu wypełniaczy z UC I 400 zapewne zauważysz hologramy. Z drugiej beczki jak długo leży u Cb SG B2B kończy sie endurance a efekt na fotach fajny. Ale kolorek zaje...isty do wyciągania i robi napewno mega efekt na żywo:)
mebleusz Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Opublikowano 29 Maja 2015 To lare epl41 , pierwszy etap menzerna , drugi megs uc, trzeci etap finish kare glaze, wymywalem cleanerem po menzernie i uc. B2b troche lezy ale autoglym do opon byl lepszy
mebleusz Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 najdroższa z tego wszystkiego to maszyna bo to koszt ~500-600zł, cleaner zymola tez dosc kosztuje ale to akurat mialem pozyczone a tak to pady do maszyny po 30-40zł/sztuka czyli ze 100zl za pady, okolo 100zł za 3 pasty no i reszta to juz różnie
jacca90 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 maszyne do polerki to mam o ile o taka chodzi. glownie chodzi mi o koszta wszystkich specyfikow
lukaszwidz3 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Co do "specyfików" odwiedź jakikolwiek sklep detailingowy w necie i zorientujesz się, że nie jest temat tani
mebleusz Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) No jak na moj studencki budzet to ciezko by było kupić wszystko na raz, ale przez jakis czas sie nazbierało z nowości to pękł kolektor i wydmuchała się uszczelka kolektor-turbo... chyba delikatne kreski na AOW nie służa mojej A4 Po delikatnej pojeżdżawce po obwodnicy coś zaczęło głośno chodzić, podjechałem do kolegi z migomatem, myślałem, że zaspawamy co trzeba i będzie git. Po 5 minutowych oględzinach okazało się, że to wydmuchana uszczelka jest powodem przedmuchów pod maską. Po wstępnym zastanowieniu padła decyzja, skoro już odpinamy turbo od kolektora to czas wsadzić coś większego. Więcej info wkrótce Edytowane 12 Lipca 2015 przez mebleusz
Arturoo Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 gdyby nie przód to bliźniaczka mojej ładna furmanka i właściciel potrafi sam o lakier zadbać szacuneczek ... nie tak jak ja w cudze ręce jedynie oddać bezawaryjności
hunter91 Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Odrazu zamów sobie nowy przewód olejowy w aso,gdyż w starym może być sporo nagaru i to ciężko zobaczyć.nowe da ci pewność lepszego smarowania turbiny. Tak się powinno robić.
hiszpan123 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Trafiła w dobre ręce, może kiedyś da się zorganizować jakiegoś spota.
mebleusz Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 dzięki za komenty wkurzają mnie w tym aucie listwy drzwi dolnych s4, których nie da sie dokupić w normalnych pieniądzach w pl, więc..... lecą do mnie z UK przy okazji wymiany jednej uszczelki turbiny, dokupiłem cały zestaw elringa (jak już wymieniać to porządnie, żeby to miało ręce i nogi), przewód olejowy też już do mnie leci więc niedługo turbinka dostanie mały "serwis" mam jeszcze do was małe pytanko, myslicie ze beda pasowaly oslony klamek zewnetrznych (same te blaszki na klamke) z a6 c5? na allegro sa w moim kolorze i zastanawiam sie czy zamiast malowania w garazu moglbym po prostu dokupic z a6
hiszpan123 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Ile dałeś za listwy? Chhyba będę rozbierał swoją s4 na graty
mebleusz Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Ile dałeś za listwy? Chhyba będę rozbierał swoją s4 na graty 50 funtów + shipping przyjechala do mnie paczka z pierdolami, dokladka z cupry, znaczek na tylna klape i jeszcze nieodebrane z poczty klamki bez odpryskow.
peacenotwar Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Jednak cupra wbija Dobra decyzja hah
mebleusz Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Jednak cupra wbija Dobra decyzja hah Noo trzeba cos przywariowac w koncu Dobra czas na maly update: wpadl nowy rozrzad rouville , podpora walu, nowe sruby mocujace wal, przegwintowane otwory w misce olejowej, filtr paliwa, klamki, dokladka cupry, nowy plyn chlodniczy, przy okazji zostal lepiej spasowany przod, nowe przewody hamulcowe, znaczek na klape Plany na najblizsze dwa tyg to zestaw naprawczy zaciskow na tyl, nowe klocki i linka recznego, olej, moze lekkie dystanse na tyl bo na fotach felgi wygladaja jakby sie lekko topily w nadkolach Ogolnie auto stalo 2miesiace pod chmurka i obok drzewa, musze kupic prickborta albo jakis inny specyfik zeby zmyc to cale gowno z lakieru bo piana i szampon z gabka nie daja rady. Oczywiscie listew jak nie bylo tak nie ma... Edytowane 5 Października 2015 przez mebleusz
ganjaq Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 Na wielu felgach widziałem to auto ale najlepiej wyglądało na 9" od hiszpana
Rekomendowane odpowiedzi