Opublikowano 17 Listopada 20241 r Godzinę temu, Dev napisał(a): Tarcze, klocki i osłony tak Zaciski nie bo z innej strony wchodzi przewód zasilający (można przerobić, robiłem to już nascie razy gdy przekładałem ceramikę z A8 D4 do A4 A5 A6 A7 Q5 SQ5) Żeby zrobić 356 na tyle potrzebujesz jarzma z S6/7 i zaciski z S4 S5 itd itp Mam do kupienia zacisk z d4 356x22, czyli mogę jarzmo dać z d4 a zacisk swój i przewód zasilający będzie wchodził po staremu. Dobrze rozumiem? Edytowane 17 Listopada 20241 r przez Kodzak33
Opublikowano 17 Listopada 20241 r 3 godziny temu, Kodzak33 napisał(a): Mam do kupienia zacisk z d4 356x22, czyli mogę jarzmo dać z d4 a zacisk swój i przewód zasilający będzie wchodził po staremu. Dobrze rozumiem? Jarzmo z d4 356mm podchodzi w b8 jako 330mm. Dev wyraźnie ci napisał od czego masz mieć jarzmo i zacisk. Jak chcesz mam tylne zaciski pod 356mm do b8
Opublikowano 17 Listopada 20241 r 1 godzinę temu, Gibons napisał(a): Jarzmo z d4 356mm podchodzi w b8 jako 330mm. Dev wyraźnie ci napisał od czego masz mieć jarzmo i zacisk. Jak chcesz mam tylne zaciski pod 356mm do b8 Czyli sprzedawca w wuja wali... Podsumowując w d4 uszy zwrotnicy są dłuższe
Opublikowano 17 Listopada 20241 r 3 godziny temu, Kodzak33 napisał(a): Czyli sprzedawca w wuja wali... Podsumowując w d4 uszy zwrotnicy są dłuższe W ....uja wali bo nie ma pojęcia, ja kilka lat temu wstecz też tak myślałem, kupiłem zestaw tył 356 z D4 razem ze zwrotnicami. Cały happy montuje zestaw, zalozylem do swojej Q5ki osłony, tarcze, zaciski zostawilem stare, zakładam jarzmo i zonk. Jarzma za krótkie..... Zdjałem wszystko wqurwiony bo niepotrzebnie wydałem 1500zł, ale szczęśliwie 3 miesiące pozniej przyjechała S6 C7 na hamulce to sobie sprawdziłem o co kaman i już poszło gładko. Podobna sytuacja jest z ceramiką 370 z D4 gdy montujecsie do A4/5 itd itp. jarzmo te, trzeba zmieniać, zaciski zostają stare albo pozostaje przeróbka, ale to już historia. Edytowane 17 Listopada 20241 r przez Dev
Opublikowano 17 Listopada 20241 r 5 godzin temu, Gibons napisał(a): Jak chcesz mam tylne zaciski pod 356mm do b8 Masz bez jarzm ? Potrzebuje 2 kpl
Opublikowano 17 Listopada 20241 r Godzinę temu, Dev napisał(a): W ....uja wali bo nie ma pojęcia, ja kilka lat temu wstecz też tak myślałem, kupiłem zestaw tył 356 z D4 razem ze zwrotnicami. Cały happy montuje zestaw, zalozylem do swojej Q5ki osłony, tarcze, zaciski zostawilem stare, zakładam jarzmo i zonk. Jarzma za krótkie..... Zdjałem wszystko wqurwiony bo niepotrzebnie wydałem 1500zł, ale szczęśliwie 3 miesiące pozniej przyjechała S6 C7 na hamulce to sobie sprawdziłem o co kaman i już poszło gładko. Podobna sytuacja jest z ceramiką 370 z D4 gdy montujecsie do A4/5 itd itp. jarzmo te, trzeba zmieniać, zaciski zostają stare albo pozostaje przeróbka, ale to już historia. Sprzedawca twierdzi że miał u siebie zakładać, ale auto się sprzedało ?
Opublikowano 17 Listopada 20241 r Podejrzewam że zrobił takiego samego babola jak ja, kupił i okazało się że nie pasuje a teraz chce to komuś wcisnąć. Masz jakiegoś linka do ogłoszenia ? Z trollujemy typa Edytowane 17 Listopada 20241 r przez Dev
Opublikowano 17 Listopada 20241 r Godzinę temu, Dev napisał(a): Podejrzewam że zrobił takiego samego babola jak ja, kupił i okazało się że nie pasuje a teraz chce to komuś wcisnąć. Masz jakiegoś linka do ogłoszenia ? Z trollujemy typa Na grupie fb audi a6 c7 polska ,wystawił parę dni temu za 800 zł Edytowane 17 Listopada 20241 r przez Kodzak33
Opublikowano 17 Listopada 20241 r 3 godziny temu, Dev napisał(a): Masz bez jarzm ? Potrzebuje 2 kpl Mam kpl typowo z S6 ori zacisk i jarzmo.
Opublikowano 19 Listopada 20241 r Jakie zaciski najlepiej pasują na przód pod 345mm tarcze do b8 p&p Dodam że tarcze już mam
Opublikowano 19 Listopada 20241 r 43 minuty temu, hudini123 napisał(a): Jakie zaciski najlepiej pasują na przód pod 345mm tarcze do b8 p&p Dodam że tarcze już mam S4 jednotlok Lub Brembo 4tlok Mam te drugie jakbyś chciał. Są mega lekkie dwa ważą tyle co jeden S4. Tłoczki z kompozytu. Wyglądają znacznie lepiej moim zdaniem.
Opublikowano 20 Listopada 20241 r 9 godzin temu, Gibons napisał(a): S4 jednotlok Lub Brembo 4tlok Mam te drugie jakbyś chciał. Są mega lekkie dwa ważą tyle co jeden S4. Tłoczki z kompozytu. Wyglądają znacznie lepiej moim zdaniem. Pokaz jak to wygląda
Opublikowano 21 Listopada 20241 r 11 godzin temu, Gibons napisał(a): I To są te 4 tłoki brembo ? A z jakiego to modelu dokładnie jest Jakieś numery tego ?
Opublikowano 21 Listopada 20241 r 1 godzinę temu, hudini123 napisał(a): I To są te 4 tłoki brembo ? A z jakiego to modelu dokładnie jest Jakieś numery tego ? Z audi Q5 więc pasują p&p
Opublikowano 21 Listopada 20241 r 4 godziny temu, Gibons napisał(a): Z audi Q5 więc pasują p&p Jakbyś chciał sprzedać a nikt się nie zdecyduje to daj znać, szukam właśnie czegoś na podmiankę za moje zaciski z S4 przód p&p na tarcze 345, bo te z S4 są brzydkie jak noc listopadowa ?
Opublikowano 23 Listopada 20241 r Witam wszystkich czy ktoś, coś wie na temat takich blaszek jak ze zdjęcia ? Pod tarcze 330 mm ? Gdzie można takie dostać? Lub czy ktoś ma na sprzedaż Mogą być zamienniki
Opublikowano 23 Listopada 20241 r Do zwykłych zacisków tego nie założysz, musisz mieć odpowiednie zaciski albo swoje frezować Zamienników nie ma
Opublikowano 23 Listopada 20241 r 21 minut temu, Dev napisał(a): Do zwykłych zacisków tego nie założysz, musisz mieć odpowiednie zaciski albo swoje frezować Zamienników nie ma Mam takie zaciski możesz się odezwać na priv ?
Opublikowano 4 Grudnia 20241 r Przeczytałem wszystkie strony Kupione zaciski 356/330 od a6 c7 1. Klocki ferrodo z czujnikiem, bedzie to działać w a4 b8? 2. Nie wiem co miałem w głowie ale kupilem przewody HEL do a6 c7, są niestety dłuższe niż te w b8, po przeczytaniu poprzednich stron rozumiem ze nie ma sensu się bawic w oploty tylko kupić normalne jak ori?