Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie alkohole pijecie/polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jak sam napisałem zwykłą/najtańszą whisky mogę wypić z colą ( najczęściej grając w Fifkę na PS4 ze szwagrem ) :D

Ale 90% moich "spotkań" z tym trunkiem to połączenie z dwoma kostkami lodu i to wszystko.

Jedni nie wyobrażają sobie pić jej z colą a drudzy picia samej - o gustach się nie rozmawia :)

A co do wódek to które pijecie? dzisiaj wypiłem trzy kielonki Danzka Citrus i wchodzi elegencko ze smakiem :D promocja 0,7 = 51zł :)

Edytowane przez Bristol

Opublikowano

czerwone wino z colą ;) obczaj

Fpek np pije amarenę z colą, jak to napisał : landrynki :grin:

Opublikowano

Z wódki toleruję Finlandię i Smirnoff Black. Z whisky/whiskey to:

- ekonomicznie - Tullamore Dew

- trochę drożej - Johnnie Walker Black, Jack Daniel's Single Barrel i moje ostatnie mega pozytywne zaskoczenie Jack Daniel's Gentlemen Jack

Na specjalną okazję czeka u mnie:

2016_01_31_20_34_26.jpg

Smakoszom piwa polecam Leffe Blonde i Affligem

Edytowane przez Krumak

Opublikowano

Alkohol jaki najbardziej mi pasował to było porto w Porto,ale jak się okazuje to kupione u nas smakuje tak samo :D Mój drugi wybór to piwo Lwowskie białe i ciemne, szczególnie dobrze smakuje na dachu jakiejś urokliwej, ciekawie urządzonej knajpki jakich we Lwowie pełno :D Ogólnie polecam wypad do Lwowa, bardzo fajne miasto, ma dużo do zaoferowania + można tam żyć jak król przy tym kursie hrywny ;)

Opublikowano

Ja polecam w szczególności irlandzką whiskey- nie ma tego dla mnie "przykrego" smaku typu blended jak we wszystkich szkockich (Balantines, Johnny Walker itp.), a za to pięknie pachnie cherry. Najlepiej lubię pić "on the rocks", czyli na jednej/dwóch kostkach lodu

Polecam Panowie wszelkie butelki z napisem JAMESON, od stadardu po Signature reserve ( w Polsce ciężko dostać), czasami widuję w "markjetach" Select Reserve (cena 120-140).

Tullamore D.E.W. też bardzo dobre zwłaszcza te 12-letnie.

Polecam irlandzką whiskey!!

Co do wódki to pojawiła się u nas ostatni dobra norweska wódka AMUNDSEN- polecam dobrze smaczy i kopie ;)

Opublikowano

Alkoholowy smakosz czy też guściarz nie jestem ale...

Piwa to głównie regionalne ;)

Wino baaardzo rzadko (półsłodkie lub półwytrawne, Chile, Australia)

Z mocniejszych alkoholi to przerzuciłem się na wyroby domowej roboty i bardzo sobie chwalę. Zero kaca ani innych nieprzyjemnych objawów :naughty: A jeżeli mam już coś kupić w sklepie to wódeczka na ziemniakach np. Luksusowa. Ostatnio piłem Ja Baczewski ale d..y nie urywa. Jeszcze mi polecono Palace.

Co do whisky. Samej nie jestem w stanie wypić. Widać nie mam szlacheckiego podniebienia :grin: Dlatego popełniam profanację i pijam z colą lub spritem ^_^

Opublikowano

Ktos kto pije whisky z colą w ogòle nie kuma o co w tym chodzi.

Sorry ze tak pisze ale.mam dosyc pokaźną wiedze na ten temat, kolekcjonuje ten trunek i mam tego sporą ilosc :wink:

Jasne :)
Opublikowano

Rozumiem ze Ty wiesz o co chodzi to chetnie posłucham...

Opublikowano

Post #12 :)

Opublikowano

Najszybsza droga do sraczki

Opublikowano

Hahaha

Ja ostatnio pije Jacka z pepsi dla odmiany ;)

Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk

Opublikowano

mi ostatnio bardzo podeszły whisky z miodem

nawet Jim Beam, którego szczerze nie cierpię na równi z Ballantines za tzw. zapach, w tej wersji jest naprawdę fajny

polecam, kosztuje w Auchan około 65 zl

jimbeam_honey750__58525.1376318081.1280.

a poza tym od lat pije Brandy de Jerez robione na południu Hiszpanii

nie jestem w stanie policzyć ile tego już miałem

uwielbiam, ostatnio coraz łatwiej można znaleźć rożne perełki w polskich sklepach

Opublikowano

mi ostatnio bardzo podeszły whisky z miodem

nawet Jim Beam, którego szczerze nie cierpię na równi z Ballantines za tzw. zapach, w tej wersji jest naprawdę fajny

polecam, kosztuje w Auchan około 65 zl

jimbeam_honey750__58525.1376318081.1280.

a poza tym od lat pije Brandy de Jerez robione na południu Hiszpanii

nie jestem w stanie policzyć ile tego już miałem

uwielbiam, ostatnio coraz łatwiej można znaleźć rożne perełki w polskich sklepach

Wolę dopłacić 10 zł i kupić jack danielsa miodowego bo jest znacznie lepszy, a ostatnio piłem jim beam red stag bez coli :decayed: i był mega dobry :)

JB_Red_Stag_Black_Cherry_750ml.png?w=600

Opublikowano

A mi troche śmiać sie z tego chce, chwalicie się że pijecie rozrobione whisky bo bez tego nie da sie tego pić. Jak dla mnie chodzi o trend, wszyscy to i ja......

U mnie w domu schodzą dwa rodzaje alkoholi: piwo maści zielony Lech, wódka maści Stumbras a w garażu żubrówka w metalowych kubkach :decayed:

Opublikowano

no i Metaxa

zawsze smakuje :)

Opublikowano

Co do wódki to pojawiła się u nas ostatni dobra norweska wódka AMUNDSEN- polecam dobrze smaczy i kopie ;)

Heheh to nie jest norweska wódka tylko produkt polskiej firmy Stock.

Ja z piw to gustuję we wszelakich IPA.

Z whisky polecam William Lawson do picia on the rocks, a do smakowania Highland Park np. cos z Warrior Series.

Wszelakie walkery itp sa dla mnie niepijalne bez coli

Opublikowano

Kilka słów o moich upodobaniach.

Jeżeli chodzi o piwo, raczej unikam polskich syfów - systematycznie zwiedzam półkę w Almie z ofertą zagraniczną.

Bishop's Finger - http://ocen-piwo.pl/Bishop%E2%80%99s_Finger,1,271. Cena za 1 szt. ok. 12 zł ale coś za coś. Na etykiecie jest zawarta krótka historia tego znakomitego trunku, w smaku łagodne bez żadnych udziwnień.

Guinness Draught - za ok. 28 zł można zakupić czteropak (ważne aby była kulka w środku). Wyborne piwo z dużą ilością piany o kapitalnych walorach smakowych. Receptura oraz proces wytwarzania są objęte tajemnicą.

Wódki nie uznaję,

Wino - Palacio de Anglona, to był strzał na chybił trafił w czasach liceum za ok. 15 zł. Wyrazisty smak, nie jest cierpkie i pasuje do wielu potraw.

Whiskey - Four Roses, Jack Daniels - w różnych konfiguracjach, z lodem lub wodą i czasem pepsi ;)

Whisky - Johnnie Walker oraz Ballantines, może z czasem fundusze pozwolą na odmianę blue, green czy gold.

Okazyjnie Porto - tylko oryginalne a nie to z Biedronki.

Opublikowano

zwiedzam półkę w Almie z ofertą zagraniczną

kup belgijskie Leffe Blond

miłość po grób :naughty: