Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to fajnie, że podróż się udało i oby było takich więcej :naughty:

To co, teraz pakiet S-line co :P 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spróbowało by sie nie spisac !przy takim włascicielu jak Ty Kamil[emoji106][emoji6]
Skrobnij mi tutaj albo na pw jak wygladala sprawa z asistans?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, Norbas napisał:

To co, teraz pakiet S-line co :P 

Norbert, chciałbym bardzo, ale nie ukrywam, że się trochę wycyckałem z kasy na wczasach :P Powoli po części się będzie kompletować...  Szykuje się też powoli na serwis hamulców, bo po kupnie wymieniłem tylko klocki P+T a jak się skończą to trzeba będzie już komplety z tarczami... Ale zaglądałem i klocka jeszcze jest sporo ;)

2 godziny temu, rrrudy25 napisał:

Skrobnij mi tutaj albo na pw jak wygladala sprawa z asistans?

Piotruś, brałem z AXA: https://www.assistancewpodrozy.pl/?_ga=2.172607968.2141735126.1499244142-1853588982.1494334260

Za 156 zł wyszła mi PL + EU na 30 dni ;) Myślę, że to nie jest dużo przy planowaniu dalekich tras... 

Dziś z ciekawości sprawdzałem płyny i olej... Od wymiany do wymiany nie musiałem nigdy dolewać oleju, ale zawsze tam trochę ubywało na miarce, a dziś byłem w szoku bo stoi jak stało przed wyjazdem. Czyli wychodzi na to, że olej wciąga nie na długich trasach, a podczas jazdy po mieście...

Z trasy mam kilka ciekawych spostrzeżeń co do wykonanych modów:

• Lotka S-line na klapie powoduje, że tylna szyba się o wiele mniej brudzi podczas deszczu czy mżawki
  • Spryski mgłowe o wiele lepiej czyszczą szybę niż zwykłe i płynu idzie malutko.
  • Po zastosowaniu Archoila 9100 zdecydowanie ciszej jest w wyższej partii obrotów - tak przy 140 praktycznie nie słyszałem silnika - myślę teraz przy kolejnej wymianie oleju zalać ARCHOIL AR 9200
  • Tempomat i MF znacznie umila podróżowanie - ale to sprawa oczywista...

Także wydanej kasy nie szkoda, bo jest na plus :P

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

No no kolego, przejzałem cały temat... widze wszystko profi, ASO, + profesjonalna robota, tak jak lubie :-) Bardziej upgrady niż niepotrzebne tunningi

Trzymać taki poziom! :---) PS. Czy ta gałka z B8 lepiej sie trzyma? Miałeś problem jakis z montażem czy p&p?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, golden87 napisał:

PS. Czy ta gałka z B8 lepiej sie trzyma? Miałeś problem jakis z montażem czy p&p?

Gałka mi pasuje, jak dla mnie dobrze i pewnie leży w dłoni ;) Sama gałka P&P, ale trzeba trochę pokombinować ze zmianą ramki mieszka. W tej gałce z B8 jest taki pierścień, który dość ciężko schodzi, ale podgrzanie suszarką załatwiło sprawę i zszedł bez oporów ;) 

Opublikowano

Jak tak przejrzałem z grubsza Twój temat to doszedłem do wniosku, że wszystkie te mechaniczne wymiany powielają się z moimi- że można by stworzyć taką biblię rzeczy, które trzeba sprawdzić po zakupie i ew wymienić. Mam tu na myśli uszczelniacze pompek razem ze śrubami, kontrolka wałka, oringi w wężach dolotu, oringi w wężach klimy, rurka bagnetu, uszczelka korka, zapocenie przy chłodniczce wspomagania. To wszystko przerabiałem już u siebie czy to w ajm czy w awx i pare razy przy swapach silników :) Czasami te 1.9 można diagnozować z zamkniętymi oczami dzięki tej powtarzalności

Opublikowano
  • Autor

@misiek95 - Michał, w sumie to dobrze, że się "psują" takie rzeczy proste i które można ogarnąć samemu z odrobiną chęci ;) A tu masz rację z tą biblią... w każdym dłuższym temacie użytkowników na forum można zauważyć tą powtarzalność  ;) Ale jak się zadba o ten motor, i porobi w nim to co trzeba, to odwdzięcza się piękną i bezawaryjną pracą. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupowałem wczesniej QD od Tenzi - Quartz Spray - i jakoś mi nie podszedł, niby dobrze się rozprowadza itd ale wydaje mi się słaby. Dokupiłem sobie od Soft 99 - Luxury Gloss - zobaczymy jak się spisze. Kiedyś używałem Meguiar's Gold Class Premium (niezły) oraz Mainz Honey Bee.  Ten soft powinien ładnie grać z woskiem, ale jak się nie sprawdzi to wrócę do miodu :P Chyba, że macie jeszcze coś godnego polecenia ? ? ? 

Do tego jakiś tam środek do felg: Alu Teufel Spezial od Tuga Chemie i nowy ręczniczek do osuszania. 

DSC_0513.JPG

Kiedyś opisywałem, że wymieniałem gumę na przegubie wewnętrznym. Już wtedy wyczuwalne były na nim luzy. Sporo szuakłem czytałem i ostatecznie udało się zdobyć komplet ze Spidana - czyli w sumie to co szło na ORI montaż:

• Spidan 24745

20271929_492849911062130_442938916_n.jpg

20272121_1078211728983059_1770897461_n.jpg

Co dziwne każde pudełeczko zawiera dwie porcje smaru :P na razie przeguby leżą u siostry w DE bo zamawiałem przez ebaya, ale we wrześniu będą u mnie to może pokuszę się o wymianę i porównanie ze starymi jak wygląda ten luz... 

Opublikowano

W SKFie też są dwie tubki smaru. Jedna w przegub kolejna w osłonę zapewne.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mogę Ci polecić QD z  firmy Gyeon " WetCoat " :thumbup1: bezpieczny na każdą powierzchnie. Na szyby również możesz nim spryskać  ;)  

Opublikowano
  • Autor

Norbert, dzięki za info ;) Z chęcią przetestuje jak mi się ten Fusso skończy :thumbup1:

Opublikowano

Tak w ogóle to co oni tam napisali na tym fusso ? Mam na myśli jak długo się utrzymuję na aucie i jaki jest sposób aplikacji ;) 

Opublikowano
  • Autor

Luxury Gloss

Głębia koloru, świetny połysk. Szybki i łatwy w użyciu wosk. Wystarczy "spryskać i zetrzeć".

1. Przed użyciem mocno wstrząsnąć. Ustawić rozpylacz w pozycji „ON”.
  2. Spryskać fragment suchej karoserii samochodu.
  3. Wytrzeć delikatnie miękkim ręcznikiem przed całkowitym wyschnięciem.

Oglądałem parę filmików na necie i wydaje się być OK ;) Ale to co Ty poleciłeś wydaje się lepsze :thumbup1: Nie dość, że można kłaść na wszystko to jeszcze "dziwna" aplikacja na mokry lakier :P Szybko można nałożyć na bezdotykowej... 

Opublikowano

Trochę zabawy z tym fusso jest...  Jak się nie mylę to Autoglym zapoczątkował aplikację na mokro ale zaraz po tym trzeba było wytrzeć ręcznikiem jak w fusso co mi nie odpowiadało :D Wetcoat jest bardzo przyjemny w aplikacji i dość długo utrzymuje się na lakierze ;) 

Opublikowano

Masz Kamil linka do tego środka ?

Kupię na początek 0.5
Zobaczę co to jest
Ty aplikujesz tak jak oni piszą Norbert

Opublikowano

No tak :decayed: ale 0.5l nie ma co brac bo za pierwszym razem szybko go zuzyje :P kupić litra i rrozlac 0.25l do drugiej butelki ;) 

Tak, ważne aby nie zostawiać na słońcu bo mogą zostać plamy ;) 

Opublikowano

Zostawić na słońcu myślałem że spłukać i wytrzeć

Opublikowano

Jeszcze raz zobacz co napisałem ;) właśnie edytowalem bo zrobiłem błąd. Resztę pytaj w dziale detailing, żeby nie śmiecić w temacie ;) 

Sorki Kamil za ot. 

Opublikowano
  • Autor

Spoko, nie gniewam się :P Ale rzeczywiście mały OT się zrobił :P

Przy okazji wrzucę trochę info. Bo coś tam grzebie przy aucie. 

Teściowa zafundowała mi rozebranie boczków, bo podniosła daszek rolety do góry, wyjęła zakupy i zamiast daszek opuścić to klapnęła klapą i tak się o szybę rozprężyło, że aż popękały zaczepy (te w boczkach) :( I jak zwykle tekst - "przecież to tylko samochód..." - ludziska nie rozumieją pasjonatów :P

No ale z dwojga złego dzięki temu zobaczyłem, że w tylnym zagłębieniu po prawej stronie zebrało mi się trochę wody :kwasny:

IMG_20170729_115828.jpg

Po kilku konewkach wody na auto i siedzeniu w bagażniku znalazłem przyczynę. 

IMG_20170729_115902.jpg

Uszczelka na kratce wentylacyjnej rozpadała mi się na 3 części w rękach. Druga sprawa pełno pod nią piachu i syfu. Widac nawet na kratce mokre ślady jeszcze... Szybka akcja mycia i odtłuszczania i kratka zamocowana z pomocą uszczelki w płynie, dodatkowo zrobiona fazka po obwodzie i z lewej i z prawej. 

IMG_20170729_134929.jpg

IMG_20170729_135104.jpg

Po zrobieniu kratek, zabieram się za montaż... Patrzę i myślę - kur... przecież tu nie ma belki :/ Nie wiem czy to w DE czy już w PL się tego pozbyli... Dało mi to do myślenia czy może nie był bity z tyłu czy co, ale po oględzinach wszystko jest OK, nie ma nigdzie żadnego śladu uderzenia itd... Wszystko proste... 

No ale belka już do mnie jedzie - całe 37 zł z wysyłką na allegro :P Dobrze, że dotychczas nikt mi d*pę nie wjechał bo by była masakra z tyłem... 

Zakupiłem też przy okazji czujniki parkowania 18mm z samym buzerem - takie co można malować, więc mimo, że nie ORI to nie powinno to wyjść źle, ale wrzucę zdjęcia już po robocie. Także czekam na belkę, na PDC i zderzak będę składał. 

Także jak kiedykolwiek będziecie zrzucać zderzak zwróćcie sobie uwagę na te kratki wentylacyjne.

Boczki powolutku naprawiam. Najpierw poskładałem wszystko do kupy za pomocą zgrzewów z lutownicy :P A potem dałem od środka bardzo mocny klej elastyczny... robiłem na razie próby i trzyma się dobrze, może coś z tego będzie hehe.