Fido Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Musisz pójść do sądu po papierek. Z tym do Policji. Oj długa droga. Polska k**wa za***ista kraja
hak64 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 wyprzedzanie po pasie do skrętu na stację(tira robiłem) i gdy mnie doganiali to nagrali jak wyprzedzałem a kierowca jadący z przeciwka zjechał trochę żebym się lepiej zmieścił(ich zdaniem ratował się prze utratą życia No faktycznie wzięli prawko za niewinność! nie wnosisz nic do tematu to się nie wpier.alaj. zjechał zanim zacząłem manewr żeby zrobić więcej miejsca. kulturalni kierowcy tak robią kulturą osobistą też nie grzeszysz, a kultura na drodze, to między innymi nie dawanie powodu innym , by musieli z niej sp...lać. dlaczego sąd zwrócił prawko i nie dostałem żadnego wezwania do sądu ani nawet wyroku nakazowego? bo o to chodzi mi najbardziej. co innego jakbym poszedł na sprawę i pomimo moich tłumaczeń i podważania poprawności nagrania sąd uznał by mnie za winnego, wtedy ok biję się w pierś..ale kurcze nie dostałem nawet wezwania na sprawę..a punkty na koncie..za nic tego nie ogarniam.. Już Ci napisałem, co masz zrobić. Możesz także zwrócić się do sądu z zapytaniem, co w sprawie Twojego wykroczenia. A czy ty będąc przesłuchiwany na policji nie podpisałeś czasem kwitu o dobrowolnym poddaniu się karze (art 335 kpk)? jaka jest kara za jazdę bez uprawnień??kiedyś 500zł a teraz?? po kiego grzyba pytasz, skoro nie czytasz tego co Ci napisali? a napisałem to: Obecnie. - Wyrok, sprawa karna. Dodatkowo możesz liczyć na przedłużenie okresu zatrzymania uprawnień.
robitl Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) No faktycznie wzięli prawko za niewinność! nie o niewinności mi chodzi, bo fakt przepisy tego zabraniają, co innego że wszystko widziałem i kierowca tira dał info na cb żebym robił. oni to nagrali jak stali na stacji a nie jak jechali za mną, rozumiesz mnie więcej? stali na stacji z boku i nagrali jak jadę przed tirem, oni widzieli jak robię manewr ale kamera już nie, jak mnie doganiali zmierzyli prędkość trochę ponad 30 przekroczyłem, ale też pomiar jak u hołka w momencie doganiania, i dodatkowo nagrali jeszcze jak kierowca zjechał żebyśmy(ja i parę innych aut) mogli zrobić kolejnego tira(żadnych gwałtownych i niebezpiecznych manewrów, pobocze po każdej stronie ma 1m!).. no maskara kumulacja taka że jakbym grał w totka to i siódemkę bym trafił nie twierdzę, że niewinny jestem ale widać sąd uznał, że c**jowe dowody mają skoro oddał dokumenty. w wydziale komunikacji mi powiedzieli, że przyjdzie im i mi pismo o przyznaniu mi punktów, przekroczeniu limitu i że mam im oddać prawko, ale od 22 kwietnia żadnego pisma nie było ani u nich ani u mnie. czytam bardzo dokładnie co piszecie i właśnie o wyrok mi chodzi. żeby to się jakimś aresztem nie skończyło, bo to Polska jest, ukradniesz 10 mln albo działasz na szkodę kraju to masz mniejszy wyrok niż jak rowerzyście na ścieżce nie ustąpisz. Edytowane 7 Lipca 2015 przez robitl
RumJanek Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 jaka jest kara za jazdę bez uprawnień??kiedyś 500zł a teraz?? i czy można zrobić prawko za granicą i jeździć na nim w Polsce? Odpowiem ci:W UK jazda bez dokumentów czy ubezpieczenia to nie wykroczenie a przestepstwo, wiec odpowiedz sobie co grozi za popelnienie przeztepstwa... Nie mozesz poruszac sie nie oddanym prawem jazdy za granica bo oni nie sprawdzaja wzrokowo czy fizycznie masz a wklepuja w baze danych dla celow takich jak: waznosc, punkty czy chociazby nie jestes karany czy poszukiwany. Uwazasz ze nie zlamales prawa wymuszajac pierwszenstwa na pojezdzie z przeciwka a ten zjechal na boczny pas i myslisz ze bys sie zmiescil? Moze ty tak myslisz ale ten z przeciwka myslal inaczej i ustapil tobie drogi, bo nie wiadomo jak moglo by sie skonczyc... Wyprzedzanie pasem do skretu? - wg mnie albo fantazja cie poniosla albo cwaniactwo, dobrze ze skonczylo sie na zatrzymaniu ciebie a nie na kims! Chcesz robic prawo jazdy za granica a uzywac Polsce? Pamietaj, prawie cala EU ma juz wspolna baze danych wiec wyjdzie wczesniej czy pozniej a to ze ty bedziesz jezdzil uwazniej przez rok, nie znaczy ze ktos w Ciebie nie wjedzie i sprawa sie rypnie, jezdzisz pomimo zakazu prowadzenia. Tez nieraz bylem zly na policje ale od psow itp ich nie wyzywalem, jesli sie cos stanie to do kogo dzwonisz? Tez sie wtedy wyżywasz na nich i od psow wyzywasz czy jak baranek: "panie wladzo"? Acha, jeszcze jedno: tutaj tez sa koledzy co w policji pracuja/pracowali, pisz dalej a z wlasnej posesji niebawem nie wyjedziesz Sent from S 9305i
robitl Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Uwazasz ze nie zlamales prawa wymuszajac pierwszenstwa na pojezdzie z przeciwka a ten zjechal na boczny pas i myslisz ze bys sie zmiescil? Moze ty tak myslisz ale ten z przeciwka myslal inaczej i ustapil tobie drogi, bo nie wiadomo jak moglo by sie skonczyc... koledzy może to faktycznie nie jest zachowanie które każdy kierowca zrozumie, ale ja jako "pół zawodowy" kierowca widząc zjeżdżającego mi z przeciwka białego peugeota partnera nie zastanawiam się czy może się mnie boi czy ucieka, tylko zdecydowanie zaczynam manewr bo widzę, że to przedstawiciel który swoje przejechał i pomaga kierowcom na drodze bo chce żeby jemu ktoś tak kiedyś zjechał. nie wiem może nie większość tak robi ale wiem że spora ilość kierowców lubi sobie pomagać na drodze. żeby nie było tutaj odbył się ten manewrhttps://www.google.pl/maps/place/Urząd+Stanu+Cywilnego/@50.908632,23.16743,3a,75y,211.77h,77.48t/data=!3m7!1e1!3m5!1sBH2E0MSv5Uoq7RaWfzTtMw!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26output%3Dthumbnail%26thumb%3D2%26panoid%3DBH2E0MSv5Uoq7RaWfzTtMw%26w%3D88%26h%3D60%26yaw%3D26%26pitch%3D0%26thumbfov%3D96%26ll%3D50.908632,23.167430!7i13312!8i6656!4m2!3m1!1s0x0:0x9cd83fa736374a93!6m1!1e1 wyobraź sobie jedzie tir zjeżdża ci na pobocze żebyś go robił, przedstawiciel jadący z przeciwka też zjeżdża żebyś miał więcej miejsca(serio niektórzy zjeżdżają żeby ułatwić a nie tylko żeby uciekać) i co zastanawiasz się czy wyprzedzasz?? ja wyprzedziłem i nie widzę w tym nic złego. i nie, że był moment, że trzy auta jechały obok siebie, zdążyłem wyprzedzić i zmieścił bym się bez zjazdu peugeota. ale tym PSOM chodziło o to, że on zjechał i już panika. mówię kumulacja.. ja mam siostrę i wujka w Policji, ale te z krasnego to zwykłe PSY Edytowane 7 Lipca 2015 przez robitl
marcin4x4 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) 1 skoro wiesz że ten odcinek jest problematyczny to po co sam wystawisz d*pę ? 2 idz do papugi a nie spekuluj na forum. 3 używaj yanosika ;] Edytowane 7 Lipca 2015 przez marcin4x4
Joziek79 Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Policja zatrzymując Cię przedstawia Ci zarzuty. Zawsze potem pada pytanie : "przyjmuje Pan czy sprawa do sądu? " Przyjąłeś mandat? Jeśli nie to sąd orzeka o Twojej winie i jeśli Cię uniewinnia to nie powinieneś dostać punktów. Z tego co czytam ciężko wyczuć czy mandat przyjąłeś, wychodzi jakby sprawa była oddzielna "za spowodowanie zagrożenia w ruchu lądowym " a mandat za widoczne przekroczenia przyjęty.
piotrsob1 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Jak nie przyjąłeś mandatu i pałki skierowały sprawę do sądu, to nie mogą przepisać punktów z "poczekalni" na właściwe konto, do puki nie będzie prawomocnego wyroku stwierdzającego Twoją winę Dziwna dla mnie jest też sprawa, że Ci sąd prawko przysłał pocztą do domu, raczej do wyroku powinno leżeć w wydziale komunikacji i tam powinno być po uniewinnieniu do odbioru A jak czytam tych wszystkich świętojebliwych, to aż mi się flaki przewracają, jeszcze trochę i będą podp**rdalać psiakom , jak się człowiekowi trochę śpieszy, albo nie lubi się ciągnąć jak spowalniacze Edytowane 8 Lipca 2015 przez piotrsob1
robitl Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Z tego co czytam ciężko wyczuć czy mandat przyjąłeś, wychodzi jakby sprawa była oddzielna "za spowodowanie zagrożenia w ruchu lądowym " a mandat za widoczne przekroczenia przyjęty. nie przyjąłem mandatu. Dziwna dla mnie jest też sprawa, że Ci sąd prawko przysłał pocztą do domu, raczej do wyroku powinno leżeć w wydziale komunikacji i tam powinno być po uniewinnieniu do odbioru to samo mnie zastanawia właśnie. gdyby nie to, że poszedłem na komendę to dalej bym jeździł nieświadomy tego jakie jaja się dzieją ze moimi plecami, bo potraktowałem zwrot prawka jako uniewinnienie/umorzenie. dzisiaj lecę w biurokratyczny bój po tych wszystkich urzędach i zobaczymy co się uda dowiedzieć. Edytowane 8 Lipca 2015 przez robitl
Joziek79 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Skoro nie przyjąłeś mandatu a sąd Cię uniewinnił to punktów nie powinno być. Chyba że uznał Ci część wykroczeń czy coś, ale wtedy byś chyba wiedział o tym i koszty sądowe poniósł.
robitl Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) dzisiaj dowiedziałem się, że sąd w zmc oddalił/umorzył postępowanie z powodu błędnego pomiaru lub braku dowodów, nie wiem dokładnie bo Panie w sądzie były bardzo "zapracowane". dostałem też info, że od punktów muszę się odwołać, nie wiem gdzie, nie wiem jak. jutro uderzam na komendę do wujka i może coś wymyślimy. Edytowane 8 Lipca 2015 przez robitl
Rekomendowane odpowiedzi