Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahacze SKV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szper11 napisał:

No. Czytałem uważnie- ZIOMEK.

Wiec nie sądzisz że to ma sens !

Opublikowano

Kup od chłopaków tu z forum (Wandej, Dzik) zestaw np. tarcz i klocków. I pęknie Ci jedna tarcza i myślisz że wymienią Ci obie tarcze i klocki bo to był zestaw??? Może ich spytaj.

Opublikowano

Kup od chłopaków tu z forum (Wandej, Dzik) zestaw np. tarcz i klocków. I pęknie Ci jedna tarcza i myślisz że wymienią Ci obie tarcze i klocki bo to był zestaw??? Może ich spytaj.

Ty chyba naprawdę kiepsko czytasz ze zrozumieniem. Przeczytaj raz jeszcze !

NIKT "ZIOM" nie pisze tu o 'zwrocie' CAŁOŚCI ( NAPISZĘ CI RAZ JESZCE DRUKOWANYMI PODWÓJNIE 'CAŁOŚCI' ) ( twoich tarcz czy klocków ! pralki czy zmywarki ) - a jedynie o warunkach gwarancji na ZWRÓCONE CZĘŚCI ( czy to twojej TARCZY czy klocków - jednego czy dwóch )! Chyba że jak pisałem wcześniej po oddaniu na gwarancje czegokolwiek zakładasz nowe - czekasz aż ci z gwarancji wróci - ściągasz zamienne i zakładasz pogwarancyjne ! Wątpię że czytasz ze zrozumieniem :) sory

Opublikowano
Dnia 8.05.2017 o 12:27, zonee napisał:

Tak jak powinno być - kupujesz zestaw to oddajesz zestaw na gwarancje nawet jak połowa tylko padła ) .....

No, najpierw ty zacznij czytać ze zrozumieniem co sam piszesz albo pamięć masz słabą.

Opublikowano
Teraz, szper11 napisał:

No, najpierw ty zacznij czytać ze zrozumieniem co sam piszesz albo pamięć masz słabą.

1. DYSTRYBUTOR DOKŁADNIE SIĘ OKREŚLIŁ CO DO REKLAMACJI ZESTAWU - " Reklamacji podlegają pojedyncze wahacze a nie zestaw". (tu zakładasz/kupujesz inne na czas reklamacji np. dwa wahacze dolne -twoje koszta)

2. Wszelkie wahacze podlegające GWARANCJI i zwrócone NOWE - "Podlegają rocznej gwarancji od dnia zwrotu" ( tu ci zwracają nowe po GWARANCJI (np. 30 dni) wahacze z ROCZNĄ gwarancją )

3. Tu się zastanawiasz co zrobić - masz nowe DWA dole wahacze założone ( z roczna gwarancja - jak każdy - każdej marki - rękojmia ) - ale zwrócili ci dwa dolne z roczna gwarancją ( nie z twojej winy - wadliwy produkt ).

4. Zostawiasz swoje zastępcze wahacze bo są nowe, wytrzymają rok (tez maja gwarancję) - minus koszta montażu - (tu zacytuj sobie warunki gwarancji (tylko w warsztacie jak DYSTRYBUTOR pisał wcześniej a potem ZAPRZECZYŁ!!)).

5. Mija rok -  padają ci te DWA DOLNE ZASTĘPCZE - I TERAZ ZAGADKA BYSTRZACHO (CZYTAJĄCY ZE ZROZUMIENIEM):

ILE MASZ ZAPASOWYCH DOLNYCH WAHACZY z przed roku i ile mają gwarancji ? Podpowiem ci - DWIE TARCZE DO ZWROTU OD Wandej z twoim rozumieniem czytanego tekstu ;)

POZDRAWIAM

Opublikowano

Kolego wyluzuj trochę bo zaraz wybuchniesz. Ja ci napisałem swoje zdanie ta temat tego co napisałeś (cytat powyżej), a ty po raz kolejny piszesz swoje wypociny na temat warunków gwarancji do których ja się w żaden sposób nie odniosłem.

Opublikowano

Znowu sie robi gowno burza w temacie.

Kazda reklamacja jest inaczej rozpatrywana i to indywidalna sprawa miedzy klientem a sprzedawca/dystrybutorem.

Takie moje zdanie.

Jak sobie nie umiesz poradzic z taka sprawa to twoja sprawa a temat jest na temat jakosci wahaczy a nie gwaracji/reklamacji i o tym pierwszym chce czytac.

Pozdro

Opublikowano

dlatego tylko LEM

Opublikowano
40 minut temu, zonee napisał:
  47 minut temu, szper11 napisał:

9 minut temu, szper11 napisał:

na temat warunków gwarancji do których ja się w żaden sposób nie odniosłem.

Spoko nie pocę się ...... i nic nie piszesz o gwarancji - coś żele czytam ;)  zaćma na oku ;)

Czekam na wypowiedz DYSTRYBUTORA bo coś tu nie gra ale mogę się mylić:

ta... i po chwili połowa klientów zacznie płakać, że dlaczego mają montować w warsztacie skoro sami dużo lepiej potrafią i że są zmuszani do montażu w warsztacie gdyż podstawą gwarancji w  jest montaż na fakturę.

Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. ;)

A WCZEŚNIEJ:

Dnia 31.03.2017 o 11:29, Dystrybutor SKV napisał:

Tak to prawda obecnie wymagamy montażu zawieszenia w warsztacie,  co nie zmienia postaci, że wszyskie osoby , które kupiły zawieszenie i montowały przed 25.03.2017 mają ważną gwarancje nawet w przypadku samodzielnego montażu. 

Opublikowano
1 minutę temu, zonee napisał:

zaćma na oku

Chyba tak

Opublikowano

Chyba tak

Daj się DYSTRYBUTOROWI wypowiedzieć odnośnie GWARANCJI to i ciebie zaciekawi:

2 godziny temu, Dystrybutor SKV napisał:

ta... i po chwili połowa klientów zacznie płakać, że dlaczego mają montować w warsztacie skoro sami dużo lepiej potrafią i że są zmuszani do montażu w warsztacie gdyż podstawą gwarancji w  jest montaż na fakturę.

Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. ;)

A WCZEŚNIEJ:

Dnia 31.03.2017 o 11:39, sous1111 napisał:
  Dnia 31.03.2017 o 11:29, Dystrybutor SKV napisał:

Tak to prawda obecnie wymagamy montażu zawieszenia w warsztacie,  co nie zmienia postaci, że wszyskie osoby , które kupiły zawieszenie i montowały przed 25.03.2017 mają ważną gwarancje nawet w przypadku samodzielnego montażu. 

Opublikowano

Zagalopowałeś się.

Akurat reklamacji już tu kilka było, i jak to chłopaki opisali, czasami wcześniej dostawali zareklamowany wahacz jak go wysłali, tak słowem odpowiedzi na czas oczekiwania na wahacz.

W wahaczach są gumy, które po rozpakowaniu z czasem będą parcieć, a jedyne co w tych wahaczach się uszkadza to właśnie te gumy/plastiki (tuleje). Dlatego też jest data od zakupu, a jeżeli chcesz kupować sobie na zapas, to sam podejmujesz to ryzyko. Szczerze - nie spotkałem się jeszcze z taką gwarancją, która obowiązywałaby od założenia elementu, a nie od jego kupna, chyba że mówimy o żarówkach, ale to zupełnie inna bajka.

Podsumowując, oskarżasz tutaj Dystrybutora o to, że oszukują na gwarancji, kiedy tak nie jest. Żeby to lepiej zobrazować to rzucę porównaniem : to tak jakbyś kupił gałkowane lody na następne lato, schował je w zamrażalniku, i wyciągnął za rok, a potem miał pretensję, że coś się w nich zepsuło.

Opublikowano

człowieku ile czasu taka tuleja potrzebuje lat żeby sparciała

to jaka tam jest guma że ona parcieje w czasie leżakowania?

to idąc twoim tokiem myślenia leżący wahacz SKV rozleci się szybciej niż LEM założony na aucie (w sumie to i tak prawda:hi:)

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Wezcie sie ogarnijcie. Jest rok gwaracji cos sie dzieje wysylam na reklamacje wadliwy element i musza przyslac nowy logiczne. Jesli to nieodpowia wysylam caly zestaw i zadam zwrotu pieniedzy. Jest rok gwarancji i jak to sobie kazdy rozstrzygnie reklamacje z dostawca to juz jego indywidualna sprawa mam to gdzies.

Opublikowano

dlatego jak mam się wk...... wolę kupic raz a porządnie

Opublikowano

niestety dzis na kontroli na stacji diagnostycznej po roku użytkowania padły dwie rzeczy :

prawa końcówka drążka kierowniczego

lewy dolny wahacz - banan ( sworzeń dostał luzu) 

troszke sie zawiodłem jak na 22 tyś kilometrów....

koncówke drążka i banana musiałem dzis kupić nowe. ( już innej firmy ).  mineło 12 miesięcy i tydzień więc mam pecha bo zaraz po reklamacji 12 miesięcznej... 

Edytowane przez icemerc

Opublikowano

Trzeba bylo napisac do dystrybutora moze by uznali jeszcze gwarancje

Opublikowano
7 godzin temu, wyzyk83 napisał:

to jaka tam jest guma że ona parcieje w czasie leżakowania?

to idąc twoim tokiem myślenia leżący wahacz SKV rozleci się szybciej niż LEM założony na aucie (w sumie to i tak prawda:hi:)

haha dokładnie !!!!! - gumy parcieją od leżenia BUHAHAHAHA GRATULACJE

Opublikowano
8 godzin temu, Langista napisał:

Podsumowując, oskarżasz tutaj Dystrybutora o to, że oszukują na gwarancji, kiedy tak nie jest.

NIKT NIKOGO NIE OSKARŻA Panie kolego ( no może jedynie za kłamstwo z montażem w warsztacie - gdzie dystrybutor nagle zamilkł )  - gwarancje realizują poprawnie za wyjątkiem jedynie produktów oddanych po gwarancji ( tu bym wprowadził wyżej opisane poprawki ) i tyle - ziomysławie  ;)

Opublikowano
8 godzin temu, wyzyk83 napisał:

Z Hans Pries'a? Miesiąc? Hahahaha.

A serio to starzenie gumy istnieje, przy leżakowanych oponach nikogo nie dziwi. To nawet nie chodzi o to, że się rozsypie przy dotknięciu, lecz o fakt utraty części właściwości. Zwłaszcza, jeżeli wyjściowo to kupa robiona z byle czego.

Wystarczy porównać wężyki podciśnień -nowe ze sklepu(które !#$R$# skracam jak już mam założone co miesiąc, bo sztywnieją i pękają) z oryginalnymi co pod maską 20 lat wyjeździły.

U mnie leżą w garażu gumy mające 20-40(tak tak) lat. Odboje od Żuków, kilka od Syrenki i inne. I są ok. A te "nowożytne" chinole to się psu na budę często nadają.

Więc owszem -byle co to nie poleży. Zresztą byle co zawsze jest byle czym. Nawet nowe.

Jak komuś zależy to leżakowane gumki można psiknąć nawet plakiem, czy środkiem do opon. Ale -jak są gówniane(np. GPD, co po kilku miechach sparciały i poobrywały się wkoło od kontaktu ze smarem w gałkach) to im i tak nie pomoże, jeżeli są porządne to jak psikanie odświeżaczem w lesie.

Edytowane przez pulpecik