Naziom Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Witam gdy odpale moja audice nawet w upalne dni po 30 stopni to wlacza sie na ssaniu i chodzi tak przez okolo 2 minuty i pozniej odbroty spadaja. Dodam jeszcze ze gdy ssanie sie wylaczy to slinikiem lekko poszarpuje. Wiecie moze jaka jest przyczyna z gory dzienks
Gość Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) ja przy upalach 30-40 stopniowych przy odpalaniu auta w garazu rowniez mialem zalaczone ssanie(trwało po prostu ono krócej), jak dla mnie ok jesli to bylo odpalanie po nocy, czy po dluzszym odpoczynku Edytowane 15 Września 2015 przez uszolek
Naziom Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 No to bylo po dluzszym odpoczynku, czyli mowisz ze wszystko powinno byc Ok ?
rhinbac Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Mam to samo w 1.8 ADR ssanie po dłuzszym postoju włacza sie nawet przy wysokiej temp. powietrza, tylko działa krócej. obroty utrzumuja sie na 1100 tak mniej wiecej a potem spadaja po minucie zaleznie od temp. na 800 i tak poprostu te modele maja, wszytko masz ok.
jacek70 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Tak ma być , po to jest ssanie. Co innego jak falują obroty . Wtedy trzeba szukać bo może być wiele powodów.
twir Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Też mam tak, tylko że jak było zimno na dworze to się nie włączało w ogóle. A jak u Was jak zimno?
Gość Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 jak jest zimno to powinno sie obowiazkowo zalaczac, wtedy silnik pracuje na bogatszej mieszance(na przyslowiowium ssaniu) zeby jak najszybciej zlapac temperature robocza
dam-in Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 U mnie w zimie to ssanie wcale nie działa dłużej niż latem... Też chwila moment i obroty spadają do ok 800.
arnold27 Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 Podepne sie.koledzy tez mam 1.8adr i czy jest -10 czy +30 stopni to ssanie nie spada przez okolo 2 min.wydaje mi sie ze to troche za dlugo.
Gość Opublikowano 16 Października 2015 Opublikowano 16 Października 2015 Podepne sie.koledzy tez mam 1.8adr i czy jest -10 czy +30 stopni to ssanie nie spada przez okolo 2 min.wydaje mi sie ze to troche za dlugo. źle Ci sie wydaje
arnold27 Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Wczesniej jezdzilem innymi markmi i ssanie po kilkunastu sekundach spadalo.zima to jeszcze ok ale latem jak jest ponad 30st?
Gość Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 chcesz to szukaj usterki na siłe, jak ja Ci mówie, że mam tez ssanie w lecie przy 30 jak i przy -10 w zimie i paru innych kolegów to chyba wystarczajacy dowód i nie sądze aby każdy miał tą samą usterke na raz...
Wojtek1995 Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 w lato u mnie też się włącza ale wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza w zime dłużej normalnie
robitl Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza właśnie po to jest ssanie żeby ogarnąć silnik przed jazdą. takimi zabiegami troszkę szkodzisz moim zdaniem, 30 sekund nikogo nie zbawi przecież.
jacek70 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 w lato u mnie też się włącza ale wystary dwa razy delikatnie musnąć pedał gazu i się wyłącza w zime dłużej normalnie Czyli prawidłowo bo tak właśnie to ma działać.
Wojtek1995 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 No bez przesady nie robie tego od razu po odpaleniu czekam chwile i nic nie szkodzę bo co miał bym zaszkodzić przeciesz nie trzymam nogi na gazie bóg wie do ilu obrotów go kręce to wystary naprawde 1-2 mm wskazówka może skoczy o max 200 (w sumie zimą gdy olej jest gęstrzy to nawet może pomudz gdy jest słabsze smarowanie) bo w sumie nawet jeśli byś tak zrobił po odpaleniu to i tak ssanie się nie wyłączy poprostu trzeba wyczuć ten moment kiedy wiesz że jak tak zrobisz to puści
jacek70 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Dzisiaj mierzyłem czas po zapaleniu silnika .Rano 9.00 po zapaleniu ssanie było przez 1.5 minuty. Temp.na zewnątrz +5°
Rekomendowane odpowiedzi