wiissnia Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Do adminów/moderatorów może nie jest to A4 ale podobieństwo jest duże A4 cały czas mam w pamięci, przeżyłem z nią piękne chwile Ostatnimi czasy postanowiłem ogarnąć swojego parcha Zafundowałem mu małą kurację u pana Rogala :> Powiem tyle jest przepaść miedzy serią a programem
letallec Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Serii nie trzymał Ale potem już gitara
variocustoms Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Moje auto co do mocy też serii nie miało, za to z tego co widzę super bonus miałem co do Nm, za każdym razem widzę, że praktycznie 2,5 ma seryjnie mniej niż ja Nm albo tyle samo miłego użytkowania. pozdro
mcm Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Gratulacje. PS. Widzę nowa maszynka siedzi u Witka (hamownia).
soolek Opublikowano 28 Października 2008 Opublikowano 28 Października 2008 Serii nie trzymał Przecież to tylko 1 KOŃ rocznie ubywał - taka strata to nie strata Gratulejszon
wiissnia Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 Gratulacje. PS. Widzę nowa maszynka siedzi u Witka (hamownia). Moje autko było testowane jako 3 na tej hamowni Z tego co mi wiadomo to teraz jest obciążeniowa
Kowi87 Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Chciałbym mieć tyle niutków u siebie A co do chamowni da rade juz shamować Quatrro
spanky Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 A widzisz tam 2 rolki? ja widze ... a Ty nie ? ...
wiissnia Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 A widzisz tam 2 rolki? ja widze ... a Ty nie ? ... Rolki to są nawet 4 Tylko brakuje jeszcze 4 na tylną ośkę
jaro4444 Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Rolki to pikuś. Najważniejszej zmiany nie widzicie - hamulców elektrowirowych, dzięki którym to jest hamownia obiciążeniowa, a nie zwykłe bezwładnościowe rolki! Te właśnie hamulce pozwalają kształtować obciązenie i jego przebieg odpowiednio pod dany samochód, symulować różne warunki jazdy i takie tam
Flyer Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 A widzisz tam 2 rolki? ja widze ... a Ty nie ? ... Rolki to są nawet 4 Tylko brakuje jeszcze 4 na tylną ośkę
biedruch Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 hmm mnie martwi ten moment, który miałes w serii... wyszło 286 Nm, tak?? i 142 PS... co NIE TAK było w silniku??? przepływka, wałki??? pompa nie dawała rady?? czy robiliście wirusa bez żadnej próby przywracania serii?? wkurzyć się można, byle AWX ma lepsze lub podobne parametry w serii, i jaki sens utrzymywać V6?? :( PS. jak rozumiem skrzynia manualna? mojego na tiprtonicu nie zmierzę, ale obawiam się, że nawet z nową przepływką generuje podobny moment/moc...
wiissnia Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 hmm mnie martwi ten moment, który miałes w serii... wyszło 286 Nm, tak?? i 142 PS... co NIE TAK było w silniku??? przepływka, wałki??? pompa nie dawała rady?? czy robiliście wirusa bez żadnej próby przywracania serii?? wkurzyć się można, byle AWX ma lepsze lub podobne parametry w serii, i jaki sens utrzymywać V6?? :( PS. jak rozumiem skrzynia manualna? mojego na tiprtonicu nie zmierzę, ale obawiam się, że nawet z nową przepływką generuje podobny moment/moc... Manual 6-biegów Najgorsze jest to że sprawdziliśmy wszystko i jest OK. Na inercji miesiąc temu było 150KM i 300Nm więc nie wiem o co chodzi.
wowo Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Te motorownie chyba tak już mają. U mnie też niby z jednostka i osprzętem było wszystko ok, a seria wyszła o ile pamietam 147PS i 295Nm
Rogalotti Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Do 5tej rano siedzieliśmy żeby odpalić nową hamownie i żeby móc od 8mej tuningować auta . Brakowało w niej całego wykończenia nie mówiąc o pomieszczeniu i jego wyposażeniu . Były także bóle wieku dziecięcego ze sterownikiem hamowni ale udało się go podnieść. Co do wyników to nie stety tak będzie, hamownia hamowni nie jest równa. Są różnie strojone i do różnych norm przeliczają moce. Na hamowniach obciążeniowych pomiar mocy trwa dużo dłużej niź na inercyjnych więc i silnik może się bardziej "spocić" pod koniec pomiaru. Nie ma co się dziwić, do tego auto pomimo stanu wręcz idealnego miało juz swój przebieg. Pozdrawiam
wiissnia Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Opublikowano 11 Listopada 2008 Chyba odkryłem przyczynę braku kilku KM I Nm zdjąłem dekle zaworowe i prawie zawału dostałem a tam..... brak 2 dźwigienek ssących, 2 popychacze hydrauliczne uszkodzone. Najgorsze jest to że silnik pracował super żadnych stuków ani klekotu nie było. Na szczęście wałki nie ruszone, wyglądają jak nowe. Już kupiłem zestaw popychaczy, dźwigienek i podkładek. Wszystko firmy INA więc chyba dobre? W poniedziałek znowu wizyta u Witka i się okaże czy to była przyczyna.
Flyer Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Przynajmniej wysralo sie z klasa Hydraulike najlepiej kupic w ASO.
spanky Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 ciekawe jaki bedzie przyrost po doprowadzeniu mechaniki do porzadku ...
wiissnia Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Opublikowano 17 Listopada 2008 Przynajmniej wysralo sie z klasa Hydraulike najlepiej kupic w ASO. Z klasą i to konkretną, bo na szczęście dźwigienki nic nie uszkodziły. Rozmawiałem z kolegą który pracuje w serwisie VW, powiedział że w opakowaniach VW siedzi INA. ciekawe jaki bedzie przyrost po doprowadzeniu mechaniki do porzadku ... Też zżera mnie ciekawość [br]Dopisany: 12 Listopad 2008, 09:43_________________________________________________Już jeździ :> W garażu od 8.00-21.00 (chyba nieźle jak na amatora hobbystę) trochę zabawy z tym było Albo sobie wmówiłem albo faktycznie jest mocniejsze. W poniedziałek okaże się jak jest naprawdę. Znów będę truł Witkowi [br]Dopisany: 14 Listopad 2008, 20:59_________________________________________________I już po :> Wielkie dzięki Witku za wytrwałość Jestem mega bardzo zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi