Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tylne łożysko, jakie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, muszę wymienić tylne łożysko i zastanawiam się jakie mam kupić, słyszałem o marce BTA, wiem że to chinol ale nie wiem jak to się ma do jakości.

Może ewentualnie ktoś mi poleci jakąś inną markę. Myślałem o SKF nie jest tani ale pewnie lepszy a mechanik mi powiedział że klient przednią zajechał po 50 tys.

Opublikowano

Nie kupuj BTA to wytwór inter cars-u (chinol), którego wypuszczają pod takim brandem. Kup łożysko Ruvilla myślę, że to będzie najrozsądniejszy wybór.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam, muszę wymienić tylne łożyska a jak wiadomo sa one wraz z piasta a to z kolei wiąże sie z kosztami. moje pytanie: warto ryzykować i kupic łożyska tanie ( w sklepie zaproponowali mi jakies włoskie po 115zl) czy lepiej zainwestowac 3x tyle i kupic skf albo ruville? miał ktos jakies doswiadczenie z tym tematem? jak sie ma cena do jakosci?

pozdrawiam

Opublikowano

SKF,Rouville lub FAG,aby nie płacić podwójnie za wymianę.

Opublikowano

Polecam SKF. Drogie , ale pewne i warte swojej ceny.

Opublikowano

Ostatnio wymieniłem na polskie łożysko firmy STATIM ..za łożysko dałem 130 plus wymiana 40 zecika i już 10 tyś zrobiłem i cisza w kole...ale jak kto woli..Pozdro. ..

Opublikowano

Ja również wymieniałem ostatnio łożysko tylne prawe ponieważ miało luz wyczuwalny. Kupiłem piastę firmy GSP - nie wiem czy to China czy jaka, ale kosztowała 115 zł.

W komplecie nie było nic po za samą piastą, w której był smar. Wymiana sama zajęła 15 min na spokojnie. Najgorsze jest dostać klucz imbusowy (nasadka) 19", szukałem i nie znalazłem, dopiero koleś skądś załatwił. Generalnie przyjemna robota:).

Co do piasty, to napiszę po jakimś czasie jak się sprawuje :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Daromal

Opublikowano

JA wymieniłem na SKF, było 2 razy droższe od chińskich zamienników i już 30 tyś bez problemów

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem FAG. Okazało się że w pudełku jest SKF. Sprzedawca twierdzi że to nie jest podstawa wymiany.

Miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem FAG. Okazało się że w pudełku jest SKF. Sprzedawca twierdzi że to nie jest podstawa wymiany.

Jedne i drugie są bardzo dobre więc zakładaj bez obawy.
Opublikowano

często się zdarza ,pudełko fag ,a w środku łożysko skf

Opublikowano

Jedne i drugie są bardzo dobre więc zakładaj bez obawy.

po prostu FAG tej referencji nie kupuje tylko bierze od SKFa. Firmy często "wymieniają" się towarem.

Montuj i fruwaj.

Opublikowano

W pudełkach Ruville też za każdym razem widziałem łożyska SKF, a cena jest trochę niższa.

• 1 rok później...
Opublikowano

SKF a FAG jest różnica nie mam porównania na łożyskach do samochodu ale do sprężarek śrubowych mam

i tu jest lipa SKF 2x wymieniane po miesiącu czyli po 750h, wymienione na FAG i 30.000 h pracuje

Edytowane przez kijaszi

Opublikowano

kurna a ludzie przewaznie z skf zadowoleni