skoffice Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 W związku z aferą VW dotyczącej silników diesla powiedzcie które jednostki kryją się pod pojęciem EA 189 (23Q4). Na poniższej stronie wpisz numer VIN i będziesz wiedział czy Cię zaproszą na akcję serwisową. http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html http://microsites.audi.com/servicecampaigns/pl-pl/index.html http://www.audi.pl/pl/brand/pl/service/akcja-serwisowa.html **** Pojazd o podanym numerze podwozia WAUZZZ8k.......... został objęty akcją serwisową dotyczącą silników wysokoprężnych EA189. Nie wyznaczono jeszcze terminu przeprowadzenia niezbędnych prac. W tym celu firma Audi skontaktuje się z Państwem. Informacja lub jej część może ulec zmianie." Zmiany przed i po sofcie *********************************************************************************************************** Witajcie! tak byłem na hamowni, dpf był tak zaklejony ze nie chciał się dopalić nawet w drodze z Niemiec do Polski... na hamowaniu wyszło 139 KM i 329Nm , było za to bardzo ciepło bo około 29 stopni, wiec moze być nieco zafałszowane. Po delikatnych modach bo takich oczekiwałem 169 KM i 396 Nm + wyłączony EGR. Auto jeździ bardzo przyzwoicie, czują się "lekkość" pod pedałem gazu i pali w cyklu mieszanym około 6,55 litra/100. w załączeniu wykres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexel Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Tu już dyskusja trwa ;]----------------------------------------------------------------------------------------------------------------http://a4-klub.pl/index.php?/topic/333203-przekret-vw/page-3?hl=%20198%20%20diesel---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damok Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 I w sumie nic nie wnosi do sprawy. Sam jestem ciekaw jakie to oznaczenie u nas maja te silniki i czy wogole wystepuja w audi a4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rcus Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Występują: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insane69 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Skoro CAGA to chyba i CAGB? Mam właśnie taką wersję przeznaczoną na rynek belgijski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@rcus Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 CAGA i CAGB - niby te same silniki, ale różnią się m.in. softem, więc możliwe, że temat nie dotyczy tego drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werbel Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Temat jak najbardziej wnosi: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/333203-przekret-vw/?p=4616940- wymieniłem modele. Tak czy inaczej nic nowego nie wnosi to do życia użytkownika poza tym, że może czuć się oszukany, że samochód wydziela więcej niż 0.043 g/km(jak każde inny 2.0TDi) (dwu)tlenku azotu zamiast mniej. O ile te wartości są w ogóle podane w jakichkolwiek materiałach dostępnych dla klienta (ja nie znalazłem). Kupując samochód na rynku europejskim otrzymujesz informację, że spełnia normę Euro 5 (0.18 g/km) i to jest jak najbardziej prawda. Ok, uściślę… Wygląda na to, że wymienione modele to te, które VW zwołał na akcję serwisową w USA. Tabela wyżej wymienia wszystkie jednostki z tym softem, choć dalej nie jest powiedziane, że normy europejskie nie są spełnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko1166 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mieszkam w Irlandii i nigdy nie wiedziałem dlaczego audi a4 sprzedawane na rynek irlandzki mają niższa emisje spalin niż te sprzedawane na rynek angielski , a w czym różnica, auta kupione w Irlandii z takim samym silnikiem jak te angielskie mają podatek drogowy 280 € na rok a angliki 380€ na rok, teraz już wiem że manipulowali w oprogramowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_afn Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ciekawy Link http://microsites.audi.com/servicecampaigns/pl-pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek 28 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Witam, mam pytanko. Mam silnik CAGC 88 kW i zrobiony chip - troszkę dodanych koników. Zastanawiam się czy to jakoś wpłynie i czy można do servisu jechać na tą akcję servisową jak już będą mieli pomysł co i kiedy naprawiać - wgrywać nowe oprogramowanie. Czy service się nie doczepi co jest mieszane w oprogramowaniu samochodu. Co sądzicie na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam forumowiczów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek261 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Witam, na poniższej stronie wpisz numer VIN i będziesz wiedział czy Cię zaproszą na akcję serwisową. http://microsites.audi.com/servicecampaigns/pl-pl/index.html Niestety ja się kwalifikuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodzak33 Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Jak auto jest po programie i jeszcze np. po wywaleniu dpf-a, egr itp. to nie ma najmniejszego sensu jechać do serwisu. Ciekawe czy na tym nowym oprogramowaniu będzie trzymał serię? Edytowane 9 Października 2015 przez Kodzak33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skotmen Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 CAGB moje też ma raka Ciekawy jestem co będą robić ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon__75 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Moja Audika też się "załapała" :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvalery Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Moja też Pewnie większość z tego forum się łapie co pokazuje skalę. - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi33 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 "Przewaga dzięki technice" .... czy jakoś tak .... poczekamy i ..... nic ..... Jeżeli wierzycie, że grupa VW wyda coś na wasze auta to (szczególnie w PL ... czekajcie do Świąt .... cuda się może wydarza .... ale nie tu za dużo zainwestowanych $$ .... Serwis w PL pozostawiał zawsze wiele do życzenia a teraz .... zapewne wymieni DPF co ma 120% napełnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acion Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) marko niewprowadzaj innych w blad sam mieszkam w irlandii samochod mam sprowadzony a place 280....a poza tym mój tez sie lapie Edytowane 10 Października 2015 przez acion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek29 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Witam czy ktoś z was został wezwany na serwis??? Nie wiem co sie stanie jak tam podjadę z moim zachipowanym silnikiem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wihajster Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nie wiem co sie stanie jak tam podjadę z moim zachipowanym silnikiem to nie jedz i w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek29 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Proste rozwiązania najlepsz ?Ciekawe jak teraz będzie z podatkiem drogowym, z tego co sie orientuje to w UK kłada duży nacisk na redukcje emisji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi