Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te opony z pierwszej pozycji od 406zł to są różne indeksy prędkości i różne indeksy nośności. Musisz dobrać coś dla siebie. Popatrz też na opony z "Blue" wg rekomendacji mają lekko poprawione parametry względem zwykłych cinturato.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

koledzy mam okazję nabycia opony w dobrej cenie używane

Kleber Dynaxer Hp3 letnie 205/55 R16 7 mm

i

Bridgestone turanza 205/50 R16 2x 6,2 i 2x6,8mm

które z tych opon byście mogli poradzić te drugie mają mniejszy profil zawieszenie mam w standardzie

Opublikowano

Witam co polecicie z opon letnich 235/45/17 tak do 2 tys 4szt. a moze ktos ma do zalatwienia jakies fajne opony???

Macie wiedze na temat tych opon Vredestein Sanssanta??

Opublikowano
Te opony z pierwszej pozycji od 406zł to są różne indeksy prędkości i różne indeksy nośności. Musisz dobrać coś dla siebie. Popatrz też na opony z "Blue" wg rekomendacji mają lekko poprawione parametry względem zwykłych cinturato.

Ja już zamówiłem Toyo, a co do Pirelli, to te podane przeze mnie są o identycznych parametrach i widać jaka jest róznica w cenie pomiędzy profilem 45 a 50 - kolosalna :)

Opublikowano

Witam!

Panowie Jakie letnie oponki polecacie w rozmiarze 215/45/17"". Nie szukam górnej półki gdyż nie wiele śmigam autkiem - dlatego poproszę coś ze średniej. Aby były w miarę ciche i nie huczały przy wyższych prędkościach - dobry współczynnik cena/jakość. Pozdrawiam Marcin

Opublikowano

szukam letnich oponek 205/55/16 - raczej średniaki jakieś (rocznie ok 12-15tys) - macie wyrobione jakieś zdanie na temat:

- Barum BRAVURIS 3 205/55R16 91 V

- Falken ZE914 205/55R16 91 V

- Firestone TZ300 205/55R16 91 V

- Nexen N Blue HD 205/55R16 91 V

A może znacie coś lepszego?

Drugie pytanie - jak bardzo ceny spadają bliżej wiosny? duża różnica? Generalnie celowałbym w Bridgestony ER300 albo Vredesteiny jakieś ale na razie trochę poza budżetem są i nie wiem czy potanieją na tyle, żeby czekać.

Opublikowano
szukam letnich oponek 205/55/16 - raczej średniaki jakieś (rocznie ok 12-15tys) - macie wyrobione jakieś zdanie na temat:

- Barum BRAVURIS 3 205/55R16 91 V

- Falken ZE914 205/55R16 91 V

- Firestone TZ300 205/55R16 91 V

- Nexen N Blue HD 205/55R16 91 V

A może znacie coś lepszego?

Drugie pytanie - jak bardzo ceny spadają bliżej wiosny? duża różnica? Generalnie celowałbym w Bridgestony ER300 albo Vredesteiny jakieś ale na razie trochę poza budżetem są i nie wiem czy potanieją na tyle, żeby czekać.

Wiesz, to zależy z tymi cenami. Rok temu kupowałem zimówki przez sezonem i zapłaciłem więcej niż np pod koniec lata kosztowały. Teraz już kupiłem sobie letnie, ludzie piszą, że im później tym drożej więc lepiej kupuj teraz.

Z tych opon, które wymieniłeś, czytałem, że w miarę dobre są te Falkeny.

Opublikowano

mam swoje 3 typy ktory polecacie 235/45/17

1. Vredestein ultra sessanta

2. Dunlop SP Maxx RT

3. Uniroyal RainSport 3

Opublikowano

Pirelli P7. Lepiej dołożyć parę groszy więcej i jeździć spokojnie

Opublikowano

mam p7 na a6 bez rewelacji i tanio nie bylo na 18 wiec to nie chodzi o pieniadze, raczej wybiore dunlopa tak jak mialem obecnie na a4

Opublikowano

2. Dunlop SP Maxx RT

3. Uniroyal RainSport 3

Miałem tego dunlopa w tym samym rozmiarze. Bdb guma, rewelacyjnie się klei, dosyć ciche, bardzo miękkie. Raz udało mi się poczuć znaczny aquaplaning ale to przy ~150 i kałuży około 2 metrowej. Mają jedną wadę: opony na max 40tys. km i zjechane do ogranicznika. U mnie żadnego ząbkowania nie miały, wszystkie równo się starły.

Opublikowano

P7 na 18 jest droższe, na 17" profil 45 wygląda na aucie bardzo przyjemnie. Myślę, że w zupełności wystarcza, żeby ładnie wypełnił przestrzeń nadkola.

Opublikowano

2. Dunlop SP Maxx RT

3. Uniroyal RainSport 3

Miałem vredy i są specyficzne na gładkim asfalcie trochę je słychać. Jednak wygląd robił swoje. Na pewno nie brał bym Pirelli.

Opublikowano

Koledzy a jakaś pomoc do mojego posta ciut wyżej - guma najlepiej w przedziale cenowym max do 400 zł za sztukę

pozdrawiam

Opublikowano

Jeździłem na tych ContiSportContact służbowym mercem parę razy na 17" feldze i powiem że byłem bardzo miło zaskoczony, na naszej A4 przy 180km/h w deszczu na prawdę pewnie się smigało, chociaż dużo czasu na goodyear-ach jeździłem i chyba u siebie się skuszę na te Assymmetric 2.

---------- Post dopisany at 23:16 ---------- Poprzedni post napisany at 22:57 ----------

Majstry a na tej feldze rozmiar 245/40/18, bądź 235/40/18 opona Googyear Eagle F1 Asymmetric 2 latał ktoś.???

IMG_0661.jpg

bo duża różnica w cenie miedzy rozmiarami,a tez nie chcę żeby były za bardzo naciągniete. Poprzedni właściciel założył jakieś chinole w rozmiarze 225/.... na których nie da się w deszczu jeździć, no i jak dla mnie to zbyt wąskie i felga za bardzo na zewnątrz. Pewnie ktoś ma tą felgę i te opony także z góry Dzięki za opinie!

Opublikowano

Ja w zeszłym roku kupiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 V1 225/45 R17 91 Y. Trzymanie w zakrętach bajki. Przy większej prędkości w deszczu zero problemów. Wersja V1 to nowa mieszanka gumy która wyszła na 2013r. i muszę powiedzieć że są naprawdę ciche

Opublikowano

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 V1 225/45 R17 91 Y - właśnie ten model mnie interesuje, opinie ma też bardzo dobre, tylko właśnie nie wiem który rozmiar wybrać na 18".

Opublikowano

ja na tych felgach mam 245/40/18 tylko ze w A6 i jest ok, 225 moim zdaniem sa przy waskie na 7,5" przy 40

Opublikowano

Hejka,

Która z opon do Q z mocno wykorzystywanymi kucami?

1. GY EfficientGrip Performance 225/50 R17 98 V - B, A, 68db

2. Dunlop SP SportMaxx RT 225/50 R17 98 Y V1 - B, A, 67db

3. Continental ContiSportContact 5 225/50 R17 94 Y FR - C, A, 71db

4. Jakaś inna ??

Wszystkie stoją około 600zł

Chodzi mi oczywiście o najwyższe literki alfabetu i ciszy, przy niskiej ścieralności ;) Najbardziej z nich kusi mnie Dunlop ale pisaliście, że mocno zostaje na asfalcie ...

Opublikowano

Witam,

jestem na etapie wyboru opon letnich do mojego A4 B8 2,0TDI. Przez ostatnie 2 sezony jeździłem na 19" i oponach Pirelli P ZERO ROSSO 255/35/R19. Ładnie wizualnie w S-line ale na naszych drogach męczyłem się. Nie było komfortu jazdy. Wg mnie opony bardzo szybko się zużywały a nie mam bardzo ciężkiej nogi.

Podjąłem decyzję, że jak opony się zużyją (a nastąpiło to po ostatnim sezonie letnim) to przejdę na 18" przy szerokości 7,5" i węższe opony 225/45/R18. Alufelgi już kupiłem teraz mam dylemat jakie gumy. W tej chwili zastanawiam się nad modelem Vredestein Ultrac Sessanta w tym rozmiarze. Może ktoś już takich używał i napisze coś na ich temat. Pod uwagę biorę też Goodyear EfficientGrip Performance i Dunlop Sport Maxx RT. Zależy mi na rzetelnej opinii tego pierwszego modelu w tym rozmiarze 225 45 18 lub podobnym. Chodzi głównie o komfort, czy są ciche i ich zużycie.