pr0_boszcz Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam, nie wiem czy trzaśnięcie drzwiami miało wpływ na to co się stało z centralnym zamkiem czy nie, ale właśnie po zwyczajnym trzaśnięciu drzwiami centralny zamek nie zamyka drzwi kierowcy, pozostałe 3 i bagażnik zamyka. Jednocześnie padło sterowanie szybami elektrycznymi i lusterkami. Przy zamykaniu z pilota przestały migać kierunkowskazy, światło w podsufitce nie gaśnie jak jest w pozycji "neutralnej" a dioda w drzwiach miga na okrągło. Bezpieczniki sprawdziłem, wszystkie dobre. Czy to moduł komfortu? Od czego zacząć szukanie przyczyny? 1
kaczorvw Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Obejrzyj bębenek zamka (wewnątrz) czy nie uległa połamaniu "płetwa". Jeśli jest ok to rwij cały zamek i poprawiaj zimne luty (zabawy na pół dnia jeśli to robisz pierwszy raz)
pr0_boszcz Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 zapomniałem dopisać numer błędu z VAG. Błąd 1331
Mateuszek1001 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Sprawdz przelotke drzwi, często kable sie przecierają
Grzesiu87 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Mam ten sam problem dzisiaj jadę na vag U mnie prawdopodobnie sprawa będzie rozwiązane po weekendzie. A mianowicie przerwane dwa cieniutkie kabelki w gumie między drzwiami a nadwoziem w Niedziele lutowanie i mam nadzieje że będzie po sprawie Jak znajdę chwile jutro albo w sobotę to dorzucę fotki jak wygląda usterka
pr0_boszcz Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Podejrzewam to samo u siebie. Jeszcze nie rozbierałem, zamierzam w sobotę się za to zabrać. To wrzuć te zdjęcia, może i mi pomogą w naprawie.
Zdrod93 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 A ja mam problem podczas jazdy co chwila zamyka się otwiera zamyka otwiera i tak co jakiś czas
jacek70 Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 A ja mam problem podczas jazdy co chwila zamyka się otwiera zamyka otwiera i tak co jakiś czas Też sprawdź przewody w przelotce idące do klapy . ( prawy górny róg )
pr0_boszcz Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Opublikowano 5 Marca 2016 Mój problem z zamkiem już rozwiązany. Po zsunięciu gumy i wypięciu kostki okazało się że 2 cienkie przewody pomarańczowo-zielony i pomarańczowo-brązowy były przerwane. Po połączeniu ich na nowo zamek działa jak należy.
Rafka532 Opublikowano 14 Marca 2022 Opublikowano 14 Marca 2022 Witam, odświeże temat. Pojawił się u mnie problem z centralką, nie zamyka mi drzwi z przodu. Elektryka cała działa (oświetlenie, lusterko, głośniki itd). Między drzwiami a nadwoziem od strony kierowcy nic nie przerwane(od pasażera nie sprawdzałem jeszcze). Przy zamykaniu z centralki nie ma sygnału z kierunków o zamknięciu, przy otwarciu świeca. Gdy zamknę z kluczyka drzwi od kierowcy, to te drzwi się zamkną (lecz dioda w boczku ciągle świeci) ale od pasażera nie zamknięte dalej. Gdzie tu dalej szukać? Przysłuchiwałem się i tak jakby wgl zamek nie reagował na zamknięcie.
Agro Szaryy Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 14.03.2022 o 18:01, Rafka532 napisał(a): Witam, odświeże temat. Pojawił się u mnie problem z centralką, nie zamyka mi drzwi z przodu. Elektryka cała działa (oświetlenie, lusterko, głośniki itd). Między drzwiami a nadwoziem od strony kierowcy nic nie przerwane(od pasażera nie sprawdzałem jeszcze). Przy zamykaniu z centralki nie ma sygnału z kierunków o zamknięciu, przy otwarciu świeca. Gdy zamknę z kluczyka drzwi od kierowcy, to te drzwi się zamkną (lecz dioda w boczku ciągle świeci) ale od pasażera nie zamknięte dalej. Gdzie tu dalej szukać? Przysłuchiwałem się i tak jakby wgl zamek nie reagował na zamknięcie. Udało ci się rozwiązać ten problem? Aktualnie mam takie same objawy. Edytowane 1 Listopada 2023 przez Agro Szaryy
Śrut1709 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca W dniu 14.03.2022 o 18:01, Rafka532 napisał(a): Witam, odświeże temat. Pojawił się u mnie problem z centralką, nie zamyka mi drzwi z przodu. Elektryka cała działa (oświetlenie, lusterko, głośniki itd). Między drzwiami a nadwoziem od strony kierowcy nic nie przerwane(od pasażera nie sprawdzałem jeszcze). Przy zamykaniu z centralki nie ma sygnału z kierunków o zamknięciu, przy otwarciu świeca. Gdy zamknę z kluczyka drzwi od kierowcy, to te drzwi się zamkną (lecz dioda w boczku ciągle świeci) ale od pasażera nie zamknięte dalej. Gdzie tu dalej szukać? Przysłuchiwałem się i tak jakby wgl zamek nie reagował na zamknięcie. Ja mam taki sam problem,gdzie szukać przyczyny awarii.??
man0fmayhem Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Witam Panowie podepnę się bo temat podobny. ma ktoś rozpiskę kostki słupka prawych drzwi do B6? dolny głośnik nie działa
Rekomendowane odpowiedzi