Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mozna prosić o numery tarcz i klocków pod zaciski 330mm tył do b8 ? Zaciski z SQ5 ale to chyba nie ma znaczenia? 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 494,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 godzin temu, Misieqq7 napisał(a):

Witam

Mozna prosić o numery tarcz i klocków pod zaciski 330mm tył do b8 ? Zaciski z SQ5 ale to chyba nie ma znaczenia? 

U siebie mam z tyłu tarcze Zimmermann Coat Z 100.3358.20 , klocki Textar TEX2460602 .  Kupowałem w sklepie topbrakes.pl .  Polecam ich wyszukiwarkę części na stronie . 

Opublikowano

Panowie, ręce mi już opadają i pomysły się kończą. Zmieniłem w b8 heble z 320/300 na 345/330 z Q5 z czterotłokiem brembo na przodzie, wszystko siadło pięknie i w zasadzie p&p, ale nie mogę tego odpowietrzyć. Przelałem przez układ 2 litry płynu hamulcowego, wszystkie zaciski po kilka razy odpowietrzałem i z pomoca drugiej osoby, i grawitacyjnie, i włączając procedurę abs w vcds i nadal jest lipa. Na zgaszonym silniku pedał jest twardy, ale jak odpalę to wpada w podłogę, trzeba podpompować to jest hamulec, ale jak się go trzyma wciśniętego to powoli sam opada aż do podłogi. Wycieków brak, przewody nie puchną, w zbiorniczku nic nie bulgocze. Na zgaszonym silniku mogę cisnąć dwoma nogami na pedał i nie opada, a jak tylko odpalę to znów leci w podłogę. Zaznaczę, że przy podmianie zacisków i przewodów nie było ani chwili, żeby w zbiorniczku zrobił się stan poniżej minimum, ciągle dolewałem. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny?

Opublikowano

A jak było przed montażem nowych hamulcow  ?

Opublikowano
9 godzin temu, Dev napisał(a):

A jak było przed montażem nowych hamulcow  ?

normalnie działały, jak w każdym aucie.

Opublikowano

no własnie one działaja tak jak w kazdym aucie

dobra, pierwsze co to musza sie i tak dotrzec, drugie to przejedz autem dobrze po jakims bruku i odpowietrz tył, bo tam sie trzeba troche pomęczyc a Ty je po prostu załozyłeś na jarzmo

pilnowałeś płynu w zbiorniczku jak pracowałeś przy hamulcach ?

Opublikowano
6 godzin temu, Dev napisał(a):

no własnie one działaja tak jak w kazdym aucie

dobra, pierwsze co to musza sie i tak dotrzec, drugie to przejedz autem dobrze po jakims bruku i odpowietrz tył, bo tam sie trzeba troche pomęczyc a Ty je po prostu załozyłeś na jarzmo

pilnowałeś płynu w zbiorniczku jak pracowałeś przy hamulcach ?

W sensie, że jak stoję na światłach z nogą na hamulcu to ma on wpadać w podłogę po kilku, może kilkunastu sekundach i to jest prawidłowe działanie?
Tak, płyn był dolewany, nie spadł poniżej minimum podczas przepompowywania i odpowietrzania ani tym bardziej nie zszedł do zera w zbiorniczku. Dobra, pojeżdżę po wsi i powalczę tym odpowietrzaniem tyłu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Chciałbym się upewnić na 100%. Czy zaciski hamulcowe z Audi Q5 4tłok o numerach 80A615106AB 80A615105AB będą pasować P&P do B8? Jarzma też potrzebne z Q5? I ostatnie pytanie felga 17 na spokojnie podchodzi pod tarcze 345? Z góry dziekuję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, zakupiłem komplet zacisków z a6c7 przód 356mm i tył 330mm 4G05CF

O jakich nr musze szukać osłony tarcz

przód 8K0 615 311 D / 312 D?

tył 8K0 615 611 C / 612 C?

czy jeszcze jakieś pasują?

Opublikowano

Panowie ktoś wie czy to podpasuje do b8 i 338 tarcza jK nie czy ktoś posiada przód 345 z q5 lub 356 i tył zaciski 330? Screenshot_20260508_104123_pl_allegro_OfferActivity.jpg

Opublikowano
W dniu 8.05.2026 o 16:45, Kamkam2155 napisał(a):

Panowie ktoś wie czy to podpasuje do b8 i 338 tarcza jK nie czy ktoś posiada przód 345 z q5 lub 356 i tył zaciski 330? Screenshot_20260508_104123_pl_allegro_OfferActivity.jpg

Mam takie i takie

Opublikowano

Jak można się z panem skontaktować?

Opublikowano

Jakby ktoś był zainteresowany to mam dwa zestawy zacisków z jarzmami na tył na sprzedaż - 330 mm od C7 i 350 mm od Q8

Opublikowano

Cześć. Zacisk hamulcowy 4tłok brembo z Q5. Pod jaką tarczę on jest? Widziałem, że niektórzy piszą 345, gdzieś indziej 338 albo 320. Jaka jest prawda?

zacisk.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.05.2026 o 21:17, sycuu napisał(a):

Zacisk hamulcowy 4tłok brembo z Q5. Pod jaką tarczę on jest?

Wizualnie to zacisk od Q5 80A czyli 338mm, stare Q5 8r miały 320 i 345 na 4tłoku.