Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też jestem zdania, że troche drutingu musi być :naughty:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Druting w wydaniu Kamila jakością nie ustępuje rozwiązaniom ori, a jest zdecydowanie tanszy :D Brawo Ty :wink:

Opublikowano

Niezła akcja z ta belka [emoji23],zobacz czy z przodu masz...
U mnie czujniki juz leza z dwa miesiace i nie moge sie za to zabrac [emoji26]ale tak mysle ze przy okazji jak bede rezał wydech u zonki to ogarne jej te brzęczki w koncu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Z przodu jest - bo jak wymieniałem o-ringi na przyłączach od klimy to wszystko było na miejscu :thumbup1: 

Czujniki fajna rzecz, szczególnie w kombi i szczególnie jak żona jeździ hehe :P Wiadomo z myślenia i odpowiedzialności nie zwalnia, ale zawsze trochę pomaga...

Opublikowano
  • Autor

Dziś z rana kurier przyniósł belkę ;)

IMG_20170801_114337.jpg

Zastanawiało mnie co to za wtyczka wisiała po prawej stronie. Trochę doczytałem i wychodzi, że antena od zegarka radiowego wskaźników.  Heh tyle szczęścia, że belka przyszła właśnie z anteną :P Czyli za 37 zł trafiłem ładną promocję ^^

IMG_20170801_114355.jpg

Przejrzałem na szybko kody wyposażenia i jest U2A - Instrument insert with km/h speedometer, radio-controlled clock, tachometer and trip odometer

Czyli powinno to działać, później się pobawię VCDS-em w kodowaniu, bo chyba mam na manual zegarek ustawiony :P

Tak przy okazji, rury wydechu były straszne, chciałem zobaczyć co z tym zrobi Alu Teufel Spezial od Tuga Chemie - i byłem w szoku, że poradził sobie tak ładnie z tym nalotem :)

Jak dojdzie dziś PDC do paczkomatu, to będę działał dalej, na razie przerwa bo nic nie robiąc pot po doopie leci :kwasny:

Zdjęcie, które sugerowaliście, trafiło na listę głosowań do kalendarza :) Bardzo mi miło z tego względu i dzięki za każdy oddany głos :thumbup1:

gMCr0ZL.jpg

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Daj znać co z tym kodem U2A. Nie za bardzo ogarniam do czego służy :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gdzie kupiłeś te PDC daj link.

Opublikowano
  • Autor

Łukasz, jak rozkodujesz sobie VIN - to dostajesz listę z kodami wyposażenia auta, czyli to co było fabrycznie zainstalowane w samochodzie. 

Taki rozkodowany plik VIN'u można wrzucić do ETKI i wtedy w częściach pokazują się tylko te pozycje, w które wyposażone jest auto (oznaczone na zielono, tych co nie ma na szaro)

Bez tytułu.png 

2.png 

3.png

No i wszystko wskazuje na to, że mnie ktoś tego pozbawił hehe :P

Opublikowano

Mam VIN rozkodowany poprzez autoDNA wszystko w PDFie. O tym triku w etce nie wiedziałem potestuje :) dzięki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, kristof91 napisał:

Gdzie kupiłeś te PDC daj link.

Wziąłem te 18mm - nie będą się tak rzucać w oczy, można je malować, więc zobaczymy jak wyjdzie...  

Byłem w aucie - przekodowałem w adaptacji ostatnią pozycję na 1 w kanale 19, potem w blokach pomiarowych sprawdziłem status odbiornika:

Bez tytułu.png

Wydaje się być OK. Zmieniłem specjalnie godzinę... Zobaczymy czy się zsynchronizuje :P Bo z tego co czytałem to różnie to bywa hehe

Aktualizacja stanu: 

Otwieram auto, otwieram drzwi, podświetla się licznik - jest palemka i jest 20:26 ! ! ! Działa ! ! !

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Zawsze coś, mi za to dzisiaj ktoś wgniotkę zrobił na drzwiach pasażera :angry: :cry:

Można powiedzieć, że od teściowej się zaczęło  :facepalm: ale przynajmniej dzięki tej akcji dowiedziałeś się o belce i o jakiejś ilości wody przy kratkach  :decayed:  coś jest po coś :grin:  mimo wszystko oby jak najmniej takich akcji z pasażerami ;) :cool1:

Opublikowano

Do tej belki musisz jeszcze przygotować mocowania zderzaka bo nie widze ich na fotkach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, turzol napisał:

Do tej belki musisz jeszcze przygotować mocowania zderzaka bo nie widze ich na fotkach.

Artur o te mocowania Ci chodzi ? Jeśli tak, to są :P

IMG_20170802_190631.jpg

Czujniki już mam. Jutro pobawię się w montaż na zderzaku. 

IMG_20170802_191502.jpg

Opublikowano

I jak z tymi czujnikami?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, kristof91 napisał:

I jak z tymi czujnikami?

Zamontowane, działają - jestem zadowolony, robiłem testy z dojazdem do mojego drugiego auta  i jest bardzo dobrze. Prysnąłem je pod kolor i nic nie zakłóciło działania... 

Zdjęcia z telefonu to jakość taka sobie...  ale tak jak myślałem, nie rzucają się w oczy (są malutkie) i źle to nie wygląda ;)

IMG_20170804_170026.jpg

IMG_20170804_170042.jpg

IMG_20170804_170058.jpg

Chwała im za pomysł z zaznaczeniem miejsca wiercenia w ORI zderzakach :P

IMG_20170802_200123.jpg

Opublikowano

Haha a ja juz robiłem zdjecia zdesia z pdc ze bede mazakiem kreslił gdzie wiercic a tu tak informacja[emoji16][emoji106]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Daj linka

Opublikowano

a te znaki to nie sa oznaczone miejsca pod montaż dodatkowej listwy ozdobnej ???

Opublikowano

Raczej nie bo u mnie w oryginale sa na tej samej wysokości.

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, kristof91 napisał:

Daj linka

Czujniki kupiłem takie: Vertex Gold Basic 18mm

Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

a te znaki to nie sa oznaczone miejsca pod montaż dodatkowej listwy ozdobnej ???

To są na bank od PDC :thumbup1: Zresztą wystarczy popatrzeć na ORI zderzaki z PDC i widać, że tak samo są ulokowane koszyczki.