Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP hamulców w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Mat1990 napisał(a):

Jeszcze jedno  , doczytałem na forum że podobno w B8 nie powinno się zakładać przewodów hamulcowych w stalowym oplocie bo pękają . Jak to możliwe , gumowe nie pękają a w oplocie już tak ?? Co to za aberracja . Może ktoś miał jakieś chińskie podróbki albo przewody zostały uszkodzone i na czas tego nie zauważono.   Ja już swoje  co prawda zamówiłem(Hel) , ale jeszcze mogę zwrócić .  Co robić , zwrócić i zamontować zwykłe nowe gumowe czy jednak zakładać w oplocie ???

Mam zestaw od biturbo jeśli chcesz. 

Co do przewód. Musiałbyc zły montaż lub wada samych przewodów. 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 494,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak ktoś chce to mam zaciski przód i tył od a5 3.0tdi z jarzmami do oddania za kwotę wysyłki. A że mi się nudziło to je wypiaskowałem więc założyć nowe gumy i tłoczki, odpowietrznik i można śmigać. 

Opublikowano

Wezme

Opublikowano
15 minut temu, Dev napisał(a):

Wezme

Dane podaj SMS na wysyłkę, jutro postaram się spakować.

Tel. 731 280 738 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam zaciski Akebono 375 od Q8. Chce je zamontować w A6 C7. Obecnie mam 356 z przodu.

1.Osłony tarcz te same? Czy trzeba większe?

2. Czytałem, że do Audi można dać tarcze z Mercedesa - tylko nie wiem jakiego? Poda ktoś nr tarczy?

3. czy może lepiej dać tarczę od Audi 375 z aludzwonem?

4. Czy trzeba adaptery?

Opublikowano
4 godziny temu, audicoman napisał(a):

Mam zaciski Akebono 375 od Q8. Chce je zamontować w A6 C7. Obecnie mam 356 z przodu.

2. Czytałem, że do Audi można dać tarcze z Mercedesa - tylko nie wiem jakiego? Poda ktoś nr tarczy?

4. Czy trzeba adaptery?

Trzeba adaptery. 

Opublikowano
W dniu 10.06.2024 o 11:29, audicoman napisał(a):

4. Czy trzeba adaptery?

Osłona zostaje ale trzeba podciąć przy jarzmie.(adapterze)

Można tarcze z merca ML

Lepiej tarcze z Audi bo dwuczęsciowa lżejsza i więcej zniesie. Do tego wysokośc masz taką samą jak teraz czyli 52mm.

Do każdego z rowiązań trzeba adaptery. Gdybyś chciał adaptery i tarcze pisz.

Opublikowano

sa do wziecia zaciski 356/330 mm

po regeneracji, kolor srebrny, blaszki i wąsy czarne

osłony przód i tył pomalowane proszkowo kolor srebrny

Opublikowano

Jaka cena? Do A5 8T też podejdzie? Przymierzam się do zmiany 314 na coś większego i dopiero startuje z tym tematem, żeby się zorientować co i jak :) 

Chyba, że polecacie jeszcze coś innego, jedyny wymóg - musi wejść na zimową 17 :)

Opublikowano

Pod niektore 17tki wchodza ale nie ma 100% że pod Twoje wejdą 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć Panowie,

Czy ma ktoś z was zestaw zacisków do swapa pod A4 B8?

Autko 2.0 tfsi ma wykręcone około 300km i nie podoba mi się precyzja i siła hamowania w serii. Aktualnie mam tarcze do wymiany i przy okazji chciałbym mocniejszy układ wrzucić.

Widzę że pasują zaciski brembo 4t od Q5 - która wersja? Widzę że podchodzą też Akebono 6t.

Dajcie znać czy ktoś coś ma na sprzedaż, regenerację chętnie zrobię sam. Ewentunie małą podpowiedź co pasuje pod tarcze 345 przód i 330 tył.

Dzięki :)

Opublikowano
40 minut temu, Genji napisał(a):

Czy ma ktoś z was zestaw zacisków do swapa pod A4 B8?

Będę miał przód 356 dwutłok ATE i tył 330 z A6 c7 po małym przebiegu 70 tys km. Tylko muszę zamontować większe u siebie i będzie na sprzedaż setup

Edytowane przez audicoman

Opublikowano

A orientujesz się czy to podejdzie P&P? Tarcze i klocki chciałem nowe, także jak interesowałoby Cie sprzedaż samych zacisków jestem zainteresowany.

Opublikowano
1 godzinę temu, Genji napisał(a):

A orientujesz się czy to podejdzie P&P? Tarcze i klocki chciałem nowe, także jak interesowałoby Cie sprzedaż samych zacisków jestem zainteresowany.

Mam różne zestawy do b8

Pisz PW to coś doradze coś dobierzemy. Tarcze klocki nowe z rabatami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na dniach bede poszukiwal dwa komplety zaciskow 345 przody i 330 tyly do A4 B8 Allroad i A4 B8.5 Allroad... Jesli ktos ma poprosze PW lub whatsup 7dziewiec3 9siedem7 8dwa7... Chetnie przygarne dwa komplety. Tarcze i klocki ogarne sam tylko przydalyby sie numery czesci z etki :) Uprzedzam pytanie - nie zaden handlarz tylko kupilem sobie B8, szef sie kajtnal, spodobalo mu sie i kupil sobie B8.5 Zawodowo prowadze warsztat TIR wiec ogarne robote i klamoty z IC :)

Opublikowano

Na allegro i olx zatrzęsienie tego

Opublikowano

Zgadzam sie, ze jest tego sporo aktualnie ale dla osoby zielonej w temacie to zle... Wiekszy wybor = latwiej popelnic blad i kupic niewlasciwe :(

W razie czego po zakupie ogarniasz regeneracje i malowanko? :)

Edytowane przez Petroholic

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, wiem że się już przewijało miliard razy ale zapytam jeszcze raz, bo dużo stron do wertowania:

Jakie większe lub takie same hantle do S4 B8 na przód podejdą plug&play, bez adapterów etc. pod felgę 19"?

Chodzi o coś co lepiej hamuje, czyli pewnie 4-tłoka lub 6-tłoka ale koniecznie bez adapterów lub adaptery z atestem :D wiem, może się wydać dziwne ale warsztat tak chce.

Jak ktoś ma, to chętnie na PW dogadam zakup.

Felga to coś takiego 

ALLEGRO.PL

chociaż teraz nie zrzucę u siebie koła żeby na 100% potwierdzić wymiary i ET.

Edytowane przez to ja Poldas

Opublikowano
Godzinę temu, to ja Poldas napisał(a):

Siemka, wiem że się już przewijało miliard razy ale zapytam jeszcze raz, bo dużo stron do wertowania:

Jakie większe lub takie same hantle do S4 B8 na przód podejdą plug&play, bez adapterów etc. pod felgę 19"?

Chodzi o coś co lepiej hamuje, czyli pewnie 4-tłoka lub 6-tłoka ale koniecznie bez adapterów lub adaptery z atestem :D wiem, może się wydać dziwne ale warsztat tak chce.

Jak ktoś ma, to chętnie na PW dogadam zakup.

Felga to coś takiego 

ALLEGRO.PL

chociaż teraz nie zrzucę u siebie koła żeby na 100% potwierdzić wymiary i ET.

Np zestaw z RS4 B8 lub RS6 C7

Opublikowano
27 minut temu, H4mm3R napisał(a):

Np zestaw z RS4 B8 lub RS6 C7

Coś takiego:

ALLEGRO.PL

https://allegro.pl/oferta/audi-rs4-rs5-8w-hamulce-tarcze-zaciski-komplet-stan-idealny-16341989743?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&ev_campaign_id=20976694995&utm_keyword=&gad_source=1 

warto brać i podejdzie bez przeróbek / adapterów?