michalski83 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) wymienione świece ngk ,nowe cewki ,sonda , szczelność sprawdzona, vag pokazuje wypadanie zapłonu dodam iż autem lekko szarpie przy dodaniu i odjęciu gazu ale tylko jak już osiągnie temperaturę na Lpg bardziej to odczuwalne co może mieć wpływ na takie objawy ? Edytowane 28 Lipca 2015 przez michalski83
Kraker Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 A jakie cewki kupiłeś? W moim przypadku problem jest w cewkach. 3 lata temu skusiłem się na chińskie Maxgear. Iskrę mają tak słabą. Zrobiłem na nich 40 tys. ale teraz w ich miejsce przyjdą nowe Beru. Na LPG wypadają mi zapłony, wręcz przestaje chodzić na któryś gar.
michalski83 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 A jakie cewki kupiłeś? W moim przypadku problem jest w cewkach. 3 lata temu skusiłem się na chińskie Maxgear. Iskrę mają tak słabą. Zrobiłem na nich 40 tys. ale teraz w ich miejsce przyjdą nowe Beru. Na LPG wypadają mi zapłony, wręcz przestaje chodzić na któryś gar. cewki mam NGK
opti Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 wymienione świece ngk ,nowe cewki ,sonda , szczelność sprawdzona, vag pokazuje wypadanie zapłonu dodam iż autem lekko szarpie przy dodaniu i odjęciu gazu ale tylko jak już osiągnie temperaturę na Lpg bardziej to odczuwalne co może mieć wpływ na takie objawy ? Moduł może już nie domagać (ten na filtrze) jak masz możliwość, to podłuż na próbę od kogoś...
michalski83 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 moduł ten na filtrze jest jakiś w miarę nowy z tym że firma Topran
rafal9119 Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Miałem to samo . wypadał mi zapłon na 3 cylindrze. kupiłem cewę NGK i zero poprawy. raz przypadkiem dowiedziałem sie że kumpel ma ori cewki na sprzedanie . kupiłem jedną ori używkie za 25zł i smiga aż miło. nigdy wiecej nie bede pakował kasy w te badziewne nowe części. lepiej kupić używaną ale przynajmniej orginalną a no własnie co to za moduł na obudowie filtra pow.
opti Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 moduł ten na filtrze jest jakiś w miarę nowy z tym że firma Topran Z całym szacunkiem, ale topran to najgorsze g.... Miałem to samo . wypadał mi zapłon na 3 cylindrze. kupiłem cewę NGK i zero poprawy. raz przypadkiem dowiedziałem sie że kumpel ma ori cewki na sprzedanie . kupiłem jedną ori używkie za 25zł i smiga aż miło. nigdy wiecej nie bede pakował kasy w te badziewne nowe części. lepiej kupić używaną ale przynajmniej orginalną a no własnie co to za moduł na obudowie filtra pow. Moduł ten rozdziela i wzmacnia iskrę do cewek, tak w skrócie...
Kraker Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Moduł ten rozdziela i wzmacnia iskrę do cewek, tak w skrócie... Co ci tam wzmacnia? Moduł jest układem pośrednim sterowania cewek zbudowanym na tranzystorach. Pełni też funkcję zabezpieczającą ECU przed spalenie, tak w skrócie.
michalski83 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 czekam na moduł kupiłem używkę HITACHI może to od tego się tak dzieje Bo czujnik temperatury raczej nie ma nic z tym wspólnego ?
hunter91 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 powiem tak,ten modul to na bank nie jest winny. No ale sam sie przekonasz
rafal9119 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 ja tak jak wyżej napisałem stawiam na cewki
michalski83 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) no i to samo po wymianie na inny moduł Panowie ale nowe cewki ? 130zł za sztukę i taki badziew ? Edytowane 31 Lipca 2015 przez michalski83
Wandej Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 no i to samo po wymianie na inny moduł Panowie ale nowe cewki ? 130zł za sztukę i taki badziew ? Zamien miejscami będziesz wiedział czy cewki
rafal9119 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 zamiast płacic 130zł za sztuke NGK to lepiej było kupić za 25zł ori cewkę używaną.
Unf Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Czy aby na pewno? Jest chyba duuuzo wieksza szansa, ze uzywana cewka padnie np za 2 miesiace niz nowa...
michalski83 Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Opublikowano 31 Lipca 2015 powiem tak,ten modul to na bank nie jest winny. No ale sam sie przekonasz hunter91 co obstawiasz ?
hunter91 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja obstawiam ze logi powiedzą co go boli Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
michalski83 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 temat do zamknięcia okazało się że nowa pompa paliwa załatwiła sprawę z wypadaniem zapłonów
zwalowy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 wymieniles pompe PB i na LPG chdozi juz normalnie:D:D:D:?
Rekomendowane odpowiedzi