michałswd Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Czesc co myślicie o zastosowaniu dodakowego zabezpieczenia w naszych autach polegające na wcisnięciu ukrytgo przycisku , dotknięcia punktu masy , lub uzycia kontraktonu sterowanego magnesem Uklad stosunkowo prosty : Zasada dzialania mniej wiecej taka wkładasz klucz do stacyjki przekręcasz go napiecie 12 v podane z podswietlenia nawiewów przez 'Ukryty Przycisk lub punkt masy ,kontrakton ''zasterowany'' zasila przekaznik ktory swoim stykiem zamyka obwod sterowania lub zasilania komputera zaplonu lub pompy paliwa dalej zapalamy samochód Pytanie moje brzmi gdzie w najmniej inwazyjny sposób nie powodujący problemów z ecu itp podłączyć styki przekażnika ??????? -opcja 1 w sterowanie -opcja 2 w zasilanie (przekażnik min 35A obciążalności) -opcja 3 sterowanie i zasilanie (przekaznik min 2 stykowy) Chciałbym maxymalnie uproscic sprawe aby inni uzytkownicy mogli to wykorzystac w swoich autach dlatego Prosze o konkretne odp Do zmontowania układu możemy wykorzystac rzeczy znalezione w domu lub gotowe "systemy odciecia do nabycia na allegro za 35zl" - link na pw ja nic nie sprzedaje Schemat uzupełnimy gdy Ktoś odp na pytanie patrz wyżej ....... ?????? Dzięki za odpowiedzi bez "utnij Pan kabel z rozrusznika "
Dev Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Zmien tez PINologie w złączu OBD Ale do tefdo musisz miec swoja redukcje pomiedzy zlaczem a testerem diagnostycznym
michałswd Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Najlepsza opcja w sumie zmiana miejsca "złacza diagnostycznego" Zastosowanie innego gniazda i innej wtyczki do danego auta bez zbednych przekaznikow , przelacznikow i innych dupstw to sie przyda : 1 – 15a bezp.31 -czarny/niebieski4 – masa -brązowy5 – masa sygn -brązowy6 – CAN high -pomarańcz/czarny7 – K -zielony/czerwony14 – CAN low -pomarańcz/brązowy15 – L -zielony/niebieski16 - +12v bezp.12 -czerwony/czarny A co do rekukcji to jest wiele dostepnych .. Edytowane 1 Marca 2015 przez michałswd
Grzehu Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 michałswd pewniejsze jest przeniesienie złącza w inne ciekawe miejsce słyszałem już o lampie z tyłu, pod podsufitką po zdemontowaniu np osłon lampek podsufitki, gdzieś pod fotelem pasażera, miejsc jest kupę nie polecam jednak zwierać piny z niedziałającego złącza(samego gniazda), złodziej w odwecie za spalone urządzenie pokiereszuje Ci wnętrze aut
michałswd Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) plan jest taki gniazdo zostanie przeniesione w inne miejsce dodatkowo zostanie zmienione na zupelnie nietypowe ,,, jakie to zostawie dla siebie Przyznaje racje co do "odwetu" , dodatkowo zamek kierowcy przerobie na 360* najwyzej dla mnie zostanie bagażnik , znajomy który zajmuje się "awaryjnym otwieraniem samochodu" otwiera taki zamek w 30 sek nawet byśmy nie wiedzieli ze ktoś byl w naszym aucie ( wiertarka czy inne prymitywne sposoby zostawiaja skaze na zamku lub jego pobliżu ) gdy cos zauważmy bedziemy mogli dalej reagowac Edytowane 1 Marca 2015 przez michałswd
Grzehu Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 i tak trzymać swoich sekretów na forum publicznym się nie ujawnia
Czaszy Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Zabezpieczenie jest dobre wtedy kiedy po powrocie z urlopu sam nie pamietasz co odciales i sam masz problem z uruchomieniem auta sam miałem nieprzyjemne dośwaidczenie ze złodziejem który chcial ukraść mi poprzednia fure, kminilem dwa dni ale wymyslilem taki patent ze nawet jak kolega wsiadl zapial pas ja wsiadlem potem to nie widzial jak je wylaczam. Przezorny zawsze ubezpieczony i im wiecej zabezpieczen tym lepiej z tym ze nie trzeba wszystkich uzywac jednak jak zostawisz auto na dluzej dadza pewnosc ze chocby zlodziej pol auta przyniosl to go nie odpali.
Dev Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Jak mówi moj stary kolega, zresztą emerytowany złodziej "każde auto ukradniesz, ale nie każdym odjedziesz, reszta to kwestia czasu"
Robero321 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Poza tym jak już chcesz wiedzieć że ktoś się wpieprzył do samochodu możesz zmontować urządzenie które do Ciebie zadzwoni kiedy wykryje kogoś w środku. Mam już takie coś przygotowane.(zwykła nokia 5110 i +czujniki) Czeka na pewne poprawki i montaż. Po włamaniu telefon dzwoni do Ciebie na wcześniej zaprogramowany nr. telefonu a ty w ciągu około 10 sekund wiesz o tym że ktoś siedzi w Twoim wozie i tylko od Ciebie zależy czy polecisz tam z drągiem czy czymś innym 1
danolek Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 jedyne sensowne zabezpieczenie to ubezpieczenie od kradziezy.
moglaj80 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 moj stary dawno temu jak kupowal a6 to bylo 94 dokupil w hella elektro zawor podlaczyl przed pompe do paliwa sterowanie podlaczyl jakos tak ze jak panela nie bylo paliwo nie bylo podawane do pompy,wiem teraz jak bedzie pompa bez disla to sie zatrze ale moze takie zabezpieczenie zrobic ale na prad w aucie? to tylko propozycja i info ale zrobisz jak chcesz
Fido Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Czytam i nie "rozumim" coś nabazgrał. Edytowane 2 Marca 2015 przez Fido
windu83 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Jak mówi moj stary kolega, zresztą emerytowany złodziej "każde auto ukradniesz, ale nie każdym odjedziesz, reszta to kwestia czasu" Bo na kontrabandę jedzie się zawsze z komputerem i lawetą. Poczytałem tu i tam. Mówi się, że albo zakłada się odcięcie pompy albo wtrysków, a wtedy już nie odjedzie. Z kartą SIM będę niedługo próbował zadziałać.
Tyrath Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Co do kontaktronu to na przekaźnik idzie jakieś 150mA i jest to za dużo, szybko kontsktron zdechnie. Żeby kontaktron zdał egzamin trzeba zbudować moduł, który steruje pracą przekaźnika, a kontaktron nie jest wpięty bezpośrednio przed przekaźnikiem tylko jest częścią tego dodatkowego układu
Gość cwiara Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Nie wiem czy dobrym pomysłem jest chwalenie sie jakie sie ma zabezpieczenia. Nie tylko uczciwi ludzie tu zaglądają. Najlepsze jest zabezpieczenie które zamontowane jest z pomysłem i jak najmniej osób o nim wie.
windu83 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Poza tym jak już chcesz wiedzieć że ktoś się wpieprzył do samochodu możesz zmontować urządzenie które do Ciebie zadzwoni kiedy wykryje kogoś w środku. Mam już takie coś przygotowane.(zwykła nokia 5110 i +czujniki) Czeka na pewne poprawki i montaż. Po włamaniu telefon dzwoni do Ciebie na wcześniej zaprogramowany nr. telefonu a ty w ciągu około 10 sekund wiesz o tym że ktoś siedzi w Twoim wozie i tylko od Ciebie zależy czy polecisz tam z drągiem czy czymś innym twój samochód nie jest już bezpieczny, popatrz w ofertę tej firmy: http://astercomp.pl/sklep-internetowy/category/catalog/page/2/ plus to: http://www.podsluchy.com.pl/wykrywacze-wi-fi Edytowane 4 Marca 2015 przez windu83
Robero321 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Nie martw się o mój. Mój stoi w prywatnym garażu gdzie mam do niego przejść przez jedne dzwi za jedną ścianą oddalony jakieś 2 metry ode mnie. Dotykowo monitoring posesji i ochrona która się zjawia w około 3 min od uruchomienia cichego alarmu a stoi w nim 99 % czasu więc lepiej zaopiekuj się swoim
Rekomendowane odpowiedzi