Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do układu wspomagania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to i ja na wszelki wypadek sprawdziłem. Po około miesiącu od wymiany tej mój Febi nie jest jasnozieloniutki jak resztka w butelce tylko nieco ciemniejszy i raczej oliwkowy ale całkowicie klarowny. Żadnych problemów na kierownicy nie wyczuwam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

którędy najlepiej spuscic plyn z układy wspomagania tak zeby było dosc szybko,i żeby cały plyn zleciał?? i ile sie miesci w układ oleju. teraz sie zacznie, czy taki olej moze byc? Olej przekładni automatycznych ORLEN Hipol ATF IID (3908924203) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wiem, wiem najlepiej ori ale mam maly wyciek i dopiero na wiosne ruszy sie cos z maglem a teraz mam zalany jakis gesty i z rana na zimnym strasznie wyje a nie chce pompy zatrzec

Opublikowano

Wlej mineral a nie syntetyk

Opublikowano

o to chodzi ze hipol atf IID to mineral. a jak mam spuscic stary olej

Opublikowano
Hej. Podepne sie pod temat. Zakupilem autko 2 miesiace temu i zauwazylem, ze jak ruszam kierownica i dodam gazu do 2000 obrotow to slychac buczenie, bez dodawania gazu nie slychac. Ale dzieje to sie na postoju i w trakcie ruszania z 1 biegu. Podczas jazdy na innych biegach nie slysze buczenia. Co moze byc wina? Plyn w zbiorniku wyglada na brazowy, a mam stara butelke i z tego co widze byl chyba zolty. Butelka biala z czerwonym korkiem. Ostatnio weryfikuje plyn bo mam wrazenie ze mi troche ubywa. Nie raz widze plamke pod samochodem ale nie wiem czy to wspomaganie czy olej (musze umyc cale auto z dolu bo jest zazygane, poprzedni wlasciciel mowil ze poszla mu miska olejowa i uszczelnil w warsztacie, wiec nie wiadomo skad dokladnie cos cieknie). Bede weryfikowal w przyszlym tygodniu, ale wole sie dowiedziec najpierw od was na co mam zwrocic uwage. I jaki plyn jesli mam wymienic kupic.

Przeczytaj wątek to będziesz wiedział jaki kupić,może się kończyć pompa.

Opublikowano

jaki to ma być dokładnie ten LHM ?

Opublikowano

Total-a, kupisz w ASO Citroëna, koszt ok 40zł/litr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czy do mnie tez taki podejdzie LHM czy ori lepszy będzie?

Opublikowano

Wszystko jedno

Opublikowano

Znajomy mechanik mówił mi, żeby przed wymianą płynu wstawić filterek na przewodzie magiel-zbiorniczek na kilka dni. Podobno taki zabieg czyni cuda. Co o tym myślicie?

Opublikowano

Jak dla mnie psu na d*p... takowy zabieg.

Jak dasz filtr to bedzie on sie zapychał,poza tym masz juz jeden taki w postaci sitka w zbiorniczku.

Opublikowano

No i o to chodzi chyba, żeby się zapychal.... Ja jak wymienialem płyn wspomagania to było w nim od groma opilkow metalu... Sitko w zbiorniczku tu nie ma nic do rzeczy

Opublikowano

Jak nie ma nic do rzeczy ?

Opublikowano

Sitko jest po to by nie dawać tych opiłków w pompę....

Robi za filtr,wiec albo masz je luźne albo pompa już do wymiany...

Opublikowano

Lacznie z maglem bo na rozdzielaczu uszczelki teflonowe dostaly w d...

Opublikowano

Sądzicie, że ten filterek zaszkodzi czy ze nic nie pomoże? U mnie sitko siedzi na miejscu, pompa nie wyje a wspomaganie chodzi ok ale odkąd przyjechałem się passatem b5 w którym kiera krecila się 1 palcem to mam jakiś niedosyt

Opublikowano

Na pewno nie zaszkodzi.

Kiefy zmieniales plyn ????

Opublikowano

Miesiąc temu, febi mineral 6162. Żadnej różnicy w sumie nie od czułem chociaż wylalem zupę z układu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się

Ja mam zalany Castrol w opisie jest że syntetyk ale specyfikacja to G002000 CASTROL CHF SYNTETYCZNY PŁYN HYDRAULICZN 1L POZNAŃ (3977590420) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

nie wiem ile jest na nim jeżdzone, w jaki sposób wymienić płyn?

Opublikowano

Ten olej do wspomagania może być LHM Plus ??? Oczywiście Total.