Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

20 lat minelo jak wakacje.

Jeden blotnik wykazuje oznaki poczatkow rdzewienia. Nie chce mi sie bawic w ich malowanie wiec kupilem gotowe chinczyki w ocynku w kolor. Same blotniki sa bardzo ok. Kolor wyglada dobrze ale jak tam z jakoscia blachy? Nie wiem. Stad bawimy sie w dodatkowe zabazpieczenia wrazliwych elementow. Wpierw farba dwie warstwy a pozniej masa uszczelniajaca. 
Komplet wymienimy w maju podczas wymiany rozrzadu. Poleci jeszcze pasek sprzetu z rolkami i napinaczem oraz rurka od klimatyzacji, ta w okolicach lewego nadkola. Dodatkowo wymienimy szkla lamp bo sie troche juz zuzyly i takie srubki od ustawiania lamp (czy tam nakretki) ktore sa w piz*u drogie a rdzewieja i krusza sie w rekach (alleluja aliexpress). Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

IMG_0664.jpeg

IMG_0663.jpeg

Opublikowano

Podesłał byś link do tych śrub pod lampy. Zamawiałem kiedys z Ali i anulowali zakup.

Opublikowano
  • Autor

@Rob@kkupowalem tu ponad rok temu

WAN DREAM ForWard Store

A.ALIEXPRESS.COM

Discover the wide range of products from AliExpress Top Seller WAN DREAM ForWard Store. Enjoy ✓Free...

IMG_0666.jpeg

Edytowane przez mravel

Opublikowano
  • Autor

Na marginesie polecam STP Flex z Novola. Kryje jak papiez pedofilie. Jedziesz tym ranty blotnikow i miejsca gdzie zbiera sie piasek / brud. To taka natryskowa masa uszczelniajaca. Oczywiscie pod spodem blacha musi byc tip top.

Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 12:59, mravel napisał(a):

20 lat minelo jak wakacje.

Jeden blotnik wykazuje oznaki poczatkow rdzewienia. Nie chce mi sie bawic w ich malowanie wiec kupilem gotowe chinczyki w ocynku w kolor. Same blotniki sa bardzo ok. Kolor wyglada dobrze ale jak tam z jakoscia blachy? Nie wiem. Stad bawimy sie w dodatkowe zabazpieczenia wrazliwych elementow. Wpierw farba dwie warstwy a pozniej masa uszczelniajaca. 
Komplet wymienimy w maju podczas wymiany rozrzadu. Poleci jeszcze pasek sprzetu z rolkami i napinaczem oraz rurka od klimatyzacji, ta w okolicach lewego nadkola. Dodatkowo wymienimy szkla lamp bo sie troche juz zuzyly i takie srubki od ustawiania lamp (czy tam nakretki) ktore sa w piz*u drogie a rdzewieja i krusza sie w rekach (alleluja aliexpress). Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

Z ciekawości jaka grubość blachy i czy tak samo sztywny element jak ori?

Opublikowano

Kwestia spasowania tego i ten róg przy lampie. Do siebie brałem z intercarsu Blic z końcówką Q. Polecane i najbliżej oryginału. 

W dniu 8.04.2025 o 12:59, mravel napisał(a):

Wisienka na torcie bedzie zabawa z uszczelka pod kompem bo mi woda kapie na nogi podczas deszczu. 

To już chyba oczywista sytuacja w naszych b7. Ja miałem jeziorko w środku obudowy, przekaźniki i cały komputer pływał. 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Bruuuum napisał(a):

jaka grubość blachy i czy tak samo sztywny

nie wiem jaka grubosc ale wydaja sie takie same jak oryginal. Nie jest to z papieru ani folii aluminiowej. Jest sztywne. Na pewnym portalu aukcyjnym do znalezienia pod marką BLU

5 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a):

cały komputer pływał

to jeszcze przede mna ale wolalbym tego uniknac. Jak dorwe jeszcze klape w kolor to auto wroci do stanu idealnego. Bo na niej rowniez pokazala sie rdza. Ot taki urok auta trzymanego pod chmurka. 

Edytowane przez mravel

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Haha maly pomajowkowy protip NIE latamy z bagaznikiem rowerowym na haku ze stalymi predkosciami miedzy 180-200km/h przez dluuuuzszy czas bo spaliny topia plastikowe elementy bagaznika ? 

IMG_0760.jpeg

IMG_0759.jpeg

IMG_0753.jpeg

Opublikowano
37 minut temu, mravel napisał(a):

180-200km/h

Odważny jesteś 

Opublikowano
  • Autor

To auto jest wystrojone do latania z predkosciami autostradowymi i ma odpowiednie zaplecze - zawias i hamulce. 

Edytowane przez mravel

Opublikowano

Tu nie o auto chodzi a o te rowery, bo z tym na pace sam powyżej 120 bym się bał.

Opublikowano
  • Autor

wiec z rowerami na d*pie nie ma ograniczen. Gorzej z boxem dachowym, ale wielokrotnie sprawdzone. Ladnie ulozone autko i spokojnie w tych predkosciach sie jedzie. Zreszta w tym konfigu auto zrobilo juz ponad 150k km po niemalze calej Europie. 

Opublikowano
  • Autor

w przyszlym tygodniu gruby temat sie szykuje, 3-4 dni niewyjete 

1. rozrzad

2. swiece z uszczelka pokrywy zaworow

3. pasek klinowy i rolki, napinacz, sprzeglo alternatora

4. blotniki

5. regeneracja lamp 

6. wymiana drzwi pt w kolor

7. wymiana klapy w kolor

8. rurka od klimy bo nie wyglada ciekawie (ta za zderzakiem)

9. moze w koncu poprawie kolege co zakladal mi BOSE i zlikwiduje piski w glosniku pt

10. i inne rzeczy, ktore sie okaza przy okazji. 

11. moze olej. 

obecnie nalatane 406k km.

Opublikowano

Plan dobry, plus parę jeszcze pierdół po drodze przyjdzie i robi się ponad tydzień ;) 

Opublikowano
  • Autor

Wiec tak, lecimy z tematem. Oczywiscie sa i niespodzianki, a najwieksza z nich (chociaz oczekiwana) byl alternator, ktory sobie padl pod Lodzia po 406k km. Wiec i tak mialem robic pasek osprzetu to i alternator wszedl nowy.

Co do blotnikow to pasuja elegancko, kolor jest hmm 99% ok z malym 1% innego odcienia ? Stare blotniki byly (sa) w b dobrym stanie jak sie okazalo i slady korozji sa minimalne.

Przy demontazu okazalo sie ze mocowania lamp do pasa sa polamane i w ogole smietnik wiec to dodatkowy koszt po alternatorze

Duzym zdziwieniem byly progi pod plastikowymi oslonami. Jest tam troche korozji i poszlo zabezpieczenie z woskiem. Warto tam zajrzec za wczasu.

Uszczelka pod kompem jest ok, uzupelnilismy ja silikonem. Komp i elektronika wporzadku.

Dzis rozklejam lampy, jakies tipy? Bo juz czuje ze to bedzie niezly problem

IMG_1012.png

IMG_1007.jpeg

IMG_1006.jpeg

IMG_1004.jpeg

IMG_1003.jpeg

Opublikowano
40 minut temu, mravel napisał(a):

Dzis rozklejam lampy, jakies tipy

Dobrze zagrzej opalarką i ładnie się rozklejają.

Opublikowano
42 minuty temu, mravel napisał(a):

Dzis rozklejam lampy, jakies tipy? Bo juz czuje ze to bedzie niezly problem

Przeróbka na biLED czy inny projektor?

Opublikowano
  • Autor

Zostaja bixy, zawsze jak fabryka, ale trzeba wymienic szybki bo sie mocno sfatygowaly juz

Opublikowano

Opalarka czy nawet suszarka do włosów kobiety wystarczy :D bardzo łatwo się rozklejają. 

Opublikowano
  • Autor

Masz calkowita racje, ja uzylem piekarnika. 

65* na 10 minut i nie dosc ze lampy byly cieple wiec nic nie parzylo w rece to jeszcze banalnie rozklejaly sie za pomoca grubej lopatki do tapicerki.