Opublikowano 13 Maja 20242 l 8 godzin temu, Mat1990 napisał(a): Jeszcze jedno , doczytałem na forum że podobno w B8 nie powinno się zakładać przewodów hamulcowych w stalowym oplocie bo pękają . Jak to możliwe , gumowe nie pękają a w oplocie już tak ?? Co to za aberracja . Może ktoś miał jakieś chińskie podróbki albo przewody zostały uszkodzone i na czas tego nie zauważono. Ja już swoje co prawda zamówiłem(Hel) , ale jeszcze mogę zwrócić . Co robić , zwrócić i zamontować zwykłe nowe gumowe czy jednak zakładać w oplocie ??? Mam zestaw od biturbo jeśli chcesz. Co do przewód. Musiałbyc zły montaż lub wada samych przewodów.
Opublikowano 14 Maja 20242 l Jak ktoś chce to mam zaciski przód i tył od a5 3.0tdi z jarzmami do oddania za kwotę wysyłki. A że mi się nudziło to je wypiaskowałem więc założyć nowe gumy i tłoczki, odpowietrznik i można śmigać.
Opublikowano 14 Maja 20242 l 15 minut temu, Dev napisał(a): Wezme Dane podaj SMS na wysyłkę, jutro postaram się spakować. Tel. 731 280 738
Opublikowano 10 Czerwca 20242 l Mam zaciski Akebono 375 od Q8. Chce je zamontować w A6 C7. Obecnie mam 356 z przodu. 1.Osłony tarcz te same? Czy trzeba większe? 2. Czytałem, że do Audi można dać tarcze z Mercedesa - tylko nie wiem jakiego? Poda ktoś nr tarczy? 3. czy może lepiej dać tarczę od Audi 375 z aludzwonem? 4. Czy trzeba adaptery?
Opublikowano 10 Czerwca 20242 l 4 godziny temu, audicoman napisał(a): Mam zaciski Akebono 375 od Q8. Chce je zamontować w A6 C7. Obecnie mam 356 z przodu. 1.Osłony tarcz te same? Czy trzeba większe? 2. Czytałem, że do Audi można dać tarcze z Mercedesa - tylko nie wiem jakiego? Poda ktoś nr tarczy? 3. czy może lepiej dać tarczę od Audi 375 z aludzwonem? 4. Czy trzeba adaptery? Trzeba adaptery.
Opublikowano 12 Czerwca 20242 l W dniu 10.06.2024 o 11:29, audicoman napisał(a): Mam zaciski Akebono 375 od Q8. Chce je zamontować w A6 C7. Obecnie mam 356 z przodu. 1.Osłony tarcz te same? Czy trzeba większe? 2. Czytałem, że do Audi można dać tarcze z Mercedesa - tylko nie wiem jakiego? Poda ktoś nr tarczy? 3. czy może lepiej dać tarczę od Audi 375 z aludzwonem? 4. Czy trzeba adaptery? Osłona zostaje ale trzeba podciąć przy jarzmie.(adapterze) Można tarcze z merca ML Lepiej tarcze z Audi bo dwuczęsciowa lżejsza i więcej zniesie. Do tego wysokośc masz taką samą jak teraz czyli 52mm. Do każdego z rowiązań trzeba adaptery. Gdybyś chciał adaptery i tarcze pisz.
Opublikowano 14 Czerwca 20242 l sa do wziecia zaciski 356/330 mm po regeneracji, kolor srebrny, blaszki i wąsy czarne osłony przód i tył pomalowane proszkowo kolor srebrny
Opublikowano 22 Czerwca 20242 l Jaka cena? Do A5 8T też podejdzie? Przymierzam się do zmiany 314 na coś większego i dopiero startuje z tym tematem, żeby się zorientować co i jak Chyba, że polecacie jeszcze coś innego, jedyny wymóg - musi wejść na zimową 17 :)
Opublikowano 29 Lipca 20241 r Cześć Panowie, Czy ma ktoś z was zestaw zacisków do swapa pod A4 B8? Autko 2.0 tfsi ma wykręcone około 300km i nie podoba mi się precyzja i siła hamowania w serii. Aktualnie mam tarcze do wymiany i przy okazji chciałbym mocniejszy układ wrzucić. Widzę że pasują zaciski brembo 4t od Q5 - która wersja? Widzę że podchodzą też Akebono 6t. Dajcie znać czy ktoś coś ma na sprzedaż, regenerację chętnie zrobię sam. Ewentunie małą podpowiedź co pasuje pod tarcze 345 przód i 330 tył. Dzięki :)
Opublikowano 29 Lipca 20241 r 40 minut temu, Genji napisał(a): Czy ma ktoś z was zestaw zacisków do swapa pod A4 B8? Będę miał przód 356 dwutłok ATE i tył 330 z A6 c7 po małym przebiegu 70 tys km. Tylko muszę zamontować większe u siebie i będzie na sprzedaż setup Edytowane 29 Lipca 20241 r przez audicoman
Opublikowano 29 Lipca 20241 r A orientujesz się czy to podejdzie P&P? Tarcze i klocki chciałem nowe, także jak interesowałoby Cie sprzedaż samych zacisków jestem zainteresowany.
Opublikowano 29 Lipca 20241 r 1 godzinę temu, Genji napisał(a): A orientujesz się czy to podejdzie P&P? Tarcze i klocki chciałem nowe, także jak interesowałoby Cie sprzedaż samych zacisków jestem zainteresowany. Mam różne zestawy do b8 Pisz PW to coś doradze coś dobierzemy. Tarcze klocki nowe z rabatami.
Opublikowano 10 Sierpnia 20241 r Na dniach bede poszukiwal dwa komplety zaciskow 345 przody i 330 tyly do A4 B8 Allroad i A4 B8.5 Allroad... Jesli ktos ma poprosze PW lub whatsup 7dziewiec3 9siedem7 8dwa7... Chetnie przygarne dwa komplety. Tarcze i klocki ogarne sam tylko przydalyby sie numery czesci z etki Uprzedzam pytanie - nie zaden handlarz tylko kupilem sobie B8, szef sie kajtnal, spodobalo mu sie i kupil sobie B8.5 Zawodowo prowadze warsztat TIR wiec ogarne robote i klamoty z IC
Opublikowano 10 Sierpnia 20241 r Zgadzam sie, ze jest tego sporo aktualnie ale dla osoby zielonej w temacie to zle... Wiekszy wybor = latwiej popelnic blad i kupic niewlasciwe W razie czego po zakupie ogarniasz regeneracje i malowanko? Edytowane 10 Sierpnia 20241 r przez Petroholic
Opublikowano 28 Sierpnia 20241 r Siemka, wiem że się już przewijało miliard razy ale zapytam jeszcze raz, bo dużo stron do wertowania: Jakie większe lub takie same hantle do S4 B8 na przód podejdą plug&play, bez adapterów etc. pod felgę 19"? Chodzi o coś co lepiej hamuje, czyli pewnie 4-tłoka lub 6-tłoka ale koniecznie bez adapterów lub adaptery z atestem wiem, może się wydać dziwne ale warsztat tak chce. Jak ktoś ma, to chętnie na PW dogadam zakup. Felga to coś takiego allegro.pl ALLEGRO.PL chociaż teraz nie zrzucę u siebie koła żeby na 100% potwierdzić wymiary i ET. Edytowane 28 Sierpnia 20241 r przez to ja Poldas
Opublikowano 28 Sierpnia 20241 r Godzinę temu, to ja Poldas napisał(a): Siemka, wiem że się już przewijało miliard razy ale zapytam jeszcze raz, bo dużo stron do wertowania: Jakie większe lub takie same hantle do S4 B8 na przód podejdą plug&play, bez adapterów etc. pod felgę 19"? Chodzi o coś co lepiej hamuje, czyli pewnie 4-tłoka lub 6-tłoka ale koniecznie bez adapterów lub adaptery z atestem wiem, może się wydać dziwne ale warsztat tak chce. Jak ktoś ma, to chętnie na PW dogadam zakup. Felga to coś takiego allegro.pl ALLEGRO.PL chociaż teraz nie zrzucę u siebie koła żeby na 100% potwierdzić wymiary i ET. Np zestaw z RS4 B8 lub RS6 C7
Opublikowano 28 Sierpnia 20241 r 27 minut temu, H4mm3R napisał(a): Np zestaw z RS4 B8 lub RS6 C7 Coś takiego: allegro.pl ALLEGRO.PL https://allegro.pl/oferta/audi-rs4-rs5-8w-hamulce-tarcze-zaciski-komplet-stan-idealny-16341989743?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&ev_campaign_id=20976694995&utm_keyword=&gad_source=1 warto brać i podejdzie bez przeróbek / adapterów?