Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, barca8585 napisał:

i co ?

przeczytaj pare stron wstecz wszystko jest opisane

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oki dzieki

Opublikowano
W dniu 14.02.2007 o 22:00, BEKACZU napisał:

ehh nie mam jakichs wymagan co do ksztaltu bieznika czy cos w tym stylu, poprostu zalezy mi na bezpieczenstwie zeby sie dobrze trzymala. Mialem doswiadczenie z oponami Michelin ktore mialem w golfie II ... piszczą niesamowicie i szybko sie scierają choc naprawde jezdze spokojnie, natomiast w fordzie escorcie mialem Passio (na takich kupilem) te opony to śmierc albo conajmniej karta stalego klienta u blacharza. Trochę mokrego i przy naglym hamowaniu lub ostrzejszym zakrecie auto leci jak na lodzie, i rowniez strasznie piszczą

Polecam oponki  Bridgestone potenza adrenalin sam na takich jeżdżę i trzymają samochód na zakretach niesamowicie no i do hamowania to samo , jestem bardzo zadowolony a co do ceny w pl nie mam pojęcia kupowałem za granicą 

Opublikowano
8 godzin temu, Ziaja5 napisał:

Polecam oponki  Bridgestone potenza adrenalin sam na takich jeżdżę i trzymają samochód na zakretach niesamowicie no i do hamowania to samo , jestem bardzo zadowolony a co do ceny w pl nie mam pojęcia kupowałem za granicą 

mam takie same trzymają sie na zakrętach ciche i utwardzone polecam

IMG_20180616_160644-2976x2232.jpg

Edytowane przez Karasik2

Opublikowano

Ja mam bridgestone potenza s001 i też ładnie trzymają. Np. Uniroyale rainsport przy tym to jakieś gumiaki (auto pływa na nich). Potenza ma sztywną ściankę boczną i to ją wyróżnia. Do tego nie ścierają się zbyt szybko. Ja mam już drugi komplet tych opon. 

Opublikowano
W dniu 20.06.2018 o 00:06, SemeK napisał:

Cześć wam,

Bardzo pozytywne opinie na międzynarodowych forach może ktoś z was miał coś wspólnego ?

Michelin PILOT SPORT 4 (245/45r17)

U siebie mam 235/40 R18. Jak dla mnie opona świetna i w sumie nie widzę potrzeby szukania innej. W październiku 2017 gdy przechodziły orkany nad Polską i trzeba przyznać, że mocno lało, a my akurat byliśmy w trasie, opona kleiła perfekcyjnie. Po zjechaniu na stacje widać było jak dosłownie z opon parowała woda, co świadczy o tym, że mieszanka była dobrze rozgrzana. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Opublikowano
15 godzin temu, barca8585 napisał:

Witam co myślicie o nowych oponkach ale z 2014 roku bo są bridgestone w fajne cenie Bridgestone

jeżeli są w cenie nowej dębicy, to również wolałbym wziąć nowe, "świeże" opony niz 4ro latki.
Też jeżdżę na Dębicy, mimo, że napaliłem się na goodyera. Ciche, dobrze trzymają, są komfortowe, a przy moim 1BV sobie to cenię.
Minusów opony nie dostrzegłem (póki co).

Opublikowano

Do c6 ( rozmiar 225/55/17 98Y ) zakupiłem Sava intensa uhp2 - okazało się że są praktycznie identyczne jak dębica ( też koncern goodyear ) , na razie 500 km zrobione i wrażenia pozytywne 

Jedyny mankament to jedna z opon miała nadmierne bicie dynamiczne , a że była nie jeżdżona to bez problemu uznali gwarancje i dostałem nową inną oponę.

Opublikowano

Rozumiem że ktoś zrobił analizę składu mieszanki i jej właściwości że uznaliscie że są identyczne. 

Opublikowano

Nie no bez jaj , rzeźba bieżnika

Edytowane przez Banan

Opublikowano
W dniu 22.06.2018 o 09:38, Ink napisał:

U siebie mam 235/40 R18. Jak dla mnie opona świetna i w sumie nie widzę potrzeby szukania innej. W październiku 2017 gdy przechodziły orkany nad Polską i trzeba przyznać, że mocno lało, a my akurat byliśmy w trasie, opona kleiła perfekcyjnie. Po zjechaniu na stacje widać było jak dosłownie z opon parowała woda, co świadczy o tym, że mieszanka była dobrze rozgrzana. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Przekonałeś mnie dzięki :-)

Opublikowano

Witam. Na tą chwilę mam na oku 3 (4 jeśli rozważę kupno tego samego co aktualnie mam ale wolałbym przetestować coś nowego) modele opon w rozmiarze 205/55/16.

1) Goodyear Efficientgrip Performance

2) Pirelli P7 Cinturato Blue

3) Hankook Ventus Prime 3 K125 - tutaj jeden z kolegów wspominał o jakiś problemach z ESP i trakcją wiec rozważam je jako alternatywa jedynie

4*) Uniroyal RainSport 3

Najbardziej zależy mi na rzetelnym porównaniu Goodyeara i Pirelli czy parametrowo są te identyczne opony czy jest między nimi jakaś różnica któej jeszcze nie dostrzegam. A może jakaś propozycja z waszej strony co do jakiejś innej alternatywy - Dunlop Sport Bluresponse lub cos innego ? 

Druga kwestia to jaką nośność i index predkości wybrać. Z tego co widzę wiekszość osob tutaj ma na swoich wlepkach dokłądnie podane jaka nośność i index ma byc natomiat u mnie nic takiego nie ma. Obecne opony mam 91 H - czy jest to wystarczająco? 

U mnie wygląda to tak: https://ibb.co/nztrKo - pytanie chcąc przejść na 235/45/17 widze jaka nosnosc i jaki index predkosci wybrac ? Mozna te informacje znalezc gdzies w ksiazkach serwisowaych ?

Aha jeśli chodzi o przeznaczenie to 80% miasto 20% autostrady i S-ki. Zależy mi na czyms co nie kończy się po 1 sezonie jak Continental :) Budżet powiedzmy nieograniczony.

Wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano
32 minuty temu, L1953s napisał:

Witam. Na tą chwilę mam na oku 3 (4 jeśli rozważę kupno tego samego co aktualnie mam ale wolałbym przetestować coś nowego) modele opon w rozmiarze 205/55/16.

1) Goodyear Efficientgrip Performance

2) Pirelli P7 Cinturato Blue

3) Hankook Ventus Prime 3 K125 - tutaj jeden z kolegów wspominał o jakiś problemach z ESP i trakcją wiec rozważam je jako alternatywa jedynie

4*) Uniroyal RainSport 3

Najbardziej zależy mi na rzetelnym porównaniu Goodyeara i Pirelli czy parametrowo są te identyczne opony czy jest między nimi jakaś różnica któej jeszcze nie dostrzegam. A może jakaś propozycja z waszej strony co do jakiejś innej alternatywy - Dunlop Sport Bluresponse lub cos innego ? 

Druga kwestia to jaką nośność i index predkości wybrać. Z tego co widzę wiekszość osob tutaj ma na swoich wlepkach dokłądnie podane jaka nośność i index ma byc natomiat u mnie nic takiego nie ma. Obecne opony mam 91 H - czy jest to wystarczająco? 

U mnie wygląda to tak: https://ibb.co/nztrKo - pytanie chcąc przejść na 235/45/17 widze jaka nosnosc i jaki index predkosci wybrac ? Mozna te informacje znalezc gdzies w ksiazkach serwisowaych ?

Aha jeśli chodzi o przeznaczenie to 80% miasto 20% autostrady i S-ki. Zależy mi na czyms co nie kończy się po 1 sezonie jak Continental :) Budżet powiedzmy nieograniczony.

Wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam.

To nie operuj pojęciem sezon tylko podawaj przebieg bo ja jezdzilem 3 lata na contisport 5 i zeszło ponad 1mm na oponie 235/45/17 93y z napędem quattro. 

Dla mnie CONTI i Michelin potem goodyear i Dunlop.

Edytowane przez wampir

Opublikowano
W dniu 20.06.2018 o 00:06, SemeK napisał:

Cześć wam,

Bardzo pozytywne opinie na międzynarodowych forach może ktoś z was miał coś wspólnego ?

Michelin PILOT SPORT 4 (245/45r17)

W dniu 22.06.2018 o 09:38, Ink napisał:

48 minut temu, SemeK napisał:

Przekonałeś mnie dzięki ?

Też je mam i są naprawdę dobre, bierz śmiało :thumbup1:

Opublikowano

Panowie jeździ ktoś na Nokianach Zline w rozmiarze 225/35/R19, bo miałbym pytanie jak z rantem ochronnym felgi w tym modelu.

Opublikowano
W dniu 21.06.2018 o 23:42, Ziaja5 napisał:

Mowisz o oponach ;

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 

Opony

Edytowane przez GrzegorzSi

Opublikowano

Czy ktoś miał okazję jeździć na oponach fulda sportcontrol2?

Opublikowano
W dniu 3.07.2018 o 13:28, Maesc4 napisał:

Ja obecnie jeżdżę, bardzo dobre opony, raczej twarde ale dobrze trzymają. Ja mam wersję 235/45/17 xl.

Opublikowano

witam w końcu wybrałem oponki i padło na Dunlop sport bluresponse 205/55/16 Jak na razie zrobiłem około 1000 km i dużo nie mogę powiedzieć ale odrazu idzie zauważyć że są bardzo ciche oraz kleją niesamowicie na zakrętach. Opony jakie miałem wcześniej to sava intensa hp2 z którymi miałem wiele niespodzianek o czym pisałem wcześniej  nie chciały nawet zejść z felg ... znajomy musiał się trochę namęczyć z nimi...

Opublikowano
W dniu 3.07.2018 o 13:28, Maesc4 napisał:

Ja. Fajne opony.