andrzej6531 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam, Nie dawno kupiłem A4 B8 2011r. chciałbym nadal kontynuować historię serwisową. Jaki jest koszt zwykłego przeglądu w ASO?Jaki jest koszt wymiany filtrów i płynów w ASO ? Czy można mieć swoje części ?Jaki jest koszt wymiany rozrządu z i bez własnych części ?
sebul Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Niestety ale serwisujac w ASO czesci od niech bierzesz. Juz sie o to pytalem podczas sprawdzania auta przed kupnem
wrclaguna Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam, Nie dawno kupiłem A4 B8 2011r. chciałbym nadal kontynuować historię serwisową. Jaki jest koszt zwykłego przeglądu w ASO? Jaki jest koszt wymiany filtrów i płynów w ASO ? Czy można mieć swoje części ? Jaki jest koszt wymiany rozrządu z i bez własnych części ? Kazde ASO bez problemu wyceni ci to
vvalery Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Robiłem przegląd to Ci napiszę, że z wymianą oleju i filtrów możesz przygotować z 1500 zł Przestałem tam robić bo nie lubię rozdawać pieniędzy. - Edytowane 7 Lutego 2016 przez vvalery
cmk Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 jakiś czas temu robiłem rozrząd + przegląd i kilka pierdółek
Dev Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Wolałbym przepic tą kase. Ale swoja droga to niezle licza sobie czas... Wymiana pompy wody zajmuje im 1.1 rbg co normalnie sie robi w 10 minut A z tego co widze po nr to ta pompa jest po fabrycznej regeneracji.
zen8000 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak auto nie na gwarancji to jaką cholerne dawać do aso gdzie większość mechaników ogarnie to 5h wydukane na T3
jarfab0511 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Niestety ale serwisujac w ASO czesci od niech bierzesz. Juz sie o to pytalem podczas sprawdzania auta przed kupnem w kazdym ASO możesz zrobić naprawe, serwis ze swoimi częściami wtedy na FV masz zaznaczone jakie czesci dostarczyłeś i masz gwarancje 2 lata tylko na robociznę na części już nie u nich tylko tam gdzie zakupiłeś!!!
andrzej6531 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 W takim razie zrezygnuje z usług ASO, ale zastanawia mnie czy nie jechać na akcję naprawczą na wgranie nowego ekologicznego oprogramowania. Wpisik zrobią ?
Wolf1991 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Skoro to akcja naprawcza to napewno bedziesz miał to odnotowane
praid Opublikowano 12 Lutego 2016 Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja wymieniłem w ASO. Kupiłem swoje części oczywiście ori. Za robociznę zapłaciłem 1400zł w ASO Wrocław. Za części ori z pompa wody i wszystkim paskami zapłaciłem 1300zł. U nas różnica miedzy serwisem a ASO jest ok 300zł-400zł. Ale w ASO mam wpis w książkę serwisową i pewność ze jest wszystko ok. Jestem zadowolony.
Netfcher Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 jakiś czas temu robiłem rozrząd + przegląd i kilka pierdółek Nie tak zle. Ja za przeglad i wymiane oleju/plynu hamulcowego, zaplacilem 1600 zl w ASO VW. Tu masz dodatkowo rozrzad
darusch Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 ASO Wrocław.Poprosiłem o kosztorys serwisu plus rozrządu przy 180k km . - 5100zł. Wymiana klocków i tarcz ham. - 3500zł.Teraz zwróciłem się o kosztorys do niemieckiego serwisu. Jestem ciekawy czy będzie różnica w cenie.
Gibons Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Nie wiem skąd takie ceny. Ja za wymianę hamulców przód i tył oraz wymiana zacisków bo zmieniałem na S4 zapłaciłem 600zł w ASO w Krakowie. części miałem swoje. Rozrząd kosztował 700zł części miałem swoje.
leewang Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Gibons a jak z gwarancją np na rozrząd jak przynosisz swoje części? Bo oddajemy autko do ASO po to aby mieć pewność że wszystko będzie dobrze założone, a co w przypadku jakiejś awarii po wymianie rozrządu?
Danielok Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Ja wymieniałem Olej w Audi A4 B8 177 KmOlej miałem swoj Audi /Vw 4 litry Filtr Miałem swój MAHLE oni cenili 44 zlZa Robocine z pieczątką do Ksiazki Serwisowej zapłacilem 180 zl z podkładka pod korek oleju u Bełtowski Kraków Audi/VWw tym mieli akcje serwisowa na poduszki powietrzne i klimatyzacje kóre zaktualizowali Przy okazji pytalem ile kosztuje wymiana rozrzadu z ich czesciami wynosi 2000 tys z ich częsciami i wymiana uczealniaczy na waleKlocki robocizna 150 zl od Osi + klocki
jedrekx Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Niestety ale serwisujac w ASO czesci od niech bierzesz totalna bzdura. mam auto na gwarancji i wożę swój olej. w A5 rozrząd też dałem swój i bez gadania mi wymienili.
black70 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Odświeżam temat. Poniżej aktualna wycena przeglądu z Autorud Rzeszów dla A4 B8 z 2012r. 177KM. Zaznaczam - jest to sama robocizna. Olej oraz filtry klient dostarcza sam. Proszę o info, jeśli ktoś wie, co wchodzi w skład ostatniej pozycji "Przegląd z wymianą oleju" za kwotę 367,90.
Rekomendowane odpowiedzi