Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Pytanie dotyczące BIOPaliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy moja Audiolka może jeździć na bio paliwie? Czy jest to bezpieczne paliwo czy lepiej nie ryzykować i nie tankować go do zbiornika???

Mój samochodzik to A4 B5 1.9TDi 110PS

Opublikowano

Ja raz zatankowałem. Później myślałem, że coś się pierdzieli. Gorzej odpalał na zimnym. Wyjeździłem pół zbiornika i zatankowałem Verve + jakiś dodatek i wszystko wróciło do normy. Spalanie większe, gorsze osiągi, ogólnie :thumbdown:

Opublikowano

Też jestew ciekaw.

Wczesniej lałem do starej Astry BIO i spoko (chociaz mocy brakowało)...

a przy silniku AFN, który posiadam ciężko stwierdzić jak to wpłynie na żywotnośc i wogóle... Troszkę strach nalewać BIO tym bardziej, że co znajde jakiś artykuł to co innego wyczytuję

Opublikowano

to...w zależności kto sponsoruje artykuł :polew:

nie polecam, dobre do ciągnika :thumbdown:

Opublikowano

ja tam jezedze na bio jak mam tylko okazje i nie czuje zadnych roznic, oprocz zapachu frytek z tylu :decayed:

Opublikowano

to...w zależności kto sponsoruje artykuł :polew:

nie polecam, dobre do ciągnika :thumbdown:

nawet ciągnjik na tym sie pier@#$i :polew: i pali 2 litry więcej :kox:[br]Dopisany: 08 Październik 2008, 16:53_________________________________________________

frytek?

mój kolega mówił ze jak jechał za jakimś dieslem to czuł placki ziemniaczane :polew: :polew:

plendze :polew:

Opublikowano

ja tam jezedze na bio jak mam tylko okazje i nie czuje zadnych roznic, oprocz zapachu frytek z tylu :decayed:

:polew: :polew: :polew:

frytki, placki - co za różnica... będzie szedł zapach to i człowiek się głodny zrobi :gwizdanie:

Opublikowano

frytki, placki - co za różnica... będzie szedł zapach to i człowiek się głodny zrobi :gwizdanie:

A co głodny się zrobiłeś?? :naughty:
Opublikowano

A co głodny się zrobiłeś?? :naughty:

i to jak... :>

Na frytki jestem wyczulony, żona jest w ciąży i jak czuje frytki to jest bardziej się nakręca niż na przysłowiowe ogórki kiszone :slina:

Opublikowano

Jeżdżą ludzie na starych mercedesach, ale AFN chyba nie lubi takich mikstur, lepiej nie ryzykować. :wink4:

Opublikowano

Jeżdżą ludzie na starych mercedesach, ale AFN chyba nie lubi takich mikstur, lepiej nie ryzykować. :wink4:

To się zgodzę .. miałem W124 i lałem co popadnie ... wszystko przemielił .. sprzęt nie do zabicia.

Opublikowano

jak miałem OPLA 1,7 TDI to wlałem opałowy i bruździł bez problemu, ale rzeczywiście AFN to troszkę wyższa sprawa więc nie będe ryzykował

Opublikowano

Ja tam leję z Bio dodatkami, a co do gorszych osiagów to panowie - Placebo, wyobraźnia, tak samo jak 90% chorób ludzkich jest wmówionych tak ty sobie wmawiasz że słabiej ciągnie :cool1:

Opublikowano

jak miałem OPLA 1,7 TDI to wlałem opałowy i bruździł bez problemu, ale rzeczywiście AFN to troszkę wyższa sprawa więc nie będe ryzykował

a tak na marginesie kolega do najnowszego HDI zalał olej roślinny bo mu brakło pod marketem i szedł jak wściekły :naughty::decayed: AFN wszystko strawi :kox:

Opublikowano

Rozmawiałem z kolegą pracuje na orlenie: powiedział, że bio jest tańsze ale oszczędność jest pozorna bo silnik więcej spala na setkę... do tego powiedział, że częściej trzeba zmieniać filtr paliwa czyżby producenci bio mieli gorsze sitka :wink4: ??