Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz że guzik nie pasuje do ręcznego z B6?

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Wiem [emoji6] Będę rzezał [emoji14]

W sumie już dawno bym to zrobił, ale czekam na nakładkę ręcznego z białą nicią ;)

Opublikowano

Ja guzik nowy z aso kupiłem za 15zł ten co wychodził na stany :), 20 minut roboty i siedział już na recznym :). Także 50zł w kieszeni na inne graty :)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No to Ci się naprawdę udało ;)  Co najlepsze stary guzik był z aluminium a ten nowy jest plastikowy - tylko pokryty alu-warstwą :P

Dziś mnie biggman poinformował, że mieszek i nakładka z białą nicią już gotowe i po świętach u mnie :) Także trochę cierpliwości i the end prace wewnętrzne, więcej tam zamiaru nie mam nic robić, prócz utrzymania w dobrym stanie tego co jest... 

Czas zająć się trochę karoserią ^^ Wczoraj z ciekawości sprawdziłem cleaner i wosk jak siądzie na listwach i muszę przyznać, że naprawdę łatwo się go aplikuje... nawet mocno przyschnięty idzie dobrze dopolerować.

No i wielkość tej puchy - byłem w szoku, starczy na dłuuuugo :P

A tu taki sentyment, znalazłem na kompie... moja była:

_DSC0017.JPG

Opublikowano

Mi płyn od wspomagnia uciekał doladnie w tym samym miejscu. Dokręcenie obejm pomogło.Gaka z B8 fajna mam taka sama juz od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Możesz przy okazji drążek przyciąć o ok 1,5-2,0cm i będzie jeszcze lepiej. Ja przycinałem tak by zostało trochę tego wgłębienia by gałka się nie obracała.

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, Gregorski3 napisał:

Możesz przy okazji drążek przyciąć o ok 1,5-2,0cm i będzie jeszcze lepiej. Ja przycinałem tak by zostało trochę tego wgłębienia by gałka się nie obracała.

Hmmm a co daje takie przycięcie ? Lepiej biegi się zmienia czy chodzi o względy estetyczne ? ? ? Żeby mieszek nie był naciągnięty ? 

16 minut temu, Gregorski3 napisał:

Mi płyn od wspomagnia uciekał doladnie w tym samym miejscu. Dokręcenie obejm pomogło.

U mnie też jest już OK ;) Dlatego wymieniam płyn na nowy i obejmy też dam nowe :)

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Bardziej względy estetyczne. 

Opublikowano

No co wy gadacie,0,02s szybciej biegi wchodza [emoji16]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Stara gałke opychasz? Bo bym się skusil[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jak tylko założę tą z B8 to alu mogę opchnąć :P

Lotka odebrana od lakiernika - wyszło nieźle :) kolor dobrze dobrałem hehe :P Po świętach będę kleił... Tylko nie wiem czy nie kupić nowego tylnego światła stop... bo uszczelka gumowa jest już trochę sparciała i nie chciałbym mieć problemów z zaciekającą wodą, bo po przyklejeniu lotki z B7 ciężko będzie to wyjąć nawet mimo podcięcia... 

Opublikowano
  • Autor

Piękna pogoda, wolna sobota i cały dzień pracy przy aucie ^^

Założona:

• Gałka zmiany biegów od B8
  • Mieszek oraz nakładka ręcznego przeszyte białą nicią
  • Nowy przycisk zwalniania ręcznego 

_DSC0328.JPG

_DSC0329.JPG

Wpadł mały pakiet S-line zewnętrzny:

• Listwy drzwiowe S-line 
  • Lotka na klapę S-line

_DSC0331.JPG

_DSC0340.JPG

_DSC0333.JPG

_DSC0332.JPG

Auto po nałożeniu wosku, muszę przyznać, że ten wosk od fusso bardzo fajnie się poleruje ;) Ciężko zostawić jakieś plamy itd... Także polecam każdemu ! A efekty, widać na fotkach...

_DSC0330.JPG

_DSC0343.JPG

_DSC0337.JPG

_DSC0346.JPG

_DSC0351.JPG

No i jednak kupiłem i wymieniałem lampę trzeciego stopu:

• 8E9945097 - Trzecie światło hamowania

Szkoda tylko, że nie zdążyłem już założyć letnich kół do zdjęć :P No ale będzie okazja, żeby jeszcze pofotografować :P

Opublikowano

No to galka i reczny zrobione, teraz pora na caly ladny tunel i zapalniczke, bo straszy :decayed: no i te kołpy ... :facepalm:

Lotka i listwy :thumbup1:

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, KoJ@K napisał:

teraz pora na caly ladny tunel i zapalniczke, bo straszy :decayed:

nom straszy, żeby łatwiej się dało tą zapalniczkę wyjąć, to już dawno by poszła do odnowy, albo zdarłbym tą gumową powłokę...

24 minuty temu, KoJ@K napisał:

no i te kołpy ... :facepalm:

Kołpy to tylko na zimowy zestaw, ori mam przecież 9-ramienne 17" ;) Szczerze to już dziś nie miałem siły zmienić... 

Skończyły mi się na razie fundusze... bo dokładki w kolor bym jeszcze strzelił :P Byłoby już zgrabnie ;)

Opublikowano

Nie ma sensu tych malowac w kolor, bo predzej czy pozniej i tak wpadną S-line-owe, a po co to 2 razy placic za malowanie :naughty:

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, KoJ@K napisał:

bo predzej czy pozniej i tak wpadną S-line-owe,

Heh, aż takich wielkich planów to ja nie miałem :P Daszek i listwy dają trochę uroku :P Do tego dokładki w kolor i może spojler pod zderzak od cupry i chyba tyle bym chciał :P Mateusz, i tak ładniejsza niż twoja nigdy nie będzie hehe, a mi tyle do szczęścia naprawdę wystarcza ;) Tym bardziej, że ruszam z budową domku ^^ 

Opublikowano

Juz nie przesadzaj z tą ladniejszoscia. Dokladke na przod mozesz kupic za nie cale 3 stowki (nie mowie, ze na juz ale dozbierasz na spokojnie i nadasz ryjkowi fajnego wygladu) do tego z czasem tylna i wtedy w kolor :naughty:

Opublikowano
Juz nie przesadzaj z tą ladniejszoscia. Dokladke na przod mozesz kupic za nie cale 3 stowki (nie mowie, ze na juz ale dozbierasz na spokojnie i nadasz ryjkowi fajnego wygladu) do tego z czasem tylna i wtedy w kolor :naughty:

Dobrze prawi,polac mu[emoji16][emoji106]

Kamil,nie maluj !

S-line[emoji57]

Opublikowano
  • Autor

@KoJ@K @rrrudy25 To w takim razie się wstrzymam i się pomyśli. Tylko jak patrzę zderzaki S-line to tak średnio 1000 zł :/ Chyba, że można samą dokładkę spasować ?

Przeleciał deszczyk i w sumie po fusso ładnie kropelkuje :P

_DSC0356.JPG

_DSC0357.JPG

_DSC0359.JPG

_DSC0361.JPG

Opublikowano

Dokładka przód jest juz za 280 [emoji6],gorzej jest z tyłem[emoji53] ale cierpliwosc przy rezaniu jest złotem[emoji23]

Opublikowano
  • Autor

Komplet:

Dokładka 8E0807110B , Kratki 8E0807682C +  8E0807681C,  to jeszcze normalna cena :P

Ale ta środkowa zostaje stara czy musi być inna ?