Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rzuca silnikiem po odpaleniu, duża korekcja 4 cylindra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wszystko mi jedno jak to zrobią byle by to wszystko jakoś wreszcie działało.

Edytowane przez Lukasz_200616

Opublikowano

się śmiej ;) , no ale fakt już wiem że synchro nie tylko zmienia synchro ale i coś więcej :D jednak ruszał już tego nie będę niech jest na 0, spadam bo już mnie głowa od tej wiedzy zaczyna boleć :P

hej

już wiem że winnym wysokiej korekcji jest pompowtrysk na cyl4 auto wylądowało u szpeca w dziedzinie diesli w żorach i po podmianie 4 z 3 korekcje się przeniosły, co z resztą potwierdziły testy pompowtrysków, pozostałe 3 są w dobrej kondycji i tylko ten jeden będzie regenerowany, jak już autko będzie poskładane to od razu wrzucę logi które mam nadzieje nie przekroczą w grupie 013 korekcji +-0,5 ;)

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Ktory taki fachowiec?

Jak 6 rok spedzam przy TDI, nie ma takiego czlowieka w tym mieście :)

Owocnego wydawania kasy :)

Opublikowano

i jak auto ? problem rozwiazany ?

Opublikowano
  • Autor

będzie najwcześniej w poniedziałek zrobione, na razie jeżdżę zastępczym fiatem sieną od szwagra :grin: to jest moc ;)

Opublikowano

U mnie identyczna sytuacja. Również 4 wtrysk kuleje... Z tym, że jak mu zaleje Vervy to korekty są w okolicy 1,2 na 4 cylindrze (na zwykłym ON 2,2)

Czekam z niecierpliwością na kolejny post xD

Edytowane przez Pawel191

Opublikowano
  • Autor

jeszcze jedna ciekawostka zapomniałem o niej, podczas skanowania błędów w motorowni był błąd:

16688 - Cylinder 4 Misfire Detected
P0304 - 35-00

czyli jak się nie mylę wypadanie zapłonu

Opublikowano

Błąd występuje jak się ma bardzo duże bipy lub jak jest słabe połączenie gniazdo PD - wtyczka.

Opublikowano
  • Autor

wiec tak na dzień dzisiejszy auto mam u siebie ze starym wtryskiem, doszliśmy do wniosku że lepiej będzie kupić dobrą używkę aniżeli regenerować stary, czekamy więc aż trefi się naprawdę dobra sztuka bo jak na razie przetestowaliśmy 4 używki i nie spełniały naszych oczekiwań, przypomnę że po podmianie 3 z 4 korekcje się przeniosły więc winny jest na 100% wtryskiwacz, gniazda w dobrym stanie.

jeśli macie jakieś dojścia lub znajomych którzy mają na sprzedaż wtryskiwacze piszcie na priv.

Edytowane przez Lukasz_200616

Opublikowano

Spróbuj u Czornego w Zawadzie (koło przejazdu kolejowego przed "Sandrą").

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

niestety do dzisiaj nie udało się znaleźć odpowiednio dobrej używki, pozostaje więc chyba zaryzykować i oddać mój kulejący do regeneracji.

Opublikowano

Dokładnie, i lepiej nie zwlekaj bo w skrajnych przypadkach można wypalić dziurę w tłoku jak wtrysk leje.

Opublikowano
  • Autor

w moim przypadku 4 wtrysk ponoć nie "leje" tylko jest przytarty czy coś tam i dlatego taka korekta na + ( wtrysk sprawdzany na maszynie cambox )

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Podłączę się do tematu. Sytuacja z rana. 6.5 stopnia. Uruchamiam auto, czuć że nie załapaliło na wszystkie cylindry. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Któryś raz już miałem taką sytuację. W temperaturach minusowych pali od strzała.

Po przejechaniu 2-3 kilometrów zgaszę silnik, po chwili pali bez zająknięcia. W tę zimę wpadł nowy akumulator i świece żarowe, bo na mrozach poniżej -10 stopni nierówno się uruchamiał. Sprawdziłem korekcje, po uruchomieniu na 3. cylindrze dawki lecą do ~1.35, w miarę upływania sekund spadają do ~0.3-0.5. Reszta dawek wzorowa. W sierpniu-wrześniu ubiegłego roku wymieniane były uszczelnienia pompowtrysków. Od października zaczęły się problemy. Co o tym sądzicie?

Teraz inna sytuacja: po 6h postoju długo kręcił, zanim się uruchomił. Puścił dymka. Pochodził przez chwilę, następnie go wyłączyłem i uruchomiłem ponownie - od strzała.

Opublikowano

Skoro uszczelnienia nowe to trzeba wymienic vacum pompe.

Opublikowano

Vacuum pompa wymieniona na nową w ubiegłe lato, przed uszczelniaczami pompek.

Edytowane przez m1chal_p

Opublikowano

Podłączę się do tematu. Sytuacja z rana. 6.5 stopnia. Uruchamiam auto, czuć że nie załapaliło na wszystkie cylindry. Po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Któryś raz już miałem taką sytuację. W temperaturach minusowych pali od strzała.

Po przejechaniu 2-3 kilometrów zgaszę silnik, po chwili pali bez zająknięcia. W tę zimę wpadł nowy akumulator i świece żarowe, bo na mrozach poniżej -10 stopni nierówno się uruchamiał. Sprawdziłem korekcje, po uruchomieniu na 3. cylindrze dawki lecą do ~1.35, w miarę upływania sekund spadają do ~0.3-0.5. Reszta dawek wzorowa. W sierpniu-wrześniu ubiegłego roku wymieniane były uszczelnienia pompowtrysków. Od października zaczęły się problemy. Co o tym sądzicie?

Teraz inna sytuacja: po 6h postoju długo kręcił, zanim się uruchomił. Puścił dymka. Pochodził przez chwilę, następnie go wyłączyłem i uruchomiłem ponownie - od strzała.

Podłańczam się do tematu kolego moje audi ma ten sam problem rano gdy odpalam delikatnie rzuci pusci biały dymek i wszystko wraca do normy. Każde odpalenie w ciagu dniu nawet po 6-8godzinach wszystko bez zarzutu. Ktoś doświadczony pomoże?

Edytowane przez Dawid K-ski

Opublikowano

Sprawdziłem korekcje, po uruchomieniu na 3. cylindrze dawki lecą do ~1.35, w miarę upływania sekund spadają do ~0.3-0.5. Reszta dawek wzorowa. W sierpniu-wrześniu ubiegłego roku wymieniane były uszczelnienia pompowtrysków. Od października zaczęły się problemy. Co o tym sądzicie?

A ja bym radził zajrzeć do uszczelniaczy na czwartej pompce , a w szczególności zainteresował bym się dolnym uszczelniaczem :decayed:

Opublikowano

Ktoś pomoże?

Edytowane przez Dawid K-ski

Opublikowano

Logi i pomiar ciśnienia na vacum, a najlepiej jak vacum sprawna to wyjmuj pompki i na stół do sprawdzenia

Opublikowano

Mamy podobny problem lecz audi odpala tylko leniwie z rana. Na postoju kilku godzinnym nie ma żadnego problemu. Ktoś kumaty mi podpowiedział, żeby zacząć po kolei tzn. sprawdzić świece żarowe i opaski. Jestem amatorem w jaki sposób sprawdzić logi i pomiar ciśnienia na vacum?