Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy dziś wystawił Dunlopy sportmaxy z końcówki 2015 roku, przejechane 6 tys na nich.

Co byście wzięli, te Dunlopy czy dopłacić z trzy stówy i kupić nową Dębice UHP2 (polecana na forum)?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja bym brał nowe
Co nowe to nowe [emoji6]

Opublikowano
4 godziny temu, pajda napisał:

Ja bym brał nowe
Co nowe to nowe emoji6.png

A ja bym brał dunlopy bo to premium a nie budżet. :)

Pytanie ile chcesz na tym zrobić km i jakie masz wymagania. Jak dużo jeździsz to bierz nowe.

Opublikowano
21 godzin temu, jolley napisał:

Znajomy dziś wystawił Dunlopy sportmaxy z końcówki 2015 roku, przejechane 6 tys na nich.

Co byście wzięli, te Dunlopy czy dopłacić z trzy stówy i kupić nową Dębice UHP2 (polecana na forum)?

Widziałeś te opony? Nie stwardniały ? Osobiście wolałbym jednak nowe. Inna sprawa, że właśnie zaczął się sezon na letnie i ceny poszybowały w niektórych przypadkach nawet 200 zł za sztukę w górę....

Edytowane przez Arzyk
EDYTA

Opublikowano

Jeszcze nie. Pewnie dzisiaj podjadę i obejrzę. 3 letnie opony raczej nie stwardnieją :D 
Kupując na np. oponeo, mogą Ci sprzedać opony z produkcji do 36 miesięcy wstecz, gdyż wciąż ten produkt jest uważany za nowy.
Aczkolwiek też się skłaniam ku nowym, bo średnio robię 15kk na rok, czyli na komplecie letnich z 5 lat jazdy mam. A dunlopy za 5 lat będą miały 8 :/
Chociaż, nie wiadomo czy będę tyle jeździł moim rydwanem :decayed:

Opublikowano

Zdaje mi się, że na oponeo podawali wcześniej rok produkcji opony, w tej chwili tego nie ma na konkretnym modelu :/ A to bardzo przydatna rzecz była.

Opublikowano
W dniu 15.04.2018 o 11:28, Arzyk napisał:

Zdaje mi się, że na oponeo podawali wcześniej rok produkcji opony, w tej chwili tego nie ma na konkretnym modelu :/ A to bardzo przydatna rzecz była.

Dalej podają ale nie przy wszystkich. Kiedyś mi przysłali z oponeo i tak starsze niż były w opisie także trzeba być czujnym.

Opublikowano

Dałem sobie spokój z używkami i kupuję nowy komplet. Na początku miała być Dębica, bo widzę sporo pochlebnych opinii, ale może warto niewiele dopłacić do innych?
Myślę nad:

- Dębica UHP 2
- Fulda Sportcontrol 2
- Vredestein Ultrac Satin

- Firestone Roadhawk wydaje się być b. Dobrą propozycją

Mają podobne etykiety, głośność, a opory. Co kupić Panoćki?

Btw. Natrafiłem na ciekawy test Motoru. 

Edytowane przez jolley

Opublikowano

Ja kupiłem Fuldy.

Opublikowano

Założyłem Bridgestone protenza adrenalin 235/40/18
Używki z 2014 dużo bieżnika nieuszkodzone i nienaprawiane
Ciche trzymają się niesamowicieeee na zakrętach normalnie szalenstwo IMG_20180414_152419.jpgIMG_20180414_152440.jpg

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Potrzebuję opony do drugiego samochodu(Honda Accord VIII). Rozmiar 225/50 r17. Co polecacie w kwocie 1300 zl. Zastanawiam się nad Dębicą presto uhp2. A może coś innego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

UHP2 całkiem spoko lacze, niemniej jak ktoś chciałby dorzucić pare złociszy to polecam poczytać w necie o Hankook Ventus prime 3

Edytowane przez Marcinx52

Opublikowano

Jak z głośnością tych Hankooków?

71db Hankook vs 66/7db Dębica. Faktycznie ta głośność/szumy jest uporczywa?

Ogólnie jest kilka opon polecanych np. Firestone Roadhawk, z bardzo dobrymi parametrami na suchym/mokrym ale głośność ma też na poziomie 70db. Nie wiem czy nie będę się wku**iał :D

Opublikowano

Już bym wolał Dębicę niż te zasrane Hankooki... O d*pę rozbić te Ventus Prime 3.

Opublikowano
Już bym wolał Dębicę niż te zasrane Hankooki... O d*pę rozbić te Ventus Prime 3.

Czemu taka opinia?

Opublikowano

Powiem tak, siedzę w domu ze złamaną nogą i mam kupę czasu na przeglądanie testów opon itd. 
Natrafiłem na FALKEN Azenis FK510 w rozmiarze 225/45R17 94Y - opona zajmuje wysokie miejsca w różnych testach, podobno na mokrym świetnie się zachowuje.
Problemem jest to, że występuje głównie w formie XL, czyli wzmacniane. I tu pytanie, czy nie będzie za twardo przy zawiasie 1BV, który i tak jest twardy? 

Opublikowano

Czemu taka opinia?

Bo to porażka. ESP wariuje na zakrętach i ruszając na szynach. Niepewne prowadzenie w deszczu. Wygląd też niezbyt ciekawy.
Opublikowano

Ja zamówiłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric. Miałem teraz taki tylko asymmetric 2 i bylem zadowolony. Opona tez XL i z ochrona rantu

Opublikowano

@Gibons różnica odczuwalna na XL? Chodzi mi o komfort na minus

Opublikowano
17 godzin temu, jolley napisał:

@Gibons różnica odczuwalna na XL? Chodzi mi o komfort na minus

Ja nie widziałem różnicy na Goodyear w ogole mi sie bardzo dobrze jezdzilo. mialem 245.35.19 teraz zamowilem 245.35.20