marcuso86 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2015 A na ile mam jezdzic na 3 bary? Przwaznie sam smigam wiec wydaje.mi sie ze nie bylo zamalo te 2.2
nitroo Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 2.2 to ciśnienie wg zaleceń producenta, czyli dobrze było.
azure Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 A na ile mam jezdzic na 3 bary? Przwaznie sam smigam wiec wydaje.mi sie ze nie bylo zamalo te 2.2 Ja na 235/45R17 śmigam na 2.6bara Na niższym ciśnieniu widać, że opona zużywa się nierównomiernie, bardziej na zewnętrznych stronach. Fakt, że u mnie auto cięższe. Analogicznie w drugim aucie, gdzie siedzą 175/64R14 - na zalecanych 2.2 bara auto pływa, dopiero na 2.4b jest lepiej. 2.2 to ciśnienie wg zaleceń producenta, czyli dobrze było. Producenta auta, choć rozmiar opony niezgodny z homologowanym w A4... Powyższe oczywiście nie spowodowało, że opona jak stara szmata popękała.
wampir Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 215/50/17 nie są kosmiczne tylko najbardziej zbliżone do oryginały jakim jest 235/45/17. To serwisy internetowe i sprzedawcy promują (automatycznie podpowiadają) rozmiar 225/45/17 bo jest tanszy, a w rzeczywistości to sporo nizsza opona.
nitroo Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 2.2 to ciśnienie wg zaleceń producenta, czyli dobrze było. Producenta auta, choć rozmiar opony niezgodny z homologowanym w A4... Powyższe oczywiście nie spowodowało, że opona jak stara szmata popękała. 100% poparcia. Dlatego wolę myszkować w koleinach, ale mieć fabrykę. To serwisy internetowe i sprzedawcy promują (automatycznie podpowiadają) rozmiar 225/45/17 bo jest tanszy, a w rzeczywistości to sporo nizsza opona. +1 Już nawet doszło do tego, że do A4 B6 podpowiadają ten rozmiar, a nie zalecany.
Ans Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ło ku**a. A ja teraz na nich śmigam A mówiłem Ci - nie kupuj Oj no zobaczymy, Olkowi spisują sie bardzo dobrze mi tak samo, będę kontrolował co tam się dzieje z nimi jak dla mnie 2.2 ciśnienie zdecydowanie za mało a tymczasem poszperałem troche w necie i i gwóźdź programu! zobaczcie w linku zdjęcia dalej, oponka 6mm :DDDDDDDDDDDDD http://www.motor-talk.de/bilder/erfahrungen-mit-vredestein-ultrac-sessanta-xl-fsl-g52597566/vredestein-ultrac-sessanta-1-i205663735.html
marcuso86 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 Nokiany na aucie. Pierwsze wrazenie - jest glosniej. Wyraznie slychac ta opone. Vredesteina wogole nie bylo slychac. Ciut wiekszy komfort ale to moze dlatego ze verdki mialy juz 4mm bierznika a tu jest nowka. Fajnie trzyma w zakretach - lepiej niz vred. Zrobilem natazie pare km ale moge polecic. Aha opona dosc mocno odslania rant zew felgi. Verd go bardziej chronil. Za chwile napisze te nr seryjne vredesteinow ktore objecalem.
Fenrir Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jeździłem już na chyba 10 letnich oponach aż do całkowitego zjechania bieżnika i nie były w ogóle popękane, to co z tymi się dzieje to aż nie do pomyślenia... A sam chciałem je zakładać bo dużo osób je ma, ale teraz na pewno sobie daruję.
sebul Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 MASAKRA ! Dobrze ze kupilem Nokiany, jezdze juz kilka sezonow i nic sie z nimi nie dzieje ;]
Kamyk Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 nie lubię pisać że jestem w szoku, ale chyba rzeczywiście jestem nie do wiary to jakieś jaja nie opony
Ans Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 ja będę jeździł YOLO ale tak na 50% bo sie troche boje
Ans Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Kamyk, podsłuchane od młodzieży. You only live once
mariusz-jagi Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Kurcze ja już drugi sezon na takich i na razie bez pęknięć, ale duży niepokój zaczynam odczuwać. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Fr0styyy. Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Nokiany na aucie. Pierwsze wrazenie - jest glosniej. Wyraznie slychac ta opone. Vredesteina wogole nie bylo slychac. Ciut wiekszy komfort ale to moze dlatego ze verdki mialy juz 4mm bierznika a tu jest nowka. Fajnie trzyma w zakretach - lepiej niz vred. Zrobilem natazie pare km ale moge polecic. Aha opona dosc mocno odslania rant zew felgi. Verd go bardziej chronil. Za chwile napisze te nr seryjne vredesteinow ktore objecalem. U mnie odwrotnie, Sessanta to najgłośniejsza opona jaką kiedykolwiek miałem. 225/40/R18. Jeżdżę na nich od ponad miesiąca, będzie trzeba kontrolować wewn. stronę w takim razie... Edytowane 22 Czerwca 2015 przez Fr0styyy.
marcuso86 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Poniżej nr opon wadliwych: https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsc2thaEpQWDRabkU/view https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsbzlkVHZzdEgwLVU/view https://drive.google.com/file/d/0BxZdfkg1RXEsekZzLUVMT2pzNGs/view To wszystkie 3 wadliwe opony - wiadać ze numery sa takie same Czwarta opona ma taki sam nr ale nie widać jeszcze na niej pęknięcia. Kolego Fr0styy wg mnie musisz posprawdzać sobie dokładnie samochód. Znam wielu ludzi który jeździło/jeździ na tej oponie i wg każdego są to bardzo ciche wręcz niesłyszalne opony. Może jakieś lożysko, skrzynia itd? Ja juz duzo marek wyprobowałem i to nie tylko markowych michelinow dunlopów toyo ale także różnych chinoli i wg mnie vred jest nie do przebicia jeśli chodzi o głośność - tak samo jak wg moich znajomych. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez marcuso86
Kamyk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Kamyk, podsłuchane od młodzieży. You only live once o, dzięki jestem ciekaw czy zaskoczę moich mądralińskich Nokiany na aucie. Pierwsze wrazenie - jest glosniej. a jak właściwości jezdne i w deszczu - miałeś okazję sprawdzić? Edytowane 22 Czerwca 2015 przez Kamyk
marcuso86 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zrobilem narazie pare km wiec nie moge zaduzo powiedziec. Lepiej trzyma sie na zakretach. Raz jechalem w dosc mocnym deszczu to bylem milo zaskoczony bo wode odprowadza idealnie wg mnie lepiej niz nowy verd
Kamyk Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 tak coś czułem - to po prostu świetna opona
radio22 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Kurde Vredestein to marka premium a tu takie coś
Rekomendowane odpowiedzi