Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Kamil za info, na spokojnie pomyślę co z tą kierownica zrobić, jednak kształt tej co mam bardziej mi się podoba, ale jak się nic nie da zrobić to chyba trzeba będzie się przeprosić z 4-ramienną.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

@MaTeo85, zawsze możesz uderzyć w stronę kiery z B7, C6 itd... Są ładne i 3-ramienne. No chyba, że wolisz jak ja trzymać się ori doposażania...

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
Dnia 9.03.2017 o 11:26, kamil-vag napisał:

@luki19862121 Wbrew pozorom to nie jest trudne. zobacz sobie ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=P6X_jwJ_8mk

Mateusz, powiem Ci, że chyba najbardziej jest odczuwalny fakt nowej skóry a nie innej kierownicy... Dopóki ta nowa skóra się trochę nie przytrze, to jest strasznie śliska :P Dobrze, że jest ten perfor na bokach. Właśnie szkoda, że nie robili s-line w MF dla B6, próbowałem już szukać czy nie da rady przerobić tej od zmiany biegów na użycie do sterowania radiem, ale pisali mi, że nie :/

Zamontowałem tego chińczyka z ali i muszę powiedzieć, że działa naprawdę dobrze w połączeniu z MF i jakość dźwięku też jest dobra. Kable wpuściłem sobie do schowka. 80 zł to niewiele, a pozwala wydłużyć przydatność ORI radia :)

WP_20170302_13_05_26_Pro.jpg

Staram się je przywrócić do przyzwoitego stanu :) Lubię jak wszystko jest zrobione dobrze. Mechanicznie jak na razie odpukać jest super, trochę kasy włożone, ale efekty widać... Czeka mnie niedługo tylko wymiana filtrów i oleju ;) Mechanicznie ogarnięte, teraz trochę renowacji wnętrza a na koniec wezmę się za zewnątrz... strasznie mnie ciągnie na lotkę i listwy s-line, ale to muszę 1000 zł odłożyć na boku :P Dla jednych to dużo, dla innych mało... muszę się niestety wstrzymać i robić to wszystko etapami.

O, fajna rzecz, dużo z tym zabawy? Ja zastanawiam się nad ori zmieniarką lub Yatour, ale to jest ciekawe i tanie rozwiązanie... :)

Opublikowano
  • Autor

@Pawisco - mi wystarcza, nie potrzebuje markowego sprzętu - i tak go nie widać a funkcje swoje spełnia ;) Montaż z 10 min, wyciągnąć radio, wpiąć wtyczkę i cieszyć się muzyką z MP3 - schowek też łatwo wyjąć i nawet jest gotowy otwór żeby puścić gniazdo USB i jacka...

Szukałem gałki bo moja była jakaś taka zniszczona itd. Ale postanowiłem, że spróbuje ją trochę odnowić. Papier wodny i zwykła pasta lekko ścierna i powiem Wam, że jestem w szoku, że tak ładnie wyszło. 

No i gałka zostaje, w sumie jest mało spotykana i zawsze to coś innego niż w każdej B6 :P

_DSC0293.JPG _DSC0294.JPG_DSC0295.JPG

Opublikowano

Spoko gałka lecisz z tematem

Opublikowano

Witam, pozdrawiam Ostrowiec, dzisiaj się u Ciebie kreciłem :) za tydzień też będę. Ładnie działasz z audi, szacunek za opisy do zrobionych rzeczy.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jako, że na razie czekam na rączkę drzwi kierowcy z ASO i zregenerowane przełączniki itd od kolegi _radek_ , postanowiłem trochę przy-modzić z podświetlaniem klamek :P

_DSC0305.JPG

Dioda na 12V i całość przyłapałem lekko klejem na gorąco, żeby się trzymało ;) Świeci zdecydowanie mocniej. Porównam na aucie między przodem a tyłem po założeniu boczków.

Wielkimi krokami zbliża się także inspekcja olejowa:

_DSC0306.JPG

No i standardowo:

• Valvoline Synpower 5W40 MST C3
  • Filtr Oleju Mann HU726/2X
  • Korek spustu miski olejowej - N 90813202

I nowość do testów: 

• Archoil AR9100 

Pytanie co to jest ? Do poczytania tu: http://archoil.pl/ar9000-friction-modifiers/

Mam nadzieję, że już w tym tygodniu uda mi się poskładać środek do kupy :) 

Opublikowano

Zdaj relacje jakie odczucia/odsluchy po tym specyfiku i poka porownanie jak diody swieca :)

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, KoJ@K napisał:

Zdaj relacje jakie odczucia/odsluchy po tym specyfiku i poka porownanie jak diody swieca :)

Zdam na pewno ;) 

Dzisiaj wróciły elementy z regeneracji od Radka ;) jestem bardzo zadowolony i z roboty i z ceny ;) Tu (jakby Was interesowała regeneracja) jest profil kolegi: @_radek_ https://a4-klub.pl/profile/82875-_radek_/

Umyśliłem sobie, że zamiast chromu zrobimy na biało, żeby pasowało do białych obszyć skóry :)

_DSC0301.JPG

_DSC0304.JPG

_DSC0305.JPG

_DSC0308.JPG

_DSC0309.JPG

Przybyła także z ASO, dzięki koledze @m1chal w dobrej cenie rączka strony kierowcy, bo stara była strasznie zniszczona i ktoś próbował ją malować...  oraz trochę spinek bo jak zawsze przy demontażu boczków coś się musi upier...

• 8E18671717PE - Rączka/Klamka/Uchwyt drzwi wewnętrzny, strona kierowcy KZL
  • 8E0868243 - Spinka tapicerki drzwi

Na zdj jakaś taka szarawa, ale w rzeczywistości jest soul ;) I zamontowane przyciski po regeneracji.

_DSC0311.JPG

_DSC0316.JPG

Z drzwi pasażera, z rączki usunąłem tą gumową powłokę i została ładna satynowa czerń, pociągnąłem natural look'iem i jest elegancko, to samo zrobię z tyłem:
_DSC0315.JPG

Udało mi się także wymienić uszczelkę drzwi kierowcy, bo ktoś musiał to kiedyś nieumiejętnie demontować i żeby było łatwiej to przeciął ją na pół. Uzupełniłem także brakujące piankowe wygłuszenie drzwi. Graty prawie, że za darmo podesłał mi kolega @Rafal1988Lodz za co jestem wdzięczny. 
  • 8E0863979B - Wygłuszenie tapicerki - drzwi lewe
  • 8E0837911M - Uszczelka drzwi zewnętrzna - drzwi lewe
Teraz tylko wszystko poskładać do kupy, porządnie odkurzyć oraz odświeżyć wnętrze i środek auta uznaje prawie, że zakończony :) 
Zbieram powoli graty na lekkie mody zewnętrzne ^^ Podziękowania dla kolegi @biggman za listwy.
  • Listwy drzwiowe S-line

_DSC0305.JPG

Na listwach jest para, bo robiłem zdjęcie zaraz po przyniesieniu do domu, a leżały trochę na dworze i zmarzły - także bez obaw, są ładne ;)

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Niby małe zmiany a cieszą :D gratki, fajnie się to prezentuje , " jak nowe" .

Powiedz mi proszę ile taka regeneracja paneli radia i klimatronika ? A co do wyłącznika świateł to robiłeś wszystko tak jak w tej instrukcji którą podałeś ?

Trochę mnie to przeraża takie rozbieranie, a w sumie to na Youtube pokazują prostszy sposób: piłka do metalu i upierdzielić samo pokrętło dookoła :decayed: w razie W koszt włącznika na allegro 60zł można przeboleć.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, rade napisał:

Powiedz mi proszę ile taka regeneracja paneli radia i klimatronika ?

Umówiłem się z Radkiem na 220 za wszystko co na 1 zdjęciu - z czego 20 za białą farbę na moje dodatki ;) 

7 minut temu, rade napisał:

A co do włącznika świateł to robiłeś wszystko tak jak w tej instrukcji którą podałeś ?

Tak, w sumie najtrudniej pod wadzić te 2 białe wystające bolce z trzpienia pokrętła... reszta była dość prosta i szybko to wymieniłem w sumie. Ten zestaw naprawczy wyszedł mi grosze z Ali. 

Opublikowano
  • Autor

Dziś dzień pełen pracy :) Wszystko poskładane, przetestowane - wygląda i działa super. Także fura doposażona o:

• Tempomat
  • Kierownica wielofunkcyjna

_DSC0307.JPG

_DSC0313.JPG

Przy okazji znalazłem trochę czasu, żeby poodkurzać po zimie. Skóry pociągnąłem meguiars'em a plastiki natural lookiem :) Teraz, to aż miło posiedzieć w środku. 

Opublikowano

Dzięki za info. Włącznik raczej załatwię metodą siłową... 

Kierownica kozacka :D Biały to był dobry wybór. Nie chciałeś całej perforowanej? Ta gałka tylko pasuje tu jak pięść do twarzy :P Lepiej pasowała by z S-Line do kierownicy ;)

Opublikowano

Gratki dobra robota :good:

Opublikowano

Świetnie ta kierownica wygląda! Bardzo fajnie prowadzisz swój temat, wszystko dobrze opisane i dużymi zdjęciami, a że posiadam praktycznie identyczne auto, to mogę sobie podpatrzeć :) Pytanko o olej, ja zalewam Motulem X-Clean 5W30, u Ciebie widzę zawsze Valvoline 5W40, który jest chyba tańszy, jakie wrażenia?

Opublikowano
  • Autor

@biggman - dzięki ;)

3 godziny temu, rade napisał:

Biały to był dobry wybór. Nie chciałeś całej perforowanej?

Teraz, możliwe, że zażyczyłbym sobie cały perfor ;) No ale jest jak jest, w sumie i tak mi się podoba. 

Jeszcze dokupię nakładkę ręcznego i mieszek z białymi obszyciami więc będzie jeszcze bardziej pasować :)

3 godziny temu, rade napisał:

Ta gałka tylko pasuje tu jak pięść do twarzy :P Lepiej pasowała by z S-Line do kierownicy ;)

Myślę nad tym...  może kiedyś się wymieni :)

1 godzinę temu, Pawisco napisał:

Pytanko o olej, ja zalewam Motulem X-Clean 5W30, u Ciebie widzę zawsze Valvoline 5W40, który jest chyba tańszy, jakie wrażenia?

Valvo i Motul to raczej ta sama półka jakościowa, parametry zbliżone itd... Mam go w dobrej cenie, od zawsze go leje do swoich aut i większość moich znajomych też...  Kilka osób na forum też go polecało, i zauważali cichszą pracę niż na Motulu... ale to temat rzeka, każdy chwali swoje :) Ja jestem zadowolony. Bardziej jestem ciekaw co da ten AR9100 - ale wymienię dopiero w przyszły czwartek olej, kumpel ma wolne i od razu zrobimy moją i jego AVB ;)

Teraz w planach lotka na klapę S-line - kurde w moim kolorze to w ogóle żadnego S-line nie widziałem pełnego... ciężko będzie dorwać taką lotkę w kolor :/ 

Zawartość dodana 21 minutes later
Dnia 13.03.2017 o 21:46, KoJ@K napisał:

i poka porownanie jak diody swieca :)

Mateusz, musisz mi uwierzyć na słowo, że świeci lepiej, przed chwilą byłem sprawdzić i próbowałem robić zdjęcie, ale wychodzi za bardzo naświetlone... Sam fakt, że jak testowałem w domu i kazałem spojrzeć żonie normalnie w dzień, która lepiej świeci - to na tą nieprzerobioną jeszcze - stwierdziła, że nie świeci wcale, a w tej z dużą diodą było w dzień widać obrys na klamce... Zrobiłem porównanie prawej strony przód i tył. widać, że jednak jest trochę mocniej...

_DSC0306.png

A tu lewy przód (też z dużą diodą)

_DSC0307.JPG

Opublikowano

No to po fotce widac, ze jest lepiej. Diody jakies konkretne, czy normalna czerwona 12V ? Ile mm ?

Opublikowano
  • Autor

Tak 12V (bez zabaw w rezystory), Czerwona 5mm - typu clear, całe 1 zł/szt w elektroniku ;)

Opublikowano

Nie trzeba żadnych rezystorów? Ladnie teraz sie świecą ;) masz moze jakieś zdjęcie z za szyby kierowcy w stronę klamki pasażera :decayed: 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Norbas napisał:

Nie trzeba żadnych rezystorów?

Nie potrzeba - szukasz diod 12V i tyle ;) Tylko dziś zobaczyłem, że można też użyć przecież diod 3mm i podmienić w obudowie w miejsce tych ORI i też będzie śmigać. Kolega @blade13 chyba tak zrobił w swoim temacie: https://a4-klub.pl/topic/359375-b7-30tdi-asb-czarny-avant-s-line-quattro-oem-od-blade13-edit-modyfikacja-klamek/?do=findComment&comment=5065886