hunter91 Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Witam.Mam pierwszy raz problem ze swoją audica. Jadąc sobie dziś spokojnie dodając gazu auto przerwało i zgasło. Nie chciał już zapalić. Świecił się wykrzyknik i pikal sobie. Rezerwa jest paliwa,no i wpadłem na pomysł bo Gregor mi mówił razem z vampirem ze mam słaba pompkę paliwa.(nie dawne logi dynamicznie) hmm kręcąc rozrusznikiem łapał i gasl, nagle dałem gaz i kręcę załapał. Wiec prościej mówiąc,by ułatwić sprawę.auto czasem odpali normalnie czasem trzeba pomóc dodając gazu. Pierwszy pomysł gregora immobiliser no ale sprawdzone przez mechanika niby czysty. Dodam że przeplywka nowa dv nowy. Obstawiam pompkę,świece zamówione juz bo nie wymienione od kupna auto mam 3 miesiąc. Słucham pomysłów. A i błędy były dwa przeplywki ale to są na 99 % STARE Edytowane 17 Lutego 2015 przez hunter91
soulmaster3m Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 A jakiekolwiek nowe błędy się pojawiły? ANB mam to chętnie zobaczę jak się temat rozwinie.
hunter91 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Nic się nie pojawiło. Z racji tego że pompka była słaba stawiam na to. Okaże się będę informował. Lecz czekam na pomysły.u mnie w okolicy nie ma mechaników dobrych. Trzeba palcem pokazywać. Sam narazie robiłem to co mogłem a forum to złota rzecz Swoją drogą gdzie u mnie znajduje się pompka pod kanapa?którys mechanik tak powiedział Edytowane 17 Lutego 2015 przez hunter91
szczur_84 Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 pompkę nie masz pod kanapą tylko w bagażniku pod wykładziną obok zapasówki taki okrągły dekiel odkręcasz trzy wkręty na krzyżaka i masz dostęp do pompki a wracając do tematu to sprawdź jeszcze przekaźnik od pompy paliwa i wymień tą pompę (ja wymieniłem na używkę i jest ok)
hunter91 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 Okej jutro zmieniam. Przekaźnik gdzie jest! Jak go sprawdzić
MrTea Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Przekaźnik jest w skrzynce kolo komputera przy podszybiu
pioteros Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 przekaznik od pompki paliwa jest pod kolumna kierowicy, oslone na nogi kierowcy trzeba zdjac
MrTea Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) yy... napewno? gdzieś wyczytalem że w polifcie jest kolo ECU :/ sorry za pier...nie głupot jeśli się pomyliłem ... Edytowane 17 Lutego 2015 przez MrTea
pioteros Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 nie wiem ale u mnei tam jest i w kazdym audi jakie rozbieralem zawsze tam byl ;D
soulmaster3m Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Przekaźniki, numer: 2 - przekaźnik pompy paliwa 62 - przekaźnik pompy paliwa 65 - przekaźnik pompy paliwa 67 - przekaźnik pompy paliwa 80 - przekaźnik podgrzewania kolektora ssącego, przekaźnik styku roboczego do pompy paliwa, świec żarowych 167 - przekaźnik styku roboczego do pompy paliwa - 191 906 383 C 181 - przekaźnik pompy paliwa 372 - przekaźnik pompy paliwa 409 - przekaźnik pompy paliwa - 1J0 906 383 B 410 - przekaźnik pompy paliwa - 6N0 906 383 A
soulmaster3m Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Przy ECU mam 30, więc pewnie dla napięcia dla ECU i 372, ale ten jest do SAI Przekaźnik-15 Ale nad nogami masz takie kombinacje: Tutaj mamy na pozycji [4] czyli przekaźnik pompy paliwa - 372, więc na 99.99% on jest od pompy paliwa. Przekaźnik-10 Przekaźnik-11
hunter91 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Opublikowano 18 Lutego 2015 przekaznik jest u mnie w pod szybiu.Mniejsza o to.TO co dzisiaj odkryłem to mnie przerosło.Roboty od zarabania . Wyciągłem świece tam 2 setki oleju w kazdej jak to ma chodzic ? .Uszczelka puscila,juz zamowione. A co najlepsze ,nikt by chyba nie zgadl na oko po temacie.Odme rozsadzilo moze to bylo powodem jakiegos tam sporadycznego jednego szarpniecia
soulmaster3m Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Z popękaną w trzech miejscahc rurką odmy to chyba rok nieświadomy jeździłem i nic nie szarpało. Mowa o tej: Ale dziwne, że masz przekaźnik pompy paliwa w podszybiu, rozpiski nic o tym miejscu nie mówią, ale cholera wie. Edytowane 18 Lutego 2015 przez soulmaster3m
hunter91 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Opublikowano 18 Lutego 2015 tak mechanik powiedzial co do tego przekaznika,ja nie patrzylem.Pewnie sam nie wiedzial. Co do odmy,u ciebie lekko peknieta,u mnie rozerwalo
soulmaster3m Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 No tego nie widać, z góry tylko pęknięta na tym kolanku jak na zdjęciu idącym w górę, ale to drugie kolanko pod spodem rozerwane no wyrwa od jednego kolanka do drugiego. Mniejsza o to, nie kupuj Torpana (zamiennik) na alledrogo były taniej i to ori (czystki magazynowe). Szkoda, że nie mam zdjęcia jak to wyglądało po wyjęciu. A mechaników nie słuchaj, chyba, że nie jest to taki co całe życie naprawiał duże fiaty i teraz podchodzi do zachodniej technologii a jedynie mógłby być bohaterem kolejnego odcinka "Będzie Pan zadowolony." Ile masz i jakich przekaźników w skrzynce ECU? Jeśli takie jak na zdjęciu pokazałem to nie ma tam przekaźnika pompy paliwa.
hunter91 Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) jutro ci zrobie zdjecie i pokaze,mam nadzieje ze auto naprawia,jak nie biore sam sie za to :/ Auto zrobione. Prawie 800 zapłaciłem :-o. Pompa,uszczelki pod ssacym, pod klawiatura,świece, odma nowa.uszczelka pod napinacz -w Perfekt stanie. Silnik zaczął pracować ciszej jakoś. Nie deptalem bo zimny był.jutro test No Cóż dziś odpalajac samochód,tzn przekręcić kluczyk wyświetliło ok i nie odpalił. 3 sec krecilem. Przekrecilem raz jeszcze i odpalił. Cholera go wie Może przekaźnik? Edytowane 21 Lutego 2015 przez hunter91
buczek1980 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Sprawdź jeszcze przepływke. U mnie jak przepływka wariowała (0 błedów na Vagu) to problem z odpaleniem, gasł czasami i poszarpywał. Wymiana na nową rozwiązala problem.
hunter91 Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Mam nowa przeplywke. Jest ok Z odpalaniem ale dziś jadąc na 3 biegu deplem na gaz i powyżej 5k obrotów przerwał jakby paliwa bądź zapłon odcielo BTW dzwoniąc do aso w sprawie cewek czy moje podlegają wymianie to mówił ze moje juz nie są wadliwe.mówił ze objaw może być taki jak wam opisałem ze czasem przerwie. Powiedział do mnie ze mam nie tracić pieniędzy i przyjechać to mi w 10 min postawi Diagnozę za jedynie 300 zł :# kuszące Edytowane 12 Marca 2015 przez hunter91
pioteros Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 cewki podlegaly wymianie w b6 po 2001 roku
Rekomendowane odpowiedzi