Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 29.01.2017 o 19:39, kufel26 napisał:

I jak uszcelka korka coś pomogła? Bo podobnie mi cieknie olej spod korka

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Też wymieniłem uszczelke,korek dużo ciaśniej się zakręca wiec powinno byc szczelnie a koszt 7zł w ASO.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niezłe mody, warto poczytać i coś się dowiedzieć.

Zapraszam do mnie:hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 30.12.2016 o 17:04, kamil-vag napisał:

30.12.2016r

Dziś w końcu zebrałem się za wymianę uszczelnienia korka wlewu oleju :P Zawsze pokrywa była spocona wokół nakładki gumowej korka i mnie to wkurzało :P

• 038115315 - Uszczelka

Widać, że nowa uszczelka jest zrobiona z całkiem innej mieszanki gumy... Może teraz będzie spełniać swoją funkcję właściwie.

Pomogła wymiana samej uszczelki?

Bo z doświadczenia wiem że to sprężyna dociskająca się wyrabia i trzeba cały korek wymienić...

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

U mnie pomogło.Teraz przy korku suucho i przy zakręceniu korka trzeba mocniej docisnąć żeby udało się zakręcić a wcześniej żadnego oporu nie było :)

Edytowane przez lukas551

Opublikowano
  • Autor

@kufel26 @lukas551 @Tajfun211 W sumie od montażu nie zaglądałem pod pokrywę. Dziś w związku z Waszymi pytaniami postanowiłem sam z ciekawości zobaczyć jak jest ;) I jest super. Pokrywa silnika i pokrywa zaworów suchutkie, tylko trochę kurzu :P W gumie też nie ma żadnego oleju.  Także niecałe 10 zł zrobiło dobrą robotę :)

WP_20170216_13_27_53_Pro.jpg

WP_20170216_13_30_13_Pro.jpg

WP_20170216_13_30_30_Pro.jpg

WP_20170216_13_30_37_Pro.jpg

Opublikowano

Zostawiam sobie sledzika w bardzo ciekawym temacie :)

Opublikowano

EGR masz zaślepiony czy nowy ze tam tak czyściuko ?

Opublikowano
  • Autor

@albert224 Mam tak sucho, od kiedy tylko kupiłem auto... wymieniałem zaraz po zakupie wszystkie uszczelnienia i EGR był czyszczony razem z kolektorem (jest foto na 1 stronie) ;) Nienawidzę, jak mi gdzieś coś cieknie :P Oleju od wymiany do wymiany nie dolewam, więc może tu jest przyczyna takiego stanu... 

Opublikowano

To ze nie dolewasz oleju, wcale jeszcze nie oznacza, ze go nie ubywa. :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Stan też kontroluje, także bez obaw [emoji6] Swoją drogą chętnie bym EGR zaślepił,czy w przypadku zaślepki z 3 otworkami też wali błędem ? Zawsze by trochę ograniczył ten dopływ spalin...

20.02.2017r

Przez zimę postanowiłem uzbierać kilka drobiazgów:
  • Zestaw naprawczy włącznika świateł, przyciski szyb na podmiankę, zestaw naprawczy otwierania podłokietnika

_DSC0275.JPG

• 8E0953521D - Manetka tempomatu 

_DSC0276.JPG

• 8E0953549N - Moduł pod tempomat i M-F

_DSC0278.JPG

Także lekkie odświeżenie wnętrza i tempomat...

Zamówiłem też od chińczyka zmieniarkę cyfrową - no i myśląc, jak zmieniać te MP3 jadąc ręcznie - postanowiłem dołożyć też kierownicę MF - ale oryginalną jaka szła do B6 - jakoś mi ta z B7 itd do tego wnętrza nie pasuje... co było ORI to niech będzie ORI...  Na razie kompletuje graty.

Kierownicę mam zamiar obszyć pół gładko - pół perforowaną - coś takiego jak ta kierownica: Klik tak, by pasowało do wnętrza s-line i nawiązywało trochę do wcześniejszej kiery...

Tylko chcę sobie zrobić w białej nici, to samo w przyszłości z mieszkiem i nakładką ręcznego :) Myślę, że biała nic pasuje do srebrnych dekorów... Tu jest takie zdjęcie: Klik Co sądzicie ? 

W przyszłym miesiącu kolejna wymiana oleju i filtrów, myślę nad dodaniem do oleju Archoil 9100 , stosowaliście może ? 

Opublikowano
  • Autor

Jest i kolejna porcja części:

• 8E0953541D - Taśma Airbag'a 12 pin

_DSC0279.JPG

• 61340390F - Moduł Multi-Funkcji

_DSC0283.JPG

• 8Z0971589E - Wiązka Multi-Funkcji 

_DSC0280.JPG

• Poduszka Multi-Funkcyjna (Niestety symbolu nie ma)

_DSC0281.JPG

Zostaje kierownica... nadal nie mogę się zdecydować jaką nicią obszyć :P Biała, Czerwona czy czarna jak w ORI... 

Opublikowano

Białą :)

A orientujesz się może Kamil jakie graty bym potrzebował do mojej. Mam tempomat kolorowy FIS, navi ale nie mam sterowania z kierownicy.

Opublikowano
  • Autor

@luki19862121 Poczytaj ten temat: https://a4-klub.pl/topic/14538-wymiana-modułu-kierownicy-pod-tempomat-kierownicę-multifunkcyjną/.

Ale jak masz tempomat to już Ci odchodzi moduł, resztę musisz raczej dokupić, czyli to co pod moim wpisem  "Jest i kolejna porcja części: "

Ja się obszukałem sporo, ale znalazłem tanio, bo poduchę mf z wiązkami za 90 zł a moduł multifunkcji za 50 zł i taśmę od kolegi @rafi10612 za 55 zł. Kiera + Obszycie wyjdzie mnie 200 zł - czyli 400 zł za multifunkcję. - w takiej cenie kiery z poduchą od B7 itd nie kupiłbym... 

Tempomat i moduł "N" osobny temat bo już kupiłem dawno...

Opublikowano
  • Autor

Kompletacja Multi-Funkcji praktycznie na finiszu, dziś dotarła kierownica po obszyciu i nowa wiązka airbag, bo jednak ta co przyszła z poduchą nie pasuje do gniazda 12 pin - zawijaka Airbag'u.

_DSC0280.JPG _DSC0281.JPG _DSC0282.JPG _DSC0283.JPG_DSC0284.JPG 

A tu mistrzowie drugiego planu ^^

_DSC0279.JPG

Kierownicę obszywała mi firma Autoleder - http://autoleder.hol.es/ - naprawdę kierownica wygląda ładnie i cena za obszycie 150 zł to też nie jest dużo ;) Także od siebie polecam.

Opublikowano
  • Autor

05.03.17r

Włącznik po przeszczepie, skorzystałem z instrukcji na forum od kolegi @tom4275 z tego posta: https://a4-klub.pl/topic/281818-zestaw-naprawczy-włącznika-świateł/?do=findComment&comment=4521351

Także udało się sprawnie i bezinwazyjnie, w razie czego mam na zapas stary do regeneracji :P

_DSC0287.JPG _DSC0290.JPG

Dodatkowo postanowiłem zdemontować panel klimy, radia, wizytownika, kubka i ESP i podesłać do użytkownika @_radek_ na regenerację ;) Nie wszystko jest zdarte, ale lepiej jak już będzie zrobiona całość...

_DSC0285.JPG

06.03.17r

Zamknięcie podłokietnika też udało się uratować:

_DSC0285.JPG _DSC0286.JPG _DSC0288.JPG

Opublikowano

Kamil a jak zdjąć górną cześć podłokietnika? Też mam złamane zamykanie nowe leży ale nie chce na siłę tego rwać.

Opublikowano

Otwierasz podłokietnik, na klapie od spodu jest plastik pomiędzy ten plastik a materiał lub skórę zależy co masz wkładasz jakąś plastikową łyżkę do tapicerek i kolejno po obwodzie podważasz krok po kroku aż do zdjęcia całości.

Do takich zabaw polecam kupić zestaw plastikowych łyżek. Ja osobiście używam takiego zestawu za 20zł z marketu Jula.

Opublikowano

Dzięki wielkie. Dziś pogoda barowa to będę działał w tym temacie.

Opublikowano

Robię u siebie przymiarkę do kierownicy z multifunkcją i widzę że zmieniałeś kierownicę 3-ramienną na 4-ramienną z multi. Jak się kręci kółkiem po przesiadce? Mam u siebie 3-ramienną i już się do niej przyzwyczaiłem dlatego pytam jak się jeździ po zmianie.

PS. Fajne autko i widać że masz dobre podejście do niego :)

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor

@luki19862121 Wbrew pozorom to nie jest trudne. zobacz sobie ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=P6X_jwJ_8mk

2 godziny temu, MaTeo85 napisał:

Robię u siebie przymiarkę do kierownicy z multifunkcją i widzę że zmieniałeś kierownicę 3-ramienną na 4-ramienną z multi. Jak się kręci kółkiem po przesiadce? Mam u siebie 3-ramienną i już się do niej przyzwyczaiłem dlatego pytam jak się jeździ po zmianie.

Mateusz, powiem Ci, że chyba najbardziej jest odczuwalny fakt nowej skóry a nie innej kierownicy... Dopóki ta nowa skóra się trochę nie przytrze, to jest strasznie śliska :P Dobrze, że jest ten perfor na bokach. Właśnie szkoda, że nie robili s-line w MF dla B6, próbowałem już szukać czy nie da rady przerobić tej od zmiany biegów na użycie do sterowania radiem, ale pisali mi, że nie :/

Zamontowałem tego chińczyka z ali i muszę powiedzieć, że działa naprawdę dobrze w połączeniu z MF i jakość dźwięku też jest dobra. Kable wpuściłem sobie do schowka. 80 zł to niewiele, a pozwala wydłużyć przydatność ORI radia :)

WP_20170302_13_05_26_Pro.jpg

2 godziny temu, MaTeo85 napisał:

PS. Fajne autko i widać że masz dobre podejście do niego :)

Staram się je przywrócić do przyzwoitego stanu :) Lubię jak wszystko jest zrobione dobrze. Mechanicznie jak na razie odpukać jest super, trochę kasy włożone, ale efekty widać... Czeka mnie niedługo tylko wymiana filtrów i oleju ;) Mechanicznie ogarnięte, teraz trochę renowacji wnętrza a na koniec wezmę się za zewnątrz... strasznie mnie ciągnie na lotkę i listwy s-line, ale to muszę 1000 zł odłożyć na boku :P Dla jednych to dużo, dla innych mało... muszę się niestety wstrzymać i robić to wszystko etapami.