Herdas Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Koledzy czy w filtrze powietrza powinne być jakieś dodatkowe dziury? chodzi mi o górna cząść którą zamykamy filtr powietrza. ja mam jakies wywiercone 4 dziury w tej obudowie miedzy filtrem a przeływką ma to jakiś wpływ na polepszenie/pogorszenie osiągów lub charakteru pracy silnika?
januszm41 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 nie powinno byc zadnych otworow. auto ma ciagnac zimne powietrze, a przez te otwory ciagnal by troche cieplego co wplywaloby na moc silnika. jak mozesz to zrob zdjecie
piotrsob1 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) No dokładnie, zapodaj fotę , ciekawe co tam ktoś wyrzeźbił Edytowane 21 Lutego 2016 przez piotrsob1
Herdas Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Fotki nie zrobiłem. U kolegów z 1,9 nie byko takich dziur. Zalepilem w środku auta jest ciszej. Nie patrzyłem jak na komputerze zmieniły sie wartości czy ma jakis wpływ. Myślę że modyfikacja poprzednika miala na celu aby bylo slychac "basowy" dźwięk. No i przez te dziury silnik mogł zasysac cieple powietrze z komory silnika a ze dziurki były za filtrem powietrza a przepływomierzem to i jakieś zanieczyszczenia.
cycek800 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Ciekawe co koś miał na myśli wiercąc te dziury
jacek70 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Może chciał ciepłe powietrze . Tylko po co ??
Herdas Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Tez nie wiem chyba różnice w dźwięk.
Rekomendowane odpowiedzi