Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum w dziale sprzedam :grin::grin: Twoja kasa

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mi wczoraj przyszly z norauto nokiany, DOT 0516 :) A juz myslalem ze promocja bo oponki z 2015 :)

Opublikowano

Te po 220?Mogłem poczekać i też bym miał 2016 :kwasny:

Opublikowano

Te po 220?Mogłem poczekać i też bym miał 2016 :kwasny:

Tak :) Wiec jestem zadowolony :) A jak kupowalem kilka lat wstecz nokian h, to dawalem cos kolo 1100 za 4 oponki...teraz by mnie wyszly 880 zl :o

Opublikowano

Witam,

na polu walki zostały takie oponki.

http://allegro.pl/4xopona-205-55r16-91v-dunlop-sport-bluresponse-hit-i6025887774.html

http://allegro.pl/4xopona-205-55r16-91v-nokian-line-lato-240km-h-hit-i6025141369.html

Głownie zależy mi na dobrej przyczepności na mokrym. Bardziej skłaniam się ku oponom Dunlop (patrząc na etykietę).

Może jednak Nokiany brać? Zimówki mam WRD3 i złego słowa nie mogę powiedzieć, chociaż śniegu nie widziały w tym roku.

Opublikowano

Za Dunlopki cenę masz dobrą ale te Nokiany jak wyżej kolega Seba w Norauto dostaniesz za 880 komplet.Ja bym wziął Dunlop przez etykiety.Wziąłem w lutym Nokian ale były wtedy po 237 a te Dunlopy po 296 :kwasny: sztuka.Teraz bym już też Dunlopy brał bo zeszłyu na 261.Zobaczę jak pojeżdżę bo zimówki WRD4 kupiłem bo też była dobra cena ale w tym sezonie jeszcze Michelin dojeżdżałem. :)

Opublikowano

Kto widzial gdzies najtaniej Continental Contisport 5 w jednym słysznym rozmiarze tj 235/45/17 ?

Opublikowano

Norauto 464 oponeo 459.Masz gdzieś lepiej? :)

Opublikowano

na polskihurtopon.pl ale jak sie poczyta opinie to az strach im coś przelać na konto :)

Opublikowano

A ja zakupilem na lato uinroayle rain sport 3 i powiem, że jestem mile zaskoczony, świetnie się trzymają drogi na suchym jak i po deszczu No i Cena przystępna bo za 4sztuki 225/40 r18 zapłaciłem 1350 zł :) Także polecam z czystym sumieniem ^_^

Opublikowano

na polskihurtopon.pl ale jak sie poczyta opinie to az strach im coś przelać na konto :)

A czytałeś regulamin w którym jest że hurtownia sprzedaje opony nie starsze niż 36 miesiecy :facepalm:

I jak ci takie przyjdą to nic nie zrobisz ;)

A i bym zapomniał ze jak nie będziesz miał świeżo zrobionej geometrii to gwarancję możesz sobie w dupe włożyć,to usłyszałem będąc w siedzibie podczas rozmowy z gościem. Z drugiej strony klient miał wiedzę na temat opon i potrafi doradzić

Opublikowano

Dlatego napisałem to ku przestrodze :)

Opublikowano

...te Nokiany jak wyżej kolega Seba w Norauto dostaniesz za 880 komplet ...

dzięki właśnie kupiłem te nokiany z Norauto :)

Opublikowano

Odnośnie uniroyali RS3 ważna kwestia. Do tej pory miałem bridgestone potenza re050a i było to opony wzmacniane na ściankach, twarde i w zakrętach dobrze się trzymały. Uniroyale specjalnie wziąłem też wzmocnione i na szybkich winklach dość niepewnie się wykładają pomimo że daję 2.6 - 225/40/18 na feldze 8J więc naciąg znikomy. To miękkie opony, kleją dobrze ale muszę przywyknąć żeby się pilnować na ostrych zakrętach, nie żeby były uślizgi - zwracam uwagę na wykładanie ze względu na miękkość, poza tym polecam.

Zaznaczam że mam stabilizatory od RS więc auto jest sztywne, zawias -30/40mm

Edytowane przez Awra

Opublikowano

Hehe, a za pobraniem nie wysyłają. Generalnie nic bym im nie wpłacił, ani grosza.

Edytowane przez azure

Opublikowano

Witam, przeglądając wątek widzę, że panowie bardzo polecają markę Dunlop, która przewija się dziesiątki razy w temacie. Ale przeglądając sklepy to tak naprawdę w podobnych cenach jest masa opon róznych firm. A teraz ja się zastanawiam nad marka i rozmiarem nowych opon. Poprzednie letnie miałem 225/50/17 - drogi trzymały się bardzo bardzo dobrze. Aktualnie mam zimowe 205/55/16 gdzie już jest różnica w trzymaniu się. I się zastanawiam czy może wypośrodkować na rozmiar 215/45/17 czy zostać przy 225/50/17 ?? A może ktoś ma lub miał te Yokahamy ?? http://allegro.pl/4x-yokohama-bluearth-a-ae-50-215-45r17-91w-rpb-xl-i6033213915.html

Opublikowano

215/45/17 czy zostać przy 225/50/17 ??

Ani jeden ani drugi.

Rozmiary masz z kosmosu i żadne nie są odpowiednie do B6

Ori to 235/45/17

Idealny zamiennik to 215/50/17

Wielu zakłada 225/45/17 ale ja się nie będę na ten temat już wypowiadał bo wałkowane jest to miliony razy.

Opublikowano

Felga na lato 19 to i opona powinna być zacna. Na zimę na 18 miałem Pirelli Sotezzo Winter serie 3 i to jak dla mnie wspaniałe opony. Teraz rozglądam się za czymś na lato 19 i moje myśli zaczynają krążyć ponownie wokół Pirelli. Skłaniam się ku modelowi P Zero. Ktoś się orientuje czym różnią się modele P Zero od P Zero Nero itd? Ktoś śmiga na takich gumach?