miczek.mk Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 ETAP 1 - zakup możliwie porządnego auta. Witam. Proszę o konstruktywne propozycje, auto świeżo sprowadzone z Niemiec. Szukałem 3 miesiące, bo auto bezwzględnie musiało spełniać wzajemnie wykluczające się parametry: 1. A4 - jest 2. kombi - jest 3. Uczciwy przebieg i dobre pochodzenie - jest, książka serwisowa porządnie prowadzona 4. diesel 110 KM - jest 5. klimatronic - jest 6. dobra cena - i tu się nie udało, auto kupiłem wyraźnie drożej niż powinienem. Kupiłem ją w grudniu 2006, jak Wam się podoba, proszę o opinie. Co powinienem zmienić? Oto zdjęcia z grudnia 2006: ETAP 2 - dopieszczenie serii, zmiana programu u Rogala. Fotki z czerwca 2008: Nadwozie: komora silnikowa: I jeszcze wnętrze: Auto nadal serwisowane w serwisie autoryzowanym przy użyciu wyłącznie oryginalnych cześci. Zamieniłem w niej przede wszystkim lampy przednie na oryginalne ksenonowe przedliftowe S4 marki Hella wraz z kierunkowskazami Valeo, ponieważ nie cierpię przeróbek. Przez półtora roku starałem się jej przede wszystkim nie zepsuć a tylko dopieścić. ETAP 3 - S4 look, parę zdjęć w wersji roboczej - jesień 2010. Zderzak przód i tył S4 w wersji przed liftem, progi S4 (także wewnętrzne), lotka na tylnej klapie RS4, wszystko oryginał. Samochód na kołach zimowych. ETAP 4 - ponowne dopieszczenie auta do stanu "jak nowe" - maj 2011: - polerowanie i wyprawki lakiernicze w warsztacie lakierniczym + powtórne malowanie nakładek S4 progów i zderzaka tylnego S4 (auto wygląda jak nowe) - zakup felg AVUS III, 17" 7J" ET 38 od S4 B6 (pakiet zimowy) używane, nie naprawiane, jak nowe. - komplet opon GISLAVED SPEED 606 205/50R17 93W - nowe - pranie wnętrza KARCHER-em - nowe dywaniki welurowe przednie ASO - nowy klucz typu "scyzoryk" oryginalny od octavii + montaż alarmu ze sterowaniem CZ z tego klucza scyzoryka z octavii - radio Audi concert II CD z emulatorem can - montaż podświetlanych wlotów powietrza (kratek) z A4 lift - montaż podświetlenia podłogi przód lewy i przód prawy - mały przegląd, jak zwykle w ASO Koła letnie, mam jedynie zdjęcia felg, oto one: Wyposażenie fabryczne: - Avant - kolor zielona butelka metalic - potwierdzona książka serwisowa - 1.9TDI AFN 110KM 235Nm - 2x airbag - climatronic - szyberdach elektryczny - 2x elektryczne szyby - elektryczne lusterka - centralny zamek - podłokietnik x2 - hak - radio Gamma CC + 6 głośników + sub/wzmacniacz Nokia - alufelgi 16" 5szt. - ABS - lampy Bosch 3-komorowe z przeciwmgielnymi - dekory drewno połysk Zmiany dokonane do tej pory: - 1.9TDI AFN 136KM 285Nm by Rogal (miało być porządnie i bezpiecznie) - nadkole lewe przednie od S4 (skuteczniejsze chłodzenie fabrycznego intercoolera) - dłuższa skrzynia biegów od 1.9TDI PD - lampy przód S4 dzielona Hella przedlift xenon z osobnymi przezroczystymi kierunkowskazami Valeo - lampki kierunkowskazów bocznych od octavii - dymione ciemne - atrapa przednia S4 - zderzak przód S4 kompletny z halogenami - zderzak tył S4 - progi zewnętrzne i wewnętrzne S4 - lotka klapy RS4 - alarm ze sterowaniem centralnym zamkiem z klucza typu scyzoryk oryginał octavia - radio Audi concert II z emulatorem can - alufelgi 17" Avus III na lato - podświetlane kratki nawiewów A4 B5 polift - oświetlenie nóg kierowcy i pasażera przód - nowe hamulce (tarcze, klocki i węże przód i tył oryginał audi, zaciski tył regeneracja, płyn shell dot 5.1) Plany na najbliższy okres: - mozolnie zbieram listwy dolne drzwiowe od S4: * kupione nowe 4 listwy na błotniki z elementami montażowymi w ASO (już pomalowane), trzeba założyć * kupione używane 3 listwy na drzwi, brakuje mi tylko całej listwy lewy tył oraz jednej montażowej z drzwi przednich (już nie czekam, zamówione elementy w ASO jak przyjdą z Niemiec jadą do pomalowania) - poszukiwanie fajnych foteli do Avanta - w trakcie, przeszło mi, ładnych i pachnących nie mogę znaleźć. - pakiet chrom, chyba na metry z allegro Minęło już 6 lat, jak jest u mnie..., czyli ostatnia wizyta w ASO VW Staszak (01.2012 - przy prawdziwym przebiegu 245.000) Podczas ostatniej wizyty w ASO podczas wymiany oleju zrobiłem kilka zdjęć silnika od dołu, w końcu zostało niewiele A4 B5 1.9 TDI 110KM z małym przebiegiem: Jak widać nadal ZERO wypocin..., nie wiem ile mają te na allegro, ale płakać mi się chce na ich widok... Dodam, ze nadal auto jeździ na oryginalnym syntetycznym oleju VW / Audi 5W40 do tego silnika. Dla porządku - potrzebuje jednej dolewki 0.5l oleju na 15.000 km - dla informacji auto od 70.000 jeździ na Rogalowym chipie ... W końcu nadeszła ta chwila czyli decyzja o sprzedaży (04.2012) W rodzinie żałoba, decyzja o sprzedaży tego wiernego auta podjęta, aktualne zdjęcia zrobione, auto wystawione na znanym portalu aukcyjnym za 15.000 zł, zostało sprzedane za dokładnie 14.999 zł. pojechało do Krakowa, do Pana, który nie szukał tanich okazji, tylko kupił drogi ale porządny samochód. Jeszcze z 10 lat nim pojeździ, nim przejdzie na półsyntetyk... Ciekawskim powiem, że moje auto było najdroższe w swoim roczniku na portalu Allegro, a i tak sprzedało się w 3 DNI !!! ... Żegnaj moja wierna A4 B5, oto pożegnalna sesja (04.2012):
pre_pl Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 wszystkie warunki gites, ale jakich propozycji oczekujesz ? :redface: EDIT: aaa, są i zdjęcia ... nooo, bardzo fajne auto. Tylko hak out i będzie wszystko już
Gość zdeniu Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 z zewnątrz wygląda na igiełkę pokaż jeszcze wnętrze
miron78 Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 wiesz...............co do zmian to wszystko zależne od finansów ale ogónie aukto już teraz ładnie się prezentuje, widać utrzymane bardzo - a ceną się nie matrw napewno to zaprocentuje na bezawaryjności i dobre mu utrzymaniu
damos Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Ładny avancik. Zmiany zaczął bym od zdjęć - wywalić ten irytujący prostokącik z każdej foty :exclaim: :exclaim: :exclaim: :exclaim:
miczek.mk Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 Ładny avancik. Zmiany zaczął bym od zdjęć - wywalić ten irytujący prostokącik z każdej foty :exclaim: :exclaim: :exclaim: :exclaim: Nie chcę, aby moje autko potem statystowało w jakimś ogłoszeniu auta w "idealnym" stanie z "małym" przebiegiem i przypadkowo "zgubioną" książką serwisową...
damos Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 O ! Są foty wnętrza ! Całkiem ładne w środku: manual, drewienko, klimatronic, radyjko firmowe, pełna elektryka... Tylko nie widać, czy ma FIS, bo zdjęcia nieostre. Środek wygląda na bardzo zadbany ! Gratulacje ! Co tam zmieniać ? Chyba tylko lampy z przodu i większe prawe lusterko... Nie chcę, aby moje autko potem statystowało w jakimś ogłoszeniu auta w "idealnym" stanie z "małym" przebiegiem i przypadkowo "zgubioną" książką serwisową... Czy ty czasem nie przesadzasz ? Miliony zdjęć A4 są w sieci - te twoje nikomu nie są potrzebne do emisji fałszywego ogłoszenia - niedoświetlone, nieostre, z kiepskim tłem A nam utrudniasz kontemplację uroku avancika.P.S. Zdradzisz przebieg i cenę ?
T-żółw Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 na fotkach wyglada fajnie fele ładne juz są, avant jest, klima jest..nawet ciemne "drzewo" daje radę :smile: nic bym nie zmieniał..nawet hak bym zostawił masz chromy tylko na dolnej części szyb
bratpit Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 Wygląda ładnie , nawet za ładnie jak na 11 lat. Lampy z tyłu ma po lifcie czy mi sie wydaje. Ogólnie bardzo ładny avancik
miczek.mk Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 na fotkach wyglada fajnie fele ładne juz są, avant jest, klima jest..nawet ciemne "drzewo" daje radę :smile: nic bym nie zmieniał..nawet hak bym zostawił masz chromy tylko na dolnej części szyb Niestety chromy są nieoryginalne... ale zdjęcia są zrobione jak auto kupiłem, napewno będzie parę zmian... [ Dodano: 03-02-2007, 22:03 ] Wygląda ładnie , nawet za ładnie jak na 11 lat. Lampy z tyłu ma po lifcie czy mi sie wydaje. Ogólnie bardzo ładny avancik Lakier ma zrobione zaprawki i był polerowany u lakiernika maszyną polerską, ale drobniuteńkie wady posiada (odbicia kamieni itp.) Jak autko kupowałem to miało 10 lat, bo było to jeszcze w grudniu (hehe)..., a na lampach się nie znam, liczę na podpowiedź czy to oryginał, czy są po wymianie.
Szewczenko7 Opublikowano 3 Lutego 2007 Opublikowano 3 Lutego 2007 fajne autko naprawde :smile: Lampy z tyłu ma po lifcie czy mi sie wydaje Lampy nie sa po II lifcie
miczek.mk Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Opublikowano 3 Lutego 2007 O ! Są foty wnętrza ! Całkiem ładne w środku: manual, drewienko, klimatronic, radyjko firmowe, pełna elektryka... Tylko nie widać, czy ma FIS, bo zdjęcia nieostre. Środek wygląda na bardzo zadbany ! Gratulacje ! Co tam zmieniać ? Chyba tylko lampy z przodu i większe prawe lusterko... P.S. Zdradzisz przebieg i cenę ? Nie ma fisa, przebieg supermały jak na diesla, cena 5000e + wszystkie koszty, razem niestety 25.000 zł.
damos Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Nie ma fisa, przebieg supermały jak na diesla, cena 5000e + wszystkie koszty, razem niestety 25.000 zł. Jeśli bezwypadkowa - to warta swojej ceny !
Jaro Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Bardzo fajny Avancik , ja bym wstawił chipa na 140 ps :diabel:
ykk Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wszystko na prawde spoko :th: Tylko zdejmij tego dolnego chroma..
miczek.mk Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 Wrzuciłem nowe fotki, bo chodzi mi po głowie zmiana samochodu. W związku z powyższym zadaję Wam i sobie pytanie, czy mam ją sprzedać i kupić inną lub coś innego ?
Afek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Jeżeli Cię stać to kupiłbym B6, może B7. :-) Ale za mało podałeś konkretów, cena, marka etc.
miczek.mk Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Umieściłem ankietę (jest u góry) i proszę o szczere odpowiedzi.
loco87 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 25tys + oplaty za audi przed liftem.... ? Twoja kasa Twoj wybor. Nawet bym nie oglądał audi przed liftem jakbym mial taka kase....
Rekomendowane odpowiedzi