Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zrobi lem 600 km w trasie na Yokohama dbs V550/Nokian zLine 225/40/18 - w tym 100 podczas cholernej ulewy w Czechach.

Do 140 km/h jazda jak po sznurku (szubciej się nie dało, bo wycieraczki nie dawały rady).

Wcześniej przelot autobahnami z prędkościami cirka 180/200.

Żadnych zastrzeżeń.

W deszczu rewelacja. Ani na chwilę nie straciłem kontroli nad autem a momentami na autostradzie woda stała.

Polecam.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zline masz na przodzie ? Zastanawiam się nad nimi, bo przy 235/35/19 nie są masakrycznie szerokie, ale właśnie opinie są rozbieżne u jednych głośne u innych ciche :decayed:

Opublikowano

Nie ma żadnego walca ( powyżej 225) na rynku aby byl cichy. U mnie niby cichutkie Dunlop sportmaxxxy 225 i halasuja. Mialem protenze, contisporty i wszystko podobnie.

Opublikowano

zakup nokiany

Nokian Line 205/55 R16 91 V

Cena za szt. z VAT: 251 PLN Ilość: 2 Łączna cena z VAT: 502 PLN

mieliście może te opony, jak sie spisują

wcześniej miałem dunlopy (szybko poleciały)

Opublikowano

Dunlopy w większości testów (inna sprawa jak rzetelnych) są zwykle liderami szybkiego znikania bieżnika.

Opublikowano

Testuję w tym sezonie Bridgestone TURANZA ER300 205/55R16 91 V i jak na razie same pozytywy, bardzo stabilna opona, cicha, rewelacyjna na mokrym dziś leciałem 140 w porządnej ulewie i kałuże, koleiny nie robiły na niej żadnego wrażenia, szła jak po szynach, sprawdzałem też poślizg podczas hamowania i agresywnego startu jestem pod dużym wrażeniem tej oponki, moje poprzednie continentale CONTIPREMIUMCONTACT i googyeary spadły na niższe stołki.

Opublikowano

Kufa...Panowie kupiłem 4 federalne 595, zrobiłem na nich może z 1000 km i od pewnego czasu zauważyłem ze kiera zaczyna drzec tak od 120.Pojechałem wczoraj do w wulkanizatora i okazało się ze opony biją góra -dół tak jakby były nierówno starte:-/

Miał ktoś podobny przypadek z nowymi gumami?

Reklamować to?

Opublikowano
Kufa...Panowie kupiłem 4 federalne 595, zrobiłem na nich może z 1000 km i od pewnego czasu zauważyłem ze kiera zaczyna drzec tak od 120.Pojechałem wczoraj do w wulkanizatora i okazało się ze opony biją góra -dół tak jakby były nierówno starte:-/

Miał ktoś podobny przypadek z nowymi gumami?

Reklamować to?

Zdarza się. Nie wiem tylko nad czym się zastanawiasz - reklamuj! Poczytaj też wcześniejsze posty, bo ktoś zwracał uwagę na problemy jakie możesz napotkać w związku z reklamacją.

Opublikowano

Przede wszystkim sprawdz stan amortyzatorow

Opublikowano
Przede wszystkim sprawdz stan amortyzatorow

Przód 65 % a tył mam nowe może ze 2 dni jeździłem na wylanych,to byla masakra.

Opublikowano
Zline masz na przodzie ? Zastanawiam się nad nimi, bo przy 235/35/19 nie są masakrycznie szerokie, ale właśnie opinie są rozbieżne u jednych głośne u innych ciche :decayed:

Zline mam na tyle.

Wedlug mnie sa ciche. Tzn. Przy 200 moge normalnie sobie rozmawiać.

Opublikowano

w tym roku kupilem nowe 4 szt Vredestein Ultrac Sessanta w rozmiarze 225x45x17. Opony wspaniale.Zero szumu,swietne w deszczu i hamowaniu no i wyglad...takiego nie maja najlepsze i najdrozsze gumy na rynku:wink: cena przyzwoita

Opublikowano

Witam,

Aktualnie stoję przed zakupem opon letnich - budżet jakim dysponuję to +/- 1000 zł (komplet).

Rozmiar 195/65R15.

Poczytałem trochę ten wątek + inne strony i im więcej czytam tym większy mętlik w głowie. Może Wy coś pomożecie w temacie.

Oto 3 modele, które mnie interesują:

Michelin ENERGY SAVER + 195/65 R15 91H - oponytanio.pl

Continental PremiumContact 5 195/65 R15 91V BSW BSW - oponytanio.pl

OPONY CONTINENTAL 195/65R15 91V CONTIECOCONTACT 5 (4151449085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Co poradzicie z tych 3 modeli ?

Chyba że w oferowanej kwocie zupełnie coś innego ?

Opublikowano

Jeżeli continental premium to V i nawet 93.Mam 16 91V i jakieś miękkie strasznie. Po 2.6 nabijam i kapciowato na zakrętach.

Opublikowano

Jak brać Contiego to tylko i wyłacznie ...Premium... nie ...Eco...!

Opublikowano

Zainteresuj sie GoodYearami.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4160323313 tutaj kupilem. Cena ok, pierwszy test na deszczu wypadl super.. i sa bardzo ciche :)

tapatalk@sgs4

Opublikowano

WItam

Panowie badz i Panie :) ktore opony lepiej kupic w rozmiarze R17 225/45 (oczywiscie sa to nowe ze sklepu)

- Achilles ATR SPORT cena 230 pln za szt.

- Braum BRAVURIS 3 HM cena ok 280 pln za szt.

- Point-s SUMMERSTAR SPORT-2 cena 250 pln za szt.

- Nankang NS2 cena ok 290 pln za szt.

- lub Wasze Typy jakie polecacie tak do 300 pln za szt.

Z gory wlk. dzieki za pomoc i dyskuje :)

:wink:

Opublikowano

dziś kupiłem na przód Goodyear Efficientgrip Performance 205/55 R16 jutro podmieniam miał ktoś te oponki ?:)

Opublikowano

Najpierw kupujesz potem pytasz ? :facepalm:

Poczytaj ten wątek.

Opublikowano

ja juz o nich naczytalem sie :) ale tako moze ktos ostatnio kupowal :D

---------- Post dopisany 30-04-2014 at 09:46 ---------- Poprzedni post napisany 29-04-2014 at 23:37 ----------

ok założone

jedno słowo REWELACJA po założeniu i przejechaniu (niestety tylko) 20 km czuje dużą różnice... trzymają się drogi są ciche itp itd :) zobaczę jeszcze jak w deszczu i po 1000 km się odezwę :D