Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Rezonans wydechu, Dziwne przerwanie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką masz dawkę paliwa w 001?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

3 godziny temu, michcio1985 napisał:

został mi jeszcze osprzęt na pasku, musze go zdjąć ale u mnie jest bardzo marne podejście do napinacza paska żeby go poluzować

Jak masz BRB czy BKE to wyjściem jest dorobienie kilku narzędzi .

Klucz do luzowania napinacza:

20150515_222410_1600x1200.jpg

20150515_222527_1600x1200.jpg

20150515_222420_1600x1200.jpg

I pogrzebacz do zakładania nowego paska:

20150515_222254_1600x1200.jpg

20150515_222302_1600x1200.jpg

3 godziny temu, michcio1985 napisał:

http://www.vaglog.pl/log-023_MkXtb2G.html

http://www.vaglog.pl/log-013_DUtDIS.html

to są logi moich wtrysków, ideał, chyba nikt nie zaprzeczy

skąd w takim razie u mnie te drgania?

W życiu tak książkowych logów nie widziałem, kabelek na pewno był podpięty do samochodu ?:P

A drgania na pewno przenoszą się przez któryś z elementów  zawieszenia silnika albo wydech :decayed:

Chyba że jeszcze któryś z elementów osprzętu silnika dotyka gdzieś do nadwozia ....

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Bke. Coś trzeba wykonać. Ja jako takiego problemu z drgania mi na karoserii nie mam. Leciutko czuć na kierownicy i galce ale nie sprawia to dyskomfortu. Silnik pod maską drży nadmiernie i bardzo równo, nie rzuca nim itp. Po prostu drży. Na bębnie mam już 400 tyś. Przychodzi mi myśl że pompki były zmienione na nowki (stąd takie parametry) może o innych numerach i jest niewłaściwie dograny progaram. Bo niestety jest gotowiec.

Opublikowano

Aha meritum..mi przeszkadza buczenie słyszalne w kabinie, jest zbyt głośno mimo wszystkich osłon założonych w aucie.

Opublikowano

Podstawowa sprawa to obejrzeć pod kątem drgań i wibracji kilka aut z takimi samymi silnikami jak u Was, po to by sobie wyrobić skalę porównawczą :decayed:

Dla jednego te same drgania i wibracje są praktycznie niezauważalne a dla drugiego mogą być na tyle uciążliwe że nie będzie ich akceptował :hi:

Pozostaje pytanie czy te Wasze drgania nie są w normie, a Wy nie szukacie dziury w całym z powodu przewrażliwienia ?:P

Bo wtedy to najprostszym wyjściem będzie zmiana sprzętu na benzynę  :D

Opublikowano

Panowie na następny raz kupcie sobie benzyny :P a tak na poważnie po tych 10-15 latach każda część dostaje po d*pie w jakimś tam stopniu, jedna więcej, druga mniej, gumki, spinki, osłony, wieszaki,poduchy silnika, mocowania, pompki, rolki, napinacz itd... Wszystko to razem powoduje, że już nie będzie tak cicho jak dawniej... A drgawki tdi to norma, był temat na kilkadziesiąt stron, niestety po zmianie forum przepadł... Wniosek z niego był jeden, pozbycie się tych nierównomiernych drgań i wibracji to walka z wiatrakami i do tego kosztowna :P Piotr sporo o tym pisał...

Opublikowano

Dlatego dużo pytam i czytam zanim złotówki wydam...ale rym się zrobił :-D

Opublikowano
10 godzin temu, michcio1985 napisał:

Jaką masz dawkę paliwa w 001?

http://vaglog.pl/log-000_001_WlZ6s.html

i ta dawka nie zmieniła się od 2 lat :)

Opublikowano

Mam plan żeby przejechać się po okolicznych igiełkach wystawionych na sprzedaż i porównać, tylko z czasem kłopot. Siedziałem w astrze z 2008 kolegi. tam to mlocarnia w środku, mimo że silnik pracuje całkiem kulturalnie. Ale opel to nie audi, tu ma być cicho

Opublikowano
9 godzin temu, kamil-vag napisał:

A drgawki tdi to norma, był temat na kilkadziesiąt stron, niestety po zmianie forum przepadł...

kamil to nie drgawki, to ciagłe wibracje jakby zamiast silnika był wsadzony mega wibrator:kox:

ja musiałem zdjąć osłonę silnika bo jak była założona to wpadała też w rezonans i zaczynała dotykać blisko połozonych jej elementów z nia napewno nie dało się jeżdzić bo kazde zatrzymanie że silnik pracował na biegu jałowym doprowadzało mnie do szału

Opublikowano

Hmm. W awx jest tak ze im mniejsza wartość w bloku tym większa dawka?

Opublikowano
3 minuty temu, michcio1985 napisał:

Mam plan żeby przejechać się po okolicznych igiełkach wystawionych na sprzedaż i porównać, tylko z czasem kłopot. Siedziałem w astrze z 2008 kolegi. tam to mlocarnia w środku, mimo że silnik pracuje całkiem kulturalnie. Ale opel to nie audi, tu ma być cicho

ja mam teścia kijanke gdzie są rozwalonepoduszki pod silnikiem i tłumiki drgań na tarczy sprzęgła, na luzie zapierdziela jak nie wiem co ale na karoserii i gałce zmiany biegów nic nie wyczujesz, tylko kiera mrowi fakt to jest silnik ustawiony poprzecznie no ale to STARA KIA:decayed:

Opublikowano

U mnie jest ze większą wartość to i dawka większą. Przedział jest od 3-9 a ja mam 6.5-6.9 całkiem sporo.

Opublikowano
6 minut temu, michcio1985 napisał:

U mnie jest ze większą wartość to i dawka większą. Przedział jest od 3-9 a ja mam 6.5-6.9 całkiem sporo.

w poprzedniej B6 jak dobrze pamiętam miałem 3,6 i wszystko było w porządku nawet znalazłem logi

Log (0 - 000,001,003)

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

W taki razie dawka odpada.

Opublikowano

Na biegu jałowym dawka zależy głównie od temperatury silnika i od jego obciążenia , w niewielkim tylko stopniu od jego stanu .

Sterownik silnika wtryskuje takie dawki paliwa by utrzymać zaprogramowane obroty biegu jałowego , nie mniej ani nie więcej :P

Tak że w waszych przypadkach dawka na pewno nijak się ma do wibracji motorówki :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

A wiec u mnie jest czymś obciążony bo czujniki wydają się być sprawne

Opublikowano

Wystarczą włączone jakieś większe odbiorniki prądu, klima, albo rozładowany aku i będzie wyświetlać dawki dużo zawyżone :hi:

Opublikowano

2 wentylatory zapierdzielają na włączonej klimie, ale na wylaczonej mało co się zmienia.

Opublikowano

Powyłączaj wszystko co się da, zostaw auto na wolnych obrotach na minimum 10 minut , dopiero po takim czasie będziesz miał w miarę rzetelny wynik ( zakładam że aku nie było dużo rozładowane ) :hi: