Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN gtb22 240ps i 440NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 B5 1.9 TDI AVG 110 PS.

Modyfikacje:
-turbosprężarka GTB2260VK (przeróbka na podciśnienia+montaż by krzysiek1606)
-FMIC+orurowanie z kwasówki (montaż by krzysiek1606)
-wtryski 270
-pompa wtryskowa "11 plus" (by krzysiek1606)
-dwumas+sprzęgło z AWX obite kevlarem
-MAPsensor 4bar
-dawka wyznaczana po MAPsensorze.

-Wałek SDi

Ze względu na seryjny słupek AVG (bliźniak AFN) moc i moment została ograniczona

w brew trendom olej zmieniony z 10w na 5w50 i nie popija jak wczesniej

http://www.directupload.net/file/d/4160/ofpizf8c_jpg.ht

Auto jezdzi bardzo fajnie aczkolwiek 2 biegu nie mozna wciskac do konca bo stoi w miejscu :)

dymu troche jest ale mi nie przeszkadza, na dniach wkleje filmik jak bedzie sucho

Opublikowano

Gdzie obijałes tarczę kevlarem(domieszką kevlaru)?

Opublikowano

o jebaniutki :kox: ile to gtb22 dmucha?

Opublikowano
  • Autor

Gdzie obijałes tarczę kevlarem(domieszką kevlaru)?

Tarcza Obijana W Warszawie Ul Skoczylasa w necie od razu znajdziesz,

a tak pracuje turbinka ,

http://vaglog.pl/log_238169.html

jest fajnie tylko ....ciekawe do kiedy wystarczy ta moc

Opublikowano

nagraj jakiś film, dopóki jeszcze sucho na drodze, jak taki afn sobie radzi :decayed:

Edytowane przez radimm

Opublikowano

Gratulacje wyniku, po długich bojach solidny wynik wykręciłes :kox: Coś wiecej to juz tylko swap na cos innego :)

Opublikowano
  • Autor

Na dniach nagram nie ma problemu, sam jestem ciekawy jak to sie oglada bo podczas jazdy trzeba sie juz skupic na drodze przy tych trakcjach :)

no udało sie jestem zadowolony jak na starego poobdzieranego gracika wyglada to imponujaco, no i te oczy niedowiarków bezcenne

jeszcze tylko musze sie uporac z porannym odpalaniem cos tam kuleje i bedzie malina

dol od pd... nie podpuszczaj prosze :)

Edytowane przez Jacktdi99

Opublikowano

... nie mam pytań.

1.9TDI i takie parametry :) Założyłbym seryjne 15", plakietkę "diesel" z Golfa I w grill i na miasto, niech się dziwią :)

Opublikowano

daj filmik, obejrze i moze zrobie to u siebie jak bedziem i sie podobac :)

Opublikowano

... nie mam pytań.

1.9TDI i takie parametry :) Założyłbym seryjne 15", plakietkę "diesel" z Golfa I w grill i na miasto, niech się dziwią :)

na 15' i pewnie standardowej szerokosci opony 195 to trakcje pewnie zlapie dopiero na trojce :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A wlasnie kola oryginalne 15 tyle ze 205czasami na 3 sie sliznie. Na mokrym to juz standard . az strach pomyslec co to bedzie w zime

Opublikowano

Panie rób heble

Opublikowano

skoro od początku planowaliście ograniczyć moc to był sens iść aż tak szeroko z modyfikacją ?

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

skoro od początku planowaliście ograniczyć moc to był sens iść aż tak szeroko z modyfikacją ?

Wyciągnął max dla seryjnego słupka, graty pozwalają na wiecej

Opublikowano

:hi:

Widzę że skorzystałeś z moich rad :wink: Gratuluje wyniku.

Co do trakcji to chyba opony kiepskie,u mnie troszkę więcej NM i nie mam najmniejszego problemu z trakcją na trzecim biegu.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

:hi:

Widzę że skorzystałeś z moich rad :wink: Gratuluje wyniku.

Co do trakcji to chyba opony kiepskie,u mnie troszkę więcej NM i nie mam najmniejszego problemu z trakcją na trzecim biegu.

Pozdrawiam.

Tak skorzystałem, :hi: w sumie kilka osob na tym forum mnie kierowało , bez tego bym nie wiedział i pewnie czaił sie dalej, dzieki :)

po zimie będą heble, koła16/ 225 jakies firmowe i powinno załatwic sprawe, a 16 bo nie chce osłabiać 3 biegu :)

z ta mocą owszem ponoć mogło byc wiecej , podczas strojenia prosiłem zeby nie oszczedzac i wycisnac ile sie da, jednak.. podczas pomiaru auto zgasło i ( układ paliwowy) i sie zapowietrzyło w sumie nie wiadomo co byo nie tak, troche ostygłem a ze do domu miałem baardzo daleko , jest jak jest :huh:

Opublikowano

więc pytam jeszcze raz, jaki był sens tak szerokiej modyfikacji ? po Twojemu, pakowania takich gratów.

Opublikowano

więc pytam jeszcze raz, jaki był sens tak szerokiej modyfikacji ? po Twojemu, pakowania takich gratów.

aby uzyskać zadowalający wynik? Myśle że wiecej jak 250/60km z tego nie pociagnie już. Gdyby zrobił z takich gratów 210km i swiadomie zdusił, rozumiał bym sens Twojego pytania, a tak zadałeś je troche bez sensu

Edytowane przez Kowi87

Opublikowano

Ok,troszkę inaczej. Według Ciebie po jakich modyfikacjach,gratach ugrał byś taki wynik? Z ciekawości pytam bo mam taki sam Setap.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ok,troszkę inaczej. Według Ciebie po jakich modyfikacjach,gratach ugrał byś taki wynik? Z ciekawości pytam bo mam taki sam Setap.

jakby kolega nie zauważył użyłem trybu pytającego, nie oznajmiającego.

Nie wiem jak słupki VP radzą sobie z niutem na dole, ale może lepiej byłoby zrobić wydech i dać GTB17 opcjonalnie ST1. Lepszy dół i ogólna responsywność, góra nie powinna stracić, to tylko moje gdybanie.