sebhend Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Witam wszystkich. Od niedawna jestem w posiadaniu slicznej A4 1.9 avant z 2002r. Nie posiadam polskiej instrukcji obsługi bo sprowadziłem autko z niemiec. zauwazyłem ze nie posiadam wyłącznika poduszki pasażera. a mam mała córeczke którą zamierzam wozic w foteliku na przednim siedzeniu. Jak w takim razie wyłączyc poduszkę. Wiem że wyłacznik powinien byc w schowku. zaraz obok zmieniarki. Ja mam tam tylko ślad po nim. Z góry dziekuje za pomoc
domjenick Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 ja tez nie mam tego wylacznika,ale jest na to sposob,(oczywiscie jesli dziecko jest twarza w kierunku jazdy)musisz cofnac fotel z fotelikiem maksymalnie do tylu po to,aby ewentualne otwarcie poduszki nie zrobilo dziecku krzywdy-bo jednak to jest duza sila-wazne,ze jest to legalne i nie moze zaden policjant dac ci mandatu za to, mozna chyba vagiem,ale niech sie wypowiedza znawcy tematu
piotrcar Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 mozesz podjechac do serwisu i w serwisie ci ja wylacza.
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 W B6 nie było wyłącznika z tego co pamietam głupia sprawa
kepasa Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Też ma podobny problem ale dowiadywałem sie i nie ma na pewno.
Madas Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 dziwne w tych czasach w końcu to stosunkowy młody madel!!!
piotrcar Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 witam.ja mam wylacznik poduszki powietrznej.moj model jest z 2004roku i oprocz tego nad radiem mam kontrolke ktora informuje o wl/wyl poduszce
Madas Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 juz mi ulżyło myślałem że w ogóle w B6 nie było takiej opcji, nie bardzo chciało mi się w to wierzyć.
grzanek85 Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Przecież bez większego problemu można ją wyłączyć vagiem
Madas Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Przecież bez większego problemu można ją wyłączyć vagiem tyle dobrze w tym temacie że taka możliwość jest.
A4_Dominik_WAW Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Ostatnio widziałem taki przełącznik w A4 b6 z 2001 roku jednak autko miało przejechane 450 tys wiec takie opcje mnie nie przekonywały.
mroova81 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Nie wiem jak w B6, ale w B5 jak się zdejmie tą osłonę na boku deski rozdzielczej (ta sama co do bezpieczników, tylko z drugiej strony), to tam jest taki dynx, co się go rozłącza i poduszka nie wypala. Sporo szybciej niż vag i nie potrzeba kompa.
plotik Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Przecież bez większego problemu można ją wyłączyć vagiem Jeżeli wiesz ,to podaj jak to zrobić.
rzeźnik. Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 ten sam problem mam ,audi życzy sobie dopłaty za takie coś , niezły obciach .
bogi Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 w b6 byly tez schowki z takim przelacznikiem na kluczyk (mam nadzieje ze wiecie o co chodzi ). Wiem bo mam taki schowek ale samego przelacznika nie podlaczylem. Takze to kwestia wyposazenia
grzanek85 Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Sterownik airbag -> adaptacje ->wyszukujesz kanał poduszki któą chcesz wyłączyć i zamiast widniejącej tam 1 wpisujesz 0
audi.wielun Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Lepiej dorobić włącz/wyłącz.Po dziecku może siedzieć dorosła osoba i jak wyłączysz vagiem to nie będzie miała poduchy
tommylee Opublikowano 21 Grudnia 2009 Opublikowano 21 Grudnia 2009 mam pytanko, próbowałem deaktywować poduszkę VAGiem, wchodzę w sterownik Airbag (15) i nie mam możliwości wciśnięcia Adaptacja, jest dostępne tylko Recode. Tak było po podłączeniu kilku VAGów. Czy jest możliwe, że mój sterownik nie obsługuje możliwości dekatywacji z poziomu VAG? Jeden z kolegów na forum rezał cały zestaw czyli wyłącznik w schowku+kontrolka na desce rozdzielczej, jest to też pomysł, ale ja potrzebuję zrobić to w miarę szybko i za pomocą VAGa. BTW ile mogą chcieć za deaktywację poduszki w ASO?
GRYFI Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 mozesz podjechac do serwisu i w serwisie ci ja wylacza. w serwisie nie wyłączą bo w ten sposób braliby na siebie odpowiedzialność za ewentualne skutki nieotwarcia się poduszki powietrznej podczas wypadku.
trzyfx Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Z ciekawości zadzwoniłem do ASO. Nie wyłączają poduszek, ale można sobie zamówić zestaw, który będzie umożliwiał włączanie i wyłączanie poduszki. Do tego trzeba podpisać stosowne oświadczenie. Później zobaczę co na ten temat napisali w instrukcji obsługi.
Rekomendowane odpowiedzi